Juni.

     

   

Vilken är junis bästa outfit?


Höstens önskelista.

image664 
  • Heltäckande strumbyxor i svart, stickade grå och möjligen ett par i vinrött.
  • Ett par nya, svarta, stuprörsjeans.
  • Mörkbruna mockastövlar.
  • Ett par chunky heels. Zara har ett par i grått och brunt läder, givetvis med träklack, som förhoppningsvis kommer hamna i min garderob.
  • "Give 'em Hell Al", canvasväskan från Marc Jacobs.
  • En LBD från French Connection. Uppbyggd i volanger, kort och med en kort är över axeln.
  • En stor, stickad sjal i mörkrött eller ljusgrått.
  • Burberry London. Mitt trademark. [efter naglar i rouge noir, det vill säga.]

Jag känner den känsla som kryper fram varje sommar. Höstkänslan. Att omdefiniera sin stil för att kunna anpassa sig till det råa klimatet. Tidigare har jag haft ryska känningar, när Ryssland var som bäst [Anna Karenina etc]. Att kombinera det med den sextiotalesqua stil jag nu influeras av kommer att bli väldigt intressant

Falling to the floor.

image660


Klänning : Zara. Fick den i present igår. Alltså ny.
T-shirt : Hm's herravdelning.
Halsband : Designtorget, present.
Skor : LeCoqSportif.
Canvasväska : Benetton i Nice.
Armband : Snö, present från två vänner, och Designtorget, examenspresent.
+ samt heltäckande svarta strumpbyxor.

This weather is killing me. Det är så otroligt oberäkneligt. Igår gick jag till mitt sommarjobb och det var varmt, soligt och otroligt skönt. En timme senare var det ösregnt, kallt och grått. Så idag riskerar jag ingenting - det blir wellies när jag går dit och LeCoqSportifs där. Egentligen så gör det inte så mycket, mörka stövlar känns väldigt fashion meets nature. Det är i vilket fall somhelst faktiskt riktigt snyggt till klänning.

Mhm.

image658

Din stil i en mening?
Beräknande preppyelegans med stråk av sextiotalet som modeepok.
Stilförebild?
Förebilder har aldrig riktigt varit min grej. Jag hade inga idoler som liten, och har aldrig varit riktigt inne i hela den extasdelen. Däremot tycker jag att Irina Lazereu har bra stil och, framförallt, attityd.
Vilka är dina favoritdesigners och modehus?
Chloés vårkollektion är en ständig inspirationskälla, men efter Paolo Melim Anderssons slakt av märket till hösten så kan jag inte kalla det mitt favorit hus. Balenciaga, med Nicolas Ghesquiére, är alltid otroligt inspirerande och visar riktigt bra mode. Carolina Herrera visar exempel på kvinnligt, femenint, mode och gör det på ett ungt sätt.
Hur spenderar du helst en söndag?
Det börjar med inköp av chai latte på Espresso House och fortsätter med promenad till Djurgården, där jag möter några kompisar och har pick-nick till eftermiddagen. Efter det är det troligen film med samma tjejer som gäller, och om jag får välja blir det givetiv Sex and the City. När jag kommer hem läser jag lite och ser sedan ett gammalt OC innan jag somnar. Söndagar för mig ska vara riktigt sköna, och allmänt slappa.
Vad inspireras du av?
Det som inspirerar mig mest är style.com - den enda värdiga modeportalen online. Visningsbilder och backstage är verkligen det bästa. Harpers Bazaar är bästa modemagasinet och svenska Elle är bra för modecollage. Annan inspiration är detaljer ur människors outfits, små detaljer som gör klädseln magnifik.
Det ultimata plagget?
Klänningar är det enda som gäller för min del, det finns egentligen ingen värdig motståndare. Helst lite halvkort, men stilen varieras otroligt för min del.
Färger just nu?
Riviera orange, som detalj, är egentligen den enda färgbesattheten för min del just nu. Jag har ett brett färgspann i min garderob; gräddvitt, gråa nyanser, svart och en del mönstrat. Det enda jag märkt av på senare tid är att jag visar mer acceptans inför de få plagg i färg i min garderob.
Ditt senaste köp?
Mac tendertone lip balm i färgen Tender Baby.
Tre saker på höstens önskelista?
En kjol med högmidja och vidd, ett par nya mockastövlar och ett par grymma heels.

