Basic
Jag tycker om basic-grejer, men det ska inte vara alltför plant. Detaljer som knappar, puffärmar, lite längre t-shirts och linnen med speciell ringning tycker jag är jättefint. Alla dessa har jag hittat hos märket Lux som gör jättefina saker.

Kofta

    

Jag tycker verkligen om den här sortens kofta, har varit på jakt efter en sedan i julas. Men jag har inte hittat någon, fast jag räknar med att göra det i höst. Då ska jag ha någon av dessa outfits. Den första känns precis lagom sweats, och med lite fint hår och en snygg sminkning kan det faktiskt bli riktigt bra. Det får inte blir för "lodis". Den andra är verkligen jättefin och så användbar. Man kan ha koftan, t-shirten och skärpet och jeans eller kjol. Det går väldigt bra att variera.  Skorna kan man ha till båda outfitsen, och är verkligen snygga. Jag gillar mocka, kilklack och rund tå så de är verkligen idealiska.

Finally!På senare tid har jag tyckt att Asos kläder inte varit så snygga. Lite för mycket, lite för Carmen Electra och lite för mycket sommar. Men äntligen börjar det komma in lite småsaker jag tycker om. Den här klänningen är till och med värd att köpa. Mönstret är småblommigtoch söt, men färgerna gör att det blir lite mer nedtonat. Axelbandslöst känns fortfarande hett :)

 

Givetvis matchar accessoarerna - det röda från klänningen är med.

Tunna axelband

 

Åh, vad jag är sugen på den här klänningen! Så fint skuren, lite empire över det hela. Den har dessutom smala axelband som jag tycker är lite uppfriskande i bredbands-himlen. Till den kommer lite accessoarer, det basic. En väska, ett par armband och ett par bruna skor. Väskan är en typisk carry-all, och den hittade jag på urbanoutfitters kill-avdelnig. Härligt marin och där passar armbanden in, superenkla men snygga till en så basic klänning.


  

Hur mycket längre ska jag behöva vänta innan Urban Outfitters kommer till stockholm?

Urban Outifitters


Ett tips

 

Jag är besatt av smycken. Jag har det alltid på mig och tycker inte en outfit ser bra ut utan lite smycken :) Och jag gör dem gärna själv, främst halsband. Jag har haft hål i öronen, men jag tog ut dem och lät dem växa igen. Nu gör jag berlocker av örhängena när jag behöver något som matchar