Vårens idealoutfit.

70258-381


Såhär vill jag se ut i vår. Ett futuristisk synsätt med anknytning till det gamla. Halsbandet är från begåvade Cornelia - helst av all vill jag ha ett med en dagslända på. Dessutom tycker jag mycket om mässing. Det har en rå känsla som jag uppskattar. Till det en lackväska, kanske från Zara, och ett par silverskor. Det blir en blanding som andas nittiotal, but in a good way. Silverlack är givet.

Så jag fick den tillsist, klänningen alltså. Den är perfekt. Oversized, sådär så att benen ser ut som pinnar och med stora fickor för läppglans. Outfiten ovan skulle vara perfekt i min värld och skorna är ett steg påväg. Lacket och väskan kanske jag hittar i Frankrike?

Marc by Marc Jacobs.

70258-389

Den här väskan till vårens ljusgrå kjolar, LeCoqSportif's och volymaktiga klänningar kan bara innebära bra saker. Plasten bryter av på ett önskvärt sätt och kanske kan jag, lack-motståndare, äntligen bära en sådan väska. Till grova koftor [eller nätta för den delen också] och ett par oskyldiga LeCoqSportif - kan det bli fel?

Thank God for brainwashing!

Inspiration 2.0.

70258-36570258-392 70258-35670258-36470258-35470258-351

Travelling in style. Tema Topshop.



Topshop x 4, American Apparel

När jag flyger föredrar jag att ha på mig velour eller collage tröja och jeans - men ibland kan man göra en Kirsten Dunst och faktiskt klä sig enkel, med stil på flyget. Outfiten är uppbyggd så att den går att variera. En koftan kan komma till, en sjal och ett par pilotglasögon i svart plast. Hursomhelst håller det sig enkelt och snyggt.

Absolut sötast är passfodralet och väskan. Passar perfekt om man vill ha en härlig uppigggning. Praktiskt att slänga ned böcker, Harper's,  Vouge, tax-free stuff och iPod i. Plus en kofta och en sjal. Jag skulle lugnt kunna ha en sån här outfit på planet till Frankrike - trés chic!

Mars önskelista.

70258-365


1. Silvernagellack från OPI. Så snyggt, så rätt!
2. Baströjor i vitt, skanörsand och ljust grått.
3. Torrschampo från toni&guy label m.
4.
Ny foundation. Sephoras eget marke har gjort mej nöjd förut.
5. LaVanilia parfym. Känner mej så vårigt lättad.
6. En lackväska. Plastic is fantastic! MJ har gjort den ideala.
7. Skor med vristrem. Snyggt.

In my bag!

70258-382


Wrigleys Extra.
Kiehls Bodylotion. Så bra, men oftast inte med i väskan - undantag efter helgen.
Försvarets hudsalva.
Mobil med spegel.
Ipod fylld med Nouvelle Vague. Och hiphop, pinsamt nog.
Rosa penna.
Rosebud Mint.
Neccäsär, Ollie&Nic. Med mocka som foder - grymt snyggt.
Spegel, svartiv bild av Triumfbågen.
Plånbok, Italien.


mocka inredningen.

Måndag. Alltså igår.

70258-383


Skjorta : Rützo.
Linne : Björn Borg.
Halsband : Urbanoutfitters.
+ jeans från hm.

All or nothing är något att citera. Antingen blekt, minimalisktiskt och grått eller som här missmatchat med attityd. Det funkar riktigt bra, men det här är nog en av de få färgkombinationer som jag verkligen gillar. Men det är ju lite blek också.


Efterlysning!

70258-381
Den här klänningen är precis jag. Färgen spelar ingen roll. Den är givetvis slut överallt. Så om nån har en strl 36, 38 eller 40 över och vill sälja så kan ni gärna kontakta mej. Helst strl 38, men allt är välkommet :) Eller så kanske ni har sett några på stan? I så fall kan ni också kontakta mej.

Maila
[email protected] eller lämna en kommentar.

Tack tjejer!


Sorbonne




Grey's Anatomy.



26 feberuari börjar hela serien om från början på måndagar-torsdagar 16.35. Den nya säsongen börjar onsdagen den 14 mars. Be there, or be square!

btw : titta på promon
här.

Silver.

70258-380

Linn hittade det här silverlacket från OPI på NK. Jag funderar starkt på att köpa det, men tänk om jag inte gillar silver? Fast jag har väldigt mycket grått och det går oerhört bra med det. Kanske har Sephora något annat att erbjuda? Det är shopping stop fram till Frankrike.

The weekend.

70258-364


Lördag : Var med en kompis nr 1 i stan. Först köpte vi födelsedagspresenter till nr 2 och jag måste erkänna att jag är väldigt nöjd. Vi spenderade lång tid inne på Urbanoutfitters och jag köpte ett svart jordgubbshalsband. Tänk vad sött till allt vårigt. [och i höst eftersom den enligt modeveckan blir svart.] Sedan gick vi bort till Sergel för att se "Bobby". Hur bra somhelst! Den handlar om händelserna innan mordet på Bobby Kennedy och kanske främst hur han påverkade 1968. Efter filmen var vi eftertänksamma och vi pratade ett tag.

Söndag : Idag vaknade jag tidigt, redan vid 9. Egentligen har jag inte något emot det men det hade varit skönt att sova. Så jag tog tag i en hel del läxor. Jag har fysikprov imorgon och vid tolv hade jag gått igenom en hel del. Dessutom "slaktade" jag min engelska uppsats. [Jag gillar för övrigt ordet slakta - det känns så brutalt men ärligt]. Senare ska jag ta itu med lite annat, typ ännu mer fysik och lite matte.

Övrigt :
Lördagens outfit. Riktigt nöjd med klänningenigen - efter en tids uppehåll. Den är blek och söt. Till den så bars min Zara jacka och bruna mocka stövlar.

Doktorsväskor.



[urbanoutfitters]

En av de här väskorna skulle jag verkligen vilja ha till våren. Otroligt söta och väldigt våriga. De båda är i canvas, men färgen är så fin på båda? Nummer ett är nog min favorit, men tyvärr är den svårmatchad.

Minimalistiskt.

70258-370


Kjol : Hm. En klar favorit just nu.
Kofta : Fältöversten. Oversized och passar bra till korta kjolar.
Skor : Frankrike. Silver - need I say more?
Halsband : Urbanoutfitters. Nytt! Pick a fruit!
Ribbat linne : Twilfit. Toppenkvalité.

Morgondagens outfit publiceras som vanligt dagen innan. Jag är inte så myckt för carpe diem när det gäller kläder - jag planerar hellre. Ärligt talat så blir det mycket mer personligt på så vis. Och elegantare. Jordgubben passar väldigt bra till mycket av mina kläder - visst går den bra till grått?


Get fruity!

70258-369
Har haft lust att skrika "get fruity!" ända sedan jag köpte den svarta jordgubben. Ärligt talat var det väldigt oväntat att jag skulle köpa den - men nu har jag gjort det. Inte för att det är en kopia av KJL eller att tusentals bloggerskor har dräglat efter den äkta varan. Nej, därför att det är ett sött smycke. Därför att det passar mej.

Dessutom har jag alltid gillat jordgubbar.

Standing at the dock of the bay watching the tide roll away.

70258-353


Även fast Stockholmsmodevecka gör mej på ett bra humör gör den mig också ledsen. När jag ser alla de mörka färgerna, vinterattityden och allt det andra som gör till vill jag bara ha vår,vår,vår. Jag står inte ut i snön längre, den gör mej helt vilsen. Liksom, where are you global warming? Men snart är det mars, och efter det april med den första värmen. Söta kjolar kan äntligen bäras till vita canvas skor och utan strumpbyxor. Och tänk sedan när körsbärsträden blommar i kungsträdgården, och man sitter på en bänk i det ljusa solskenet.

Idag måste jag inhandla tråkiga saker. Nivet, det man skjuter upp hur länge somhelst. Typ grejor som man bara måste ha men som känns såå tråkigt. Hudcreme, ansiktsvatten, foundation, överlack etc etc. I alla fall ska allt inhandlas. Idag.

[ Sofia har verkligen fixat den grymmaste halv-bandanan. Den kommer rädda många dåliga hårdagar! ]

Feberuaris önskelista.

70258-351


- Ett underbart halsband från
Cornelia. Gärna Stephen #8 eller #11.
- Kiehls handlotion och facescrub.
- L300 ansiktsvatten och dagcreme [ok, det här behöver jag verkligen plus att det är budget.]
- Lóreal 502 och Chanels silverlack.
- Vita LeCoqSportif.
- Totalt täckande svarta strumpbyxor [is that so hard to find? mhm].

Nya skor. Some catching up.

70258-361

På rean hittade jag dessa underbart söta ballerinor. De är i mocka, har en liten rosett på tån och givetvis, det uppenbara, peeptoe. Jag är verkligen inte en ballerina-tjej, har inte haft det sedan 2005, men de här var faktiskt precis i min stil. Som en del av er kanske känner igen har jag lite av en mocka-besatthet likväl som rouge noir är en favorit och det matchar ju perfekt. I Nice blir det Lóreals 502.


De här silvriga skorna är faktiskt ännu snyggare i verkligheten. Lite mer after-a-walk-in-the-desert-silver. Till grått och vitt blir det sådär minimalistiskt som jag vill ha det. Förresten så kommer vita LeCoqSportif in i affärerna nästa vecka så det är bara för mig att hoppas att snön försvinner. Nu.

Rosa läppar.

70258-350


1. Välj ett läppstift med cremig konsistens, matt funkar sällan utan photoshop. Sephora har bra alternativ men även Mac och Biotherm [speciellt  ljusrosa som appliceras utan procedur ]. Viktigast är att det är utan glitter.
2. Se till att läpparna mjuka och lena, om inte peela dem lätt. Efter det kan du forma läpparna med läppenna om det behövs.
3. Applicera riktigt med läppbalsam. Rosebud [gärna mint för lite plump],Carmex  eller Försvarets fungerar bäst. 
5. Lägg på mycket läppstift eftersom läppbalsamet gör läpparna lite ljusare. Efter första appliceringen kan lite puder läggas på innan andra lagret, det håller längre då.
6. Applicera nytt läppstift ungefär varje timme eller halvtimme för ett konstant resultat.

Resultatet av en tråkig söndag :)

Rachel Bilsons strumpor.

70258-356

Det här inlägget har nog en av de underligaste rubriker jag publicerat. Men bortsett från det har den en poäng. För jag ska faktiskt skriva om stumporna. De vinröda strumporna är väldigt snygga.Precis vad jag vill ha i mina pumps innan det blir varmt. Egentligen är ju strumpor absolut förbjudet i öppna skor. Det är och förblir motbjudande, men när det är tunna vinröda stummor som accent går det faktiskt rikigt bra.

Tillbaka.


70258-357

Kanske hade jag lite tid kvar i cyberspace

Get to know me.

70258-360

Din stil i en mening? 
Minimalistiskt och femenint men med råa inslag.
Stilförebild?
Ingen direkt men jag tycker att Rachel Bilsons stil är väldigt inspirerande just nu. Dessutom tror jag att hon har gjort mycket för en del tonårstjejer [excluderar mej själv], att tänka längre än jeans och t-shirt.
Vilken är din favoritdesigner?
Thakoons minimalism, Hussein Chalayans futurism och [givetivs] Alexander Wangs fräschet inspirerar mej just nu. Philip Lim är också en favorit. Jag gillar det minimalistiska, men ändå väldigt detaljerade.
Din morgonprocedur? 
Går upp kl 7, tvättar pagen, fönar och viker in topparna. Kiehls bodylotion appliceras och ansiktscreme. Sedan är det foundation och Chanelmascara som fixas. Burberry London parfym. En timme senare och jag har valt outfit, ätit frukost och borstat mockastövlarna.
Vad inspireras du av?
Essencen av plagg, skor och väskor jag ser på Stockholmsgator. Modemagasin och streetstyle sidor fyller in gapet. Men kanske framförallt coutre bilder.
Hösten 2006 - vad gav den dig?
Grått var verkligen signaturfärgen för de flesta, men jag tror att jag tog den till mig som min signatur. Dessutom var klännigarna viktiga.
Vad tror du på inför våren?
Vita canvasskor, isgrått och kjolar. Färgerna är grått, vitt, svart och nätta blommönster som accent i form av sjalar. Kjolarna kommer äntligen tillbaka på riktigt främst med högmidja.
Det bästa basplagget?
Vita ribbade linnen, helst från Twilfit. Helt omöjligt att klara sig utan.
Färger just nu?
Jag har redan gått in i vårmodet så grått och vitt är givna. Jag har faktiskt en hel del svart just nu, mest för att det har en värdig elegans. Silver är ett återkommande inslag i accessoarer.
Skor eller väska?
Eftersom jag bedyrar vita canvasskors perfektion så satsar jag mer på väskan. Min manhattan är verkligen perfekt och höjer alla outfits. Men när jag har heels [helst med chunky klack från Zara] är en diskret väska mer aktuell.
Högklackat eller lågklackat?
Helst minst 7 cm klack men eftersom det är snö så blir det inte det just nu. Det är inte riktigt skosäsong. Men i vår ser jag framemot en väldigt blandning. Nätta läder pumps från Paris, mockaballerinas med peeptoe, vita canvasskor och ett par 11 cm heels med mörkbrun klack.
En ideal outfit? 
Från min egen garderob innehåller den en isgrå kofta och ett vitt ribbat linne till en svar kjol med hög midja. Över halsen hänger tunna men råa kedjor. Men valfri, så är en Kathrine E Hammet t-shirt med miljökritiskt tryck eller en House of Holland "Treat me mean Alexander McQueen" till en kjol med högmidja väldigt aktuellt. 
Do's and don'ts?
Förutom det uppenbara [leopardmönstrat,för plastig lack etc] tycker jag att sidenband är väldigt motbjudande. Men jag tycker om trenden att vara otrendig. Som geekstilen, så nonchalant men så genialt.
Ditt senaste köp?
Ett par silvriga canvasskor.
Tre saker på vårens önskelista?
Nagellack i blank silver, en brokadkjol med dolda fickor från Urban Outfitters och nya vita LeCoqSportif.