Ni får jättegärna låna listan, men länka till mig.

Combines.

image656

image654

Jag uppskattar kontraster. Hårt mot mjukt, rått mot sidenblanka ytor eller söta bomullsklänningar. Jag tror att det attraherar mig eftersom att jag, som person, inte bara är på ett sätt. I min personlighet finns både de svala, beräknande sidorna och de som hänger sig åt stunden totalt. Att ha en rå klänning till söta smycken, varandras motsatser, känns därför bra för mig. Jag får ta med alla mina sidor och utöva det i min egen uttrycksform; kläder.

Despair.

image655


Det har regnat konstant hela dagen. Den enda klädsel som varit möjlig för min del, eftersom jag var tvungen att promenera till mitt sommarjobb, var Wellingtons och trenchcoat. Det kändes väldigt Glastonbury - men samtidigt väldigt bra. På ett underligt sätt, också väldigt snyggt. En blek trenchcoat till mörka, grova stövlar till istoppade, kolsvarta, jeans.

Trots att dagens klädsel var uppskattat så kan jag inte göra annat än att längta till sol. Att inviga min
nya klänning till mörkbruna espadrillos känns väldigt avlägset just nu men jag hoppas att det är sol efter helgen. Sedan har jag bestämt mig för att inföskaffa ett MAC tendertone lip balm, efter att ha läst några recensioner. SPF, mjuka färger och bra förpackningar. Det låter onekligen bra.

Förövrigt kan jag inte annat än att älska bilden som hör till det här inlägget. Ännu en gång så suddas gränsen mellan konst och mode ut. Kropparnas positioner, ansiktsuttrycken och mörkret gör att det känns mer som en bild på skulpturer än människor. Jag tycker väldigt, väldigt mycket om det.

Sorbonne fyller 1 år!

image652


När jag läser inlägg från början av mitt bloggande blir det så uppenbart hur mycket jag har utvecklats, mognat och lärt mig enormt mycket om mode, och kanske ännu viktigare, stil. Jag har växt i mig själv och det märks på hur jag skrev då och hur jag skriver, uttrycker mig, nu. Kanske har det att göra med ålder, men jag tror faktiskt det har att göra med ur mycket jag har lagt ned på mitt skrivande i år.

Det är lätt att göra ett-års-inlägget klichéeartat och någon man som läsare bara skummar förbi. Men det är ju de där lite corny sakerna man egenligen vill säga. Som hur mycket alla kommentarer har betytt, hur varje enskild har stärkt mig. Det är en sådan sak som alla skriver [det är svårt att övertala er om att jag verkligen menar det] men för min del har det varit ständiga glädjeämnen. Att bli berömd för min stil, och när folk tar sig tid att göra det, känns väldigt, väldigt bra.

Så  t a c k  för det här året - och jag hoppas ni är med mig ett till.

Första året firas med min favoritreklambild. Chloés vårkollektion och vårreklam har verkligen varit inspirationskällor. Men ny designer equals the end of an era. Precis som ett nytt år gör det.

Nytt läppglans.

image643Jag skulle aldrig kalla mig periodare. Jag har problem med hela ordet. Associationer som knarkare och missbrukare kommer snabbt upp i mitt huvud. Det känns som om man svullar, materiellt eller själsligt, i sig något och försöker hitta ursäkter. Men missförstå mig inte, jag tror att många människor gillar saker i vissa peridoer av sitt liv. Självklart har man det [materialgirl] man tycker om en lång tid, för att sedan överge det helt. Det kallas att go overboard, och jag kan nog räknas till de personer som gör så.

Just nu är jag inne i en del av mitt liv då modet får stå lite i skymundan [troligen till vårvisningarna] och smink samt hårprodukter träder fram i ljuset. Det ena kan förklaras i att det är sommar. Det finns få saker som är bättre än att skinande hår som lyser i solen. Perfekt, mjukt och ganska ostylat. Sminkdelen hör faktiskt ihop med detta. Sedan jag klippte luggen för en vecka sedan, och det mycket kortare, så känner jag annourlunda. Och eftersom naglarna [mitt vanliga trademark] är ljusa fokuserar jag mer på ansiktsmink. Ögonen fokuseras med skuggor, och som jag nämnde, har en ny highlighter/concealer införskaffats.

Det tredje att fokusera på är läpparna. Jag har haft ett par Nuxe läppglans, den ljusa varianten, men den känns inte riktigt jag längre. Carmex känns för basic, och Kiehls likaså. Men jag har hittat två nya val. Det första är Mac's Tendertone Lip Balm i färgen Tender Baby eller Philosophys Mint. Mac är lite rosaskimmrande, vilket passar mig bra, medan Philosphy bara glans. För min del lutar det år Mac, tror jag. Vad tycker du?


Veckans.

image621


BästaAlla mail jag har fått från er läsare! Det är verkligen jättekul när det kommer frågor, påståenden eller beröm. Tack, tack, tack! Ni som har frågor kan alltid maila till
sorbonne.blogg@hotmail.com
Nya : Den tunna tröjan från Zara och Make-up Stores concealer med pärlemorpigment. Faktiskt en concealer som fungerar [trots att Make-up store inte riktigt är mitt ställe] både som highlighter och det den heter.
Present : Min otroligt fina sextiotalsinflueradklänning från Zara. Skärningen påminner om något som både Carrie och Charlotte skulle ha på sig, likväl som Jackie O. [de två första leder oss diskret till nästa punkt]
Överdrivna : "Sex and the City" marathonerna. För många timmar ger inspirationsöverdos.
Roligaste : Ny Elle-prenumeration. Ett helt år, med varje månad kantad av Elle. Jag gillar inte ordet vardagslyx [det är främst vardag jag har problem med] men det kan inte beskrivas i något annat.
Craving : Ett Essie-nagellack. Åhléns har fått in en helt del, och de ljusrosa [how uncharactaristic of me] känns väldigt akutella.

Je ne sais pas. [Park Avenue? Champs Elysées?]

image646

(in k l u s i v e b a n d)( ex c l u s i v e b a n d, r i n g n i n g, f i c k a & a v s k ä r n i n g )

Det är jättesvårt att fota min nya klänning. Dels för att tyget har en tendes att tjoka ihop sig, dels för att modellens fall inte alls kommer fram och, sist, dels för att man inte ser hur väl den passar till mina färger. Tyget gör sig verkligen otroligt bra på mig - med mina mörkbruna espadrillos blir detaljarbetet otroligt bra. Bandet som marker under avskärningen blir inte hängande utan faktiskt som en linje, som fångas upp i espadrillosarnas band.

Fallet i sig är otroligt genomarbetat. Att tyget har delats in "veck" gör att den korta längden [slutar ungefär ovanför knät] smickras. Att fallet är tudelat i mitten är givetvis en bidragande faktor. Åter till detaljer. Ringningen i halsen är väldigt fin, och påminner starkt om flera klänningar jag sett Jackie O bära. Hela sextiotals influensen; i tyget, i modellen och i färgerna gör att jag tycker om den väldigt mycket. Fickor är en annan detalj som förknippas med välskräddat sextiotalsmode. Eftersom bomullen är relativt krispig är känslan trots allt ny, och modern. Det är alltså återigen en av de här klännigarna som verkligen framhäver min stil.

Fota är svårt - jag håller mig till det jag verkligen kan. Att skriva.

Preppy.

image641


Tunn tröja : Zara. Den nya.
Jeans : Hm.
Ballerinor : Indiska. Födelsedagspresent, för övrigt.
Manhattanväska : Svensk Tenn.
Halsband : Alex&Chloé.
Även : Vitt bomullslinne som skymtar i v-ringningen. Favorit från Björn Borg.

Jag börjar nästan gå lite för långt i min sommarlovs misär. Hela helgen har spenderats i en enda lång "Sex and the city" marathon. Till mitt försvar så har jag faktiskt varit förkyld. Mellan avsnitten har jag läst Bon och senaste numret av Modette [som för övrigt känns som en repitition av det förra, och det dessförinnan]. Men imorgon är det måndag, och då tänker jag ta mitt ny-inpackade ansikte till stan - i ovanstående outfit.

Tröjan från Zara är helt underbart mjuk. Kaschmir och bomull är verkligen, vad jag skulle kalla, en killer combination. Den är verkligen helt underbar att ha på sig och att den är lång och oversize är bara fördelar. Till jeans, ballerinor och min favoritväska utgör den en outfit som känns väldigt preppy.


Keep your dignity. [alt. Idealt]

image635

Eftersom Stockholm idag är ganska grått, dött [midsommar equals skärgård] och allmänt tråkigt så är det bara att vänta på måndagen som innebär reahysteri för min del. NK, Zara, Massimo Dutti och Hm [som enligt ryktet ska ha en klänning i den här stilen] ska besökas. Det betyder köer till provrum, oändligt många provade plagg och resultatet blir påsar och rufsig framtoning. Men i en smart outfit så fungerar det mesta.

Blus : Chloé. Det är bra att ha på sig en skjorta eftersom ett nätt linne får plats under och man kan prova tröjor, koftor och allt annat med hjälp av det. Dessutom är blusen bekväm och är ett bra mått för koftors rymlighet.
Jeans : Acne. Förutom en underbar passform, färg och modell så har den många användningsområden. Eftersom du känner dig på topp i dem, och de passar till alla slags kläder så är det bara bra.
Ballerinor : Urbanoutfitters, USA. Lätta att ta av, för eventuell skoprovning men samtidigt snygga och sköna.
Väska : Svenskt Tenn. Manhattan väskan rymmer allt som behövs; borste, mobil, plånbok och Harpers Bazaar för tråkiga köer.

Det var ett tag sedan "Look of the day" [senast 6 mars] publicerades - men det kanske är något att fortsätta med?

Reaplaner.

image615

1. En läskigt snygg klänning från French Connection. Presentkort på NK equals survival.
2. Koftor. Zara kommer rea ut flera koftor och jag siktar på en mörkgrön.
3. Högklackade skor. Hela vårens utbud kommer ut och man kan gå igenom allt igen. 

Varje år kommer det ut tips på hur man handlar på rean. "Tänk före", "köp basplagg" och "inga impulsköp" är saker som kablas ut via tidingar och bloggar världen över. Och visst, det stämmer ju. Men jag tror man verkligen måste inse det. I år är mitt år - jag har nått reashoppingens nirvana. Jag har limiterat mig till det som jag faktiskt behöver i en tre punktig lista.

Glad midsommar och vi ses på måndag i rearusningen!

Insane in the membrane.

image632


Hårinpackning : Sachajuan.
Tunn tröja : I kaschmir och silke från Zara.
Delftmönstrat armband : Snö. Födelsedagspresent från två kompisar.
Armband i silver : Designtorget. Examenspresent.
Anteckningsbok : Moleskine.

Jag har aldrig varit för rubriker. Kanske är det på grund av min starka vilja att hålla saker okategoriserade, liksom alltid ha en utväg. Därför sätter jag ibland rubriker på måfå som är totalt oförståliga för någon annan än mig själv. Det är en så kallat "internskämt". Mina rubriker hör sällan till ämnet, utan är bara något som skrivits ned för sakens skull. Bara något jag på ett omedvetet plan har relaterat till ämnet, men som egentligen inte är av värde alls.

Sakerna på bilden är som en tidskapsel för de senaste veckan. Armbanden har hängt på min arm konstant och eftersom jag har jobbat så antar jag att kaschmirtröjan, ett krav på mjukhet, står för mitt behov av sömn. Hårinpackningen kan inte förklaras i något annat än en underlig besatthet av mitt hår, som transformerats sedan jag börjat använda ettt underbart schampo från samma märke. Jag bokade till och med tid där i augusti, på Sachajuan alltså. Moleskinen kan kortfattat beskrivas i ett behov av kreativitet.

Dagen i siffror

image620


1 Chai latte.
1 tröja i kaschmir och silke från Zara.
1Ocean Technology Hair Silk från Sachajuan
4 avsnitt Sex & The City
10 bitar sushi

Moderna.

image618

Även fast det regnar och är mörkt ute så ser det här ut att bli en osedvanligt trevlig dag. Jag har varit uppe sedan klockan nio och var, utan att överdriva, totalt borta när jag vaknade. Men nu, tre timmar och en halvtimmes dusch senare, är jag riktigt pigg. I klädd tunika, svarta jeans, silverballerinor och Alex&Chloe-halsband är jag redo att möta regnet. Att mitt hår är grymt snyggt och min sminkning gör att mina blå ögon ser helt rådjursaktiga ut skadar inte heller.

Nu ska jag gå på Moderna [muséet för oinsatta] och titta på deras nya utställning. Tydligen ska den vara riktigt bra, av vad jag hört. Fast få saker kan slå Rauschenberg, och att vara efter combines är inte direkt lätt. Hursomhelst så ska det bli riktigt skönt, eftersom det var ett tag sedan jag var där. Efter det tänkte jag gå ned till Stureplan och sitta på Espresso House [jag följer mina egna beutyråd] medan jag väntar på två kompisar. Teenvouge är förressten lektyren.

Efter det är det Pirates of the Caribbean 3 [hata sequals] som jag även fast den har fått dåliga recensioner vill se. Att den är ganska infantil gör inte så mycket - den är perfekt en regnig dag. Och ja, jag har förträngt att det är disney som är bolaget bakom.

5 ways to summer beuty.

image616

1. Promenera. Efter tre timmars promenad idag är jag inte bara slut utan har också en underbar hy. Jag känner faktiskt skillnad mot när jag gick upp imorse. Luft + motion =  a killer combination.

2. Drick sjukligt mycket vatten. Det har sagts otroligt många gånger förut, men det är sant. Ingenting annat hindrar mig från huvdvärk och trötthet. Dessutom är det så fräscht.

3. Underskatta inte accessoarernas kraft. Less is more är för folk utan stil med ett obefintligt kontrollbehov. Sommaren tillåter att söta klänningar kombineras med uppseendeväckande eller nätta accessoarer. Tillknäppt kör vi ju ändå hela vintern.

4. Var okonventionell. Chocka omgivningen lite då och då. Bär tunga parfymer, ha en nedtonad festklänning till vardags eller gör något du länge velat, men inte vågat göra.

5. Vistas i Humlegården med en Chai Latte. Det bästa den försommaren har att erbjuda. Kanske med en Dougls Coupland bok eller en kompis.  Chai latten är från Espresso House, men jag har hört att den inte är något gentemot Starbucks organiska.

Carolina Herrera Resort 2007


image607


 

Om mitt liv var en del av en otroligt dålig amerikansk high-schoolfilm så skulle jag förmodligen säga "Carolina Herrera is on fire" för att uttrycka mina känslor om hennes resortkollektion. Eftersom så inte är fallet så får jag re-frase. Jag blir helt hänförd av Herreras kollektion. Det var länge sedan jag såg något som genuint feminint. Skärningarna, fallen på klänningarna, mönstren och framtoning. Kollektionen känns ung, men samtidigt ålderslös.

Behaglig misär.

image606


Rivieraorange klänning : Ny från Hm. Lårkort, tajt upptill - lös nedtill och fruktansvärt söt.
Väska : Benetton i Nice.
Espadrillos : Paris.

Jag har långsamt dragit mig upp ur sommarlovs-misären. Givetvis är otroligt att lämna allt bakom sig och sikta mot nya mål, men det har medfört en otrolig trötthet. Allt släpps fram och sentimentaliet, tårar och ren glädje blandas i underliga känslosvall. Efter avslutningskvällen har jag knappt varit uppe. Jag har bara sovit, och vilat. Men efter kvällens Sex and the city maraton är det ändring. Imorgon är det "The Cookbook café" och en Douglas Coupland bok iförd ovanstående outfit som gäller.

Förövrigt är jag inne i en rivieranorange period. Det är den franska sextiotalslooken som är inetsad i min hjärna och jag har inga planer på att låta det ebba ut. Kan det vara så att jag hittat en stil som nästan är skräddarsydd för mig? Den varieras med det ständigt närvarande preppy och en del avskalat. Jag tror jag har benat ut vad min stil består av.

Sommarlista.Hittat hos
Lolita :

Vad ska du göra i sommar: Jag ska läsa enormt mycket, bli riktigt brun och få ljusa slingor i håret. Dessutom ska jag till Skåne och troligen Atlantkusten i Frankrike. Italien är en möjlighet. Här i stockholm ska jag bada och umgås med kompisar.
Sommarens plagg: Klänningen utkonkurerar allt annat. Gärna i krispig eller lite tyngre bomull. Ljusa färger, och medelkorta längder. Det är mer känslan av att vara i Frankrike jag vill åt, hellre än det perfekta plagget.
Alltid i väskan: Carmex, mobil, plånbok och solkräm.
Sommar för dig: Skåne, böcker och ljusare hår.
Restips i sommar: Helst åker jag till Italien, men i Sverige är det Skåne som gäller för min del.
Vad läser du helst: Douglas Coupland och Steinbeck är två favoriter. Jag läser det mesta, för att vara klichéemässig.
Bästa Sommartipset: Pick-nick på Gröningen i Helsingborg. Oslagbart.
Det är udda att se mig så personlig, huh?

Graduation.

image599


Klänning : Massimo Dutti.
Halsband : Alex&Chloe.
Skor : Zara.

Me being me, så har avslutningsklädseln varit bestämd sedan slutet av maj. I år är jag riktigt, riktigt nöjd. En enkel sextiotalsinspirerad klänning, men en fransk, casual, touch. Till det underbart höga skor och ett ironiskt halsband. Tycker verkligen om klänningens otroliga detaljer och hur den andas sextiotal. Jag tänker Jackie O.

Det kommer verkligen bli en hektisk dag imorgon [meaning; no Scrubs tonight] med en massa saker är inplanderade. Eftersom jag ska på pick-nick med tjejerna på Djurgården vid tre-tiden så ikommer jag troligen att byta outfit tills dess. Favoritklänningar och fysisk aktivitet går inte riktigt ihop för min del. Därför blir det troligen min delftmönstrade klänning med accessoarer eller en riviera-orange som inhandlades idag. Vilket som - det kommer bli en grym dag.

Kritik.

image598

Jag vill inte låta som en klichée när jag skriver om den senaste veckan, så jag väljer att sammanfatta det i ett ord. Fullbokat. Ni vet hur det är när den första solen kommer. Jag har träffat kompisar varje dag, spelat nästan ett helt dygn teater och gått runt i korta, luftiga klänningar. Eftersom jag blev ledig redan klockan tolv idag så spenderades eftermiddagen i stan. En kofta och en kjol köptes på Zara, och Carmex [oundvikligt].

Play : Oranget. Ungefär vartannat år så återkommer besattheten. Den här gången är det den sextiotalesqua, Rivieran-mässiga nyansen som gäller. Kort sagt; I'm hooked.
Stop : Kommentera mode utan att kunna det. Speciellt  att säga att ekologiska kläder är  "eget" är fel, när nästan tio helsidor i Elle är inte eget. När ska eko-vågen erkännas som kommersiell? Inget fel med det för min del; jag räddar gärna världen i American Apparel, hållandes Marc J's "Give 'em Hell Al".

Svalt.

image595


Klänning : NafNaf. Från Paris.
Kofta : Nya från Zara.
Espadrillos : Paris.
Samt : En mediumstor guldring, som har en "nätad" och spräcklig uppenbarelse.

Kände mig på oerhört bra humör idag när jag med rufsigt hår och söt klädsel gick i sommarsolen. Det här känns som om det kommer bli en outfit som används mycket i sommar eftersom den utgör en perfekt blandning. Chloé s/s 07 möter sval östkust och Rivierans enkla, men detaljrika stil. Dessutom valde jag att endast ha en guldring som accessoar eftersom det annars blir för mycket.

Veckans.

image594

Bästa : Förutom att fylla år så var middagen i lördags otroligt lyckad. Sushi, princesstårta och många roliga historier. Och urbra väder. Såklart.
Nya : Alla mina födelsedagspresenter. Alex&Chloé, en camé, Kiehls bodylotion och peeling, I love ny-tröja [irony from Urbanoutfitters] och en ny kalender är favoriter.
Franska : Fransyskor har ofta ett moln av parfym omkring sig [stark och påträngande istället för sötsliskigt]. Idag gick ett sådant moln förbi mig. Explossivt talande i telefon. Väldigt inspirerande och ledde till nästa punkt.
Oväntade : Jag vill byta parfym. Istället för min Burberry London [tredje flaskan] vill jag byta upp mig till Burberry Summer, lite fruktigare men samtidigt tyngre. Mer fransk, kanske.
Köpta : En söt ljusgrå kofta från Zara.
Panik : Ingen ny bikini har inhandlas. Enda gången om året då jag verkligen har beslutsångest.

Chloës hår är verkligen underbart, tillsammans med sminkningen gör det hela looken.

In touch with my roots.

image592


Ljusgråd kofta : Topshop.
Delftmönstrad klänning : Zara. Förra årets födelsedagsklänning.
Halsband : Alex&Chloe - "Coco is Dead" om man vill vara exakt.
Vita canvasskor : LeCoqSportif.
Även : Manhattan. Det är juni, och den matchar så fruktansvärt bra.

I den här klädsel känner jag mig som en korsning mellan Reese Witherspoon [i hennes femtiotalssöta dagar] och Kirsten Dunst [skinnjackan är bytt mot Coco men det minimalistiska finns kvar]. Jag kanske ska kalla det maximerad minimalism. Det är enkelt cleant, men ändå otroligt mönstrat. Jag tror det ligger i färgerna. Blekt är verkligen en stilfulländare. Eller så kanske det är attityden. Det är en "tuffhet" [c-o-r-n-y] som finns kvar. Kanske det är den något asiatiska tonen i klänningen som gör det, mycket asiatiskt [ filmer som Hero etc] utstrålar otrolig integritet och en kall elegans.

Blekt. Återigen.

image591

Att kombinera olika bleka färger till ett blekt inferno har ett tag varit en besatthet hos mig. Perfektionen man uppnår i kombinationen blekrosa, iskallt grått och mörka naglar är oslagbar. Det är kontrasterna jag tycker om. Blekt mot starkt. Mjukt mot hårt. Det måste finnas en jämnvikt i en klädsel - det är det som skapar stil.

På bilden är klänningarnas linjer nästan utsuddade mot varandra och är i obestämbara nyanser i mellan vitt och ljust rosa. Strikt möter volym och överdrivenhet, enkelt möter silvriga ögonskuggor som tar det hela till en ny nivå. Enkelheten möter det komplexa att ha silvrig ögonskugga, ett penseldrag och man är helt fel. Det är det som är med stil, gränslandet mellan perfektion och något underlig och absurdt är diffust.
Dimmigt.

I've never loved nobody fully.

image588


Klänning : Sfera. Köpt i Spanien när jag var där i maj.
Halsband : Alex&Chloe.
Skor : Zara.

Har precis duschat, peelat, hårinpackat och målat tånaglarna rouge noir. Som vanligt är jag tidig, tjejkvällen börjar inte förrän klockan sju. Men stil tar tid och idag är outfiten extra bra. Det djupt svarta i "Coco is dead" passar oerhört bra till det svarta i klänningen. Skorna passar otroligt mycket bätte i verkligheten, men hade det varit en dag i parken hade jag nog tagit ett par svarta mockaballerinor istället.

Förövrigt är jag otroligt nöjd med min klänning. Den känns verkligen jag. Den sitter verkligen perfekt och så fort den glider på blir jag på jättebra humör. Nästa helg är det flera studentmottagningar och då är denna perfekt. Till tunn kofta och ballerinor är det perfekt för söndagar i Kungsträdgården eller på Djurgården. Eller en vanlig tisdag med underbart väder.

Sweet sixteen.

image586

Igår fyllde jag alltså sexton år. Dagen kantades av otroligt härliga presenter, då två favoriter är Alex&Chloés "Coco is Dead" samt en ljuvlig camé är favoriter. Dessutom fick jag Kiehls produkter, en facial hos Buff på biblioteksgatan, söta silverballerinor och mycket mer. Kort sagt - en perfekt födelsedag. På kvällen åt jag middag på Republik, en fransk restaurang med otroligt bra mat.

Bilder på sakerna samt dagens outfit kommer inom kort - om ni vill se det givetvis.