Consider this an overdue goodbye.


70258-340


Nu har jag haft min tid i cyberspace. Memorerat många kollektioner, många stiltips men framförallt  behållit min personliga stil i det jag gjort. Tack för alla kommentarer, allt ni läst och speciellt tack till alla som berömt min klädstil ni har verkligen gjort mina dagar.


A bittersweet goodbye,
Sorbonne ♥

Smashbox Eyelights Palette.

Eyelights Palette

Det är inte vinter, det är inte vår. I den här övergångsperioden [som känns evig]  lägger jag lite extra tid på smink. Mest för att det är kul men också för att det helt enkelt måste hålla genom regn, minst 7-16 och helt enkelt hålla upp min glamorösa fasad. Det är inte ett lätt jobb för en mascara, foundation eller ögonskugga. Jag kommer tipsa om det andra också men jag börjar med ögonskuggan.

Smashbox Eyelights PaletteBombad med färgintensitet och bra struktur är det här ögonskuggan vi drömmer om. Ni vet, när man har provat allt från hm till dior och inget sitter kvar. Smashbox gör det. Jag har haft på mej den tills mascaran fallit men ögonskuggan fortsatt se ut som när jag applicerade den tolv timmar tidigare. Den andra fördelen är att färgerna  går att kombinera i olika nyanser. Skuggar man blir det inga linjer.
Köp den på c/o stockholm för 250 kr.

Ny kategori. Welcome to my world är peronliga tips etc.

Min dag i korthet.

Frankie Morello.

07.00 : Jag vaknar, motvilligt, går upp och duschar. Tvättar håret, fönar det. Känner mej yr, för lite sömn.
09.15 : Doktorn.
10.00 : Hemma igen. Jag lägger mej och sover.
12.30 : Jag vaknar.
13.30 : Läser klart "Alla familjer är psykotiska".
15.00 : Martha.
18.30 : Mat.
19.50 : Tiramisu.

Awsome, likgiltigt, tortyr.

70258-296


Awsome :
- Skolan börjar på tisdag. Skönt att träffa alla igen, det har varit typ omöjligt att få tag på vissa under lovet.
- Många outfits att testa! Vintern är inte här och allt är möjligt. Till och med jag hejdar mej när det är -10.
- Detox! Yes, från och med på tisdag är det inget godis för mej förrän 1 april.
- Alex Schulmans dagbok online. Så bra.

Likgilitigt :
- Måste köpa nya jeans. Har ni tips på några bra stuprör?
- Ordentligheten är tillbaka. Plugg, plugg, plugg.

Tortyr :
- Att inte sova 1-12 utan 11-7.
- Rosa sidenband. Tråkigt och varenda mode-wannabe går runt med dem. Sammet är det nya siden.

AW.

70258-320

Jag vaknade 12 eftersom jag var jättehungrig. Åt. Gick tillbaka till sängen och började läsa på boken jag läste igår. "Alla familjer är psykotiska" av Douglas Coupland. Faktiskt bra så jag kunde knappt slita mej. Läste runt 130 sidor på nån timme igår och fortsatte med lika mycket idag. Det var länge sedan jag läste så mycket.

Grått.

70258-303

Imorgon ska jag försöka dra mig in till Hamngatan för att köpa den grå klänningen i merinoull. Den är för söt för att låta bli. Ger enorma ha-begär. Men jag vet inte, jag måste ju prova den först. Hm på en söndag brukar ju vara lungt.

Dagens understated är helt klart Topshop. Förut gillade jag inte materialen men nu har de helt klart förbättrat sig och på ganska kort tid har jag köpt en rad saker där. Ribbade linnen, den
söta isgrå koftan och för ett par dagar sedan en triplet av halsband.

Vad tycker ni om Topshop?

No more.

OC

Sista avsnittet av OC sänds den 22 feberuari i USA. Efter det blir det inget mer OC. Sörjeperioden kan börja.

Such a nice day.

70258-305

Igår var en jättetrevlig dag i stan. Även fast jag börjar bli lite trött på shopping, så mycket folk och så lite stil. Jag hittade inget i klädväg eftersom vårgrejorna inte kommit in och reorna var slut. Efter ett par timmar bestämde vi oss för att ta en cappuchino någonstans. Eftersom jag gillar Birgerjarlsgatans caféer bäst så så blev det Kofí. Egentligen tänkte vi ta Madeleines men eftersom man inte får röka längre så luktar det väldigt underligt där. Strano. På kofí träffade vi tre kompisar, jättejättekul. Vi hade ju inte setts på ett tag så det var kul.

Eftersom det blev coffee/lunch så beslöt vi att det lite var avslutningen på jullovet. Jag tog en gigantisk mozzarella/pesto smörgås av pumpabröd [såå gott] , en cola-light och så delade vi på en morotskaka. Det är förressten way underskattat.

Sedan blev det en tur till Debenhams. Jag köpte tre kedjor från topshop, riktigt coola faktiskt. Debenhams ska förressten bli ungefär som Brunogallerian men Topshop kommer vara störst.

We'll always have Marc Jacobs.

70258-299

Imorgon ska jag träffa en kompis, äntligen, efter att ha varit sjuk i över en vecka. Ska bli hur trevligt somhelst. Först in till stan och kolla den sista rean [inte för att jag kommer köpta något] och som vanligt titta efter kjolar och klänningar. The constant struggle. Vid lunch [typ kl tre] blir det lunch på något kafé eller gooh om vi verkligen inte har någon tid. Det är fine vilket some eftersom jag trots två timslånga telefonsamtal idag från två kompisar fortfarande har en del att prata om kvar. Och om inte, we'll always have Marc Jacobs.

Nu : Jag ska byta väska och plocka över allt från min andra till denna. Efter det ska jag välja outfit för imorgon. Har så mycket inspiration just nu.
Sen :
Se en Woody Allen film, läsa Zadie Smith och sedan ska jag sova.

Twilfits vita ribbade linne.

70258-326

Material : 70% Bomull & 30% Elastan. Elastanet gör att det inte töjer sig som t ex hm-linnen.
Passform : Väldigt figurnära och töjer sig inte en mm. Riktigt riktigt bra.
Design : Ringningen är riktigt bra och kan justeras mer eller mindre. Längden är perfekt. En small på mig som är 170 är perfekt i längd och passform. Ribbningen är precis lagom så linnet håller sig tunnt. Axelbanden passar ringningen.
Pris : 295 kr st. Rean just nu gör att de går för halva priset. 2 for the price of 1.
Jämförelse : Hm's spelar verkligen inte i samma liga. Topshop som är en av mina favoriter är faktiskt inte alls lika bra som det här utan snäppet sämre. [ni som provat topshops vet hur bra de är - hur bra är då inte detta.]
Kommentar : Det här är faktiskt det ultimata vita ribbade linnet!
Poäng : 5/5

Isgrått.

70258-324

Ribbat linne : Twilfit.
Kofta 100 % bomull : Topshop

Igår var jag och såg the Holiday. Helt ok, faktiskt [även fast Kate W överspelar & Jack Black är dålig]. Det var väldigt trevligt att koppla av och filmen hade helt klart sina höjdpunkter. Efter det gick jag in på Debenhams för att kolla in Topshop och deras söta klänningar. Det blev ingen klänning men en oversized kofta istället. Den är riktigt skön och dessutom bra med detaljer; sienband på fickorna, tryckknappar [lite råare mindre sött], trekvartsärm och lite längre än midjekort.

Med på bilden är ett av mina två twilfit linnen som jag fick i söndags. De är  verkligen jättebra, så jag kommer recensera dem snart.


5 snabba : Idag.

- Sovit till klockan 12.
- Sett The Holiday.
- Köpt en isgrå kofta på Topshop. [Bild kommer imorgon]
- Målat naglarna djupt röda.
- Testat mitt nya ribbade linne. Och ja, det håller kvaliteten!
- Skapat ny kategori på bloggen. Håll ögonen öppna imorgon!
- Sett "House".

Ha en grym dag imorgon! Då kommer lite updates och nya inlägg.

Why there wasn't any snow for New Year.


De senaste månderna har jag börjat bära ett kors. En dag vaknade jag med en stor känsla av att jag behövde skydd, och som om mitt samvete vaknat till liv efter en viss tids dvala. Det berodde på de skuldkänslor som jag ibland har. Ofta är det positivt, en påminnelse om att jag har känslor. Men den här gången var det något annat. Jag är inte en religös person och därför var det extra uppseendeväckande. Och den här känslan har bitit sig fast, liksom hänger kvar i mitt inre.
 
Kanske handlar skulden jag känner om något annat än vad jag gjort mot andra människor. Kanske handlar det om hela mänsklighetens överlevnad. Något i mej har väckts och jag har kommit till slutsatsen att det handlar om den globala skulden.

Det är nytt år, nya möjligheter. Use them.

"Global warming is not cool" 


T-shirt : Ett bra budskap ska spridas. Köp en storlek större och ha som t-shirt klänning.
Örhängen :
Som en påminnelse.
Jeans :
Levis. Ekologiska, alltså gjort på sådan bomull.
Skor :
Ok, vi behöver hålla oss mjuka på de hårda asfalterade gatorna.


Tack!!


Jag är ö v e r l y c k l i g för alla som har läst min blogg under året. Speciellt tack till er som gillat den, you all make my days! Jag hoppas ni [och alla andra] vill följa med i år också!

Om ni har kommentarer eller tips så kan ni jättegärna maila till
sorbonne.blogg@hotmail.com eller lämna en kommentar. Ni vet vad som kan göra bloggen bättre :)


70258-308

[jag avslutar men en nyårsbild, jag menar när kommer man annars undan med kjäderkjolar?]