2 år alt. The big 600.
I två år och exakt sexhundra inlägg har ni lyssnat på mig.

The Darjeeling Limited.


Någon bad mig om litterära tips. Just nu läser jag flera böcker, men när jag lyckas avsluta någon kommer jag berätta det. Tills dess tänkte jag nämna en film. Den heter 'The Darjeeling Limited' och ni har läst massor med recensioner av den. Ni har tänkt att se den. Ni kanske såg den. Jag såg den. Och jag tyckte så mycket om den. Den är så fantastiskt många saker. Den är allvarlig. Den är bizarr. Den är vacker. Den är sorligt. Luke Wilson, Jason Schwartzman och Adrien Brody är fantastiska tillsammans.

Shopping is not my cardio.

Jag avskyr ordet shopping. Det är ytligt och ogenomtänkt. I New York [inläggen om USA är tyvärr inte på långa vägar över] var jag inne i HBO's affär. Det var givetvis "Sex and the City"-mania. På en av de t-shirts som såldes stod det enkla mottot 'Shopping is my cardio'. Det känns inte riktigt rätt. Jag äcklas litet när kommersialism fläcks ut på det sättet. Men.
Embrace the times. Här är min nya klänning.


NYC : Pros/Cons. Shops.Pros
:
Rockefeller plaza - Fantastiska butiker, lugn atmosfär och otroligt imponerade skyskrapor.
Antropologhy - Ägs av samma företag som Urban Outfitters. Smyckena är riktigt bra. Butiken borde, inredningsmässigt, vara en inspiration för hela handeln.
J.Crew - Amerikansk östkustpreppy taget till en avslappnad nivå.
Brodway 400-600 - Huvudgata i Soho. Riktigt bra butiker.
Soho - Fantastiskt.
Abercrombie&Fitch - Bra butikskoncept.
Bloomingdales - Kliniskt rent och riktigt bra smyckesavdelning

Cons :
Känslan av att allt är nytt - Det är svårt att hitta rötter när det mest 'imponerande' byggnadsverken inte ens är ett sekel gamla. Det är udda att gå i en stad där 1800-tal betraktas som uråldrigt.
Arkitekturen - MoMA är fantastiskt, men skyskraporna hemska. Jag imponeras inte av höjdtävlingar eller super-size när det kommer till byggnader. Många gamla townhouses är väldigt fina, men otroligt nedgångna.
Times Square - Överskattat. Knappt ens ett torg.
Macys - Värsta varuhuset ever.

NYC - Stuff.

Massa saker. Sex Carmex. Fem askar tuggummi. Nagellack. Böcker. Dazed and Confused. TeenVouge. Vouge. Nylon. Smashbox läppglans. Smashbox ögonskugga. Burberry the beat. Emaljerade armband från J. Crew. Speglar från Marc. Plånbok från Marc. Coinpurse från Marc. Democrat - liberate your breath mints. Handkräm. Chapstick. I heart NY nyckelring.  Veritas inlustrat på armband.

Förövrigt - Den första bilden är mitt skrivbordsunderlägg. Vad har ni?

NYC.


Jag kom hem för några timmar sedan. Min resväska var väldigt full, och kanske visar jag vad som fyllde den snart.

New York is waiting around the corner.Om tolv timmar går min plan till New York. Jag känner mig skrämmande oförberedd på vad jag kommer mötas av. I won't know what hit me. Samtidigt känns det fruktansvärt rätt att byta kontinent för ett litet tag. Min resväska blev precis fylld. Jag har mest med mig silkesklänningar och sjalar. Jag vill ha storage-space för Converse, Carmex och armband från Tiffanys. Mitt handbagage är däremot fyllt med saker som kan slängas. Två böcker, tidningar [Dazed&Confused har ett fantastiskt omslag] och en Ipod med överdrivet mycket musik.

Under veckan hoppas jag att jag är alldeles för mycket på MoMA, i Central Park och på Bleeker Street. Eller, stryk alldeles för mycket - det är USA vi talar om. Ingenting är för mycket i landet där supersize är ett alternativ.


Förövrigt : För er som har mitt telefonnummer. Det gäller inte. Smsa till det internationella om ni vill mig någonting. För er som inte har mitt nummer. Är det dåligt väder tycker jag att ni ska se "Juno" och "the Darjeeling Limited".
Och : Massa vykort kommer att skickas från mig. Förhoppningsvis är de fläckade av Starbuckskoppar och doftar New York när de kommer fram.

Slut.En fantastiskt dålig vecka är äntligen över. Hade jag trott på karma hade den här veckan varit ett bevis på att jag gjort något allvarlig fel. Allt har bara varit ett kaos av total obalans. Lite som när jag går i ett par alldeles för höga skor och det är riktigt, riktigt kallt ute. Man fryser och vill helst bara kasta på sig en kaschmirkofta och ett par utnötta Converse. Men igår var början på en ny del av året - jag slutade första året i gymnasiet. Det betyder, förutom aldrig mer spanska eller naturkunskap, att jag åker till New York om exakt tre dagar. Har ni några tips, får ni gärna dela med er av dem.

Lista.


Stiltips?
På senare tid har jag verkligen börjat uppskatta excentriska stilar. Inte åt Anna Piaggi-hållet, utan mer det neutralt excentriska. Det låter som en omöjlig kombination, men omöjlighet är alltid en fantastisk barriär att knäcka. Det viktigaste av alla andra stiltips är att det känns äkta. Falskt och kopierat fungerar inte.
Inspiration?
Jag tycker inte att det finns något som är överlägset Vouge i pappersform. Om man räknar all upplagorna sammantaget. Annars är Nylon intressant. Men det nästbästa är tid utan någon annan omkring sig. Det intressanta med ensamhet, eller snarare tillfällig isolering, är att det tillåter en att existera utan krav. Man blir så fullständigt fokuserad några få saker och det gör att man ser saker på ett annat sätt.
Den bästa detaljen?
Jag brukade tycka mörkröda naglar, men nu är jag osäker. Det allra bästa är sådant som knappt syns eller märks. Hur håret ligger eller hur plaggets tyg känns. När det gäller faktiska mänskliga detaljer så tycker jag att ingen stil är fulländad utan en personlighet som fyller ut den.
Accessoarer?
Smycken är totalt underskattat. De förändrar alla plagg, och personligen tycker jag att deras närvaro snarare klär ned än klär upp en klädsel. Avsaknaden, renheten, gör att plaggen kommer fram på ett helt annat sätt. När jag ska klä upp mig är örhängen den viktigaste accessoaren på grund av att diskreta framtoningen hos dem får fram allt annat.
Signaturdoft?
Burberry the Beat. Jag blandar aldrig dofter, och jag använder bara en i långa tidsperioder.
Färger?
Fuschia, grått, blekt sandfärgat och massa mönster i dova färger. När jag ser in i min garderob är ingen av mina klänningar i basfärger men alla basplagg är enfärgade.
Material?
Silke, alltid.


Det har gått mycket tid sedan jag skrev, och framförallt något av värde.

J'ai 17 ans maintenant.

image998

Idag är min födelsedag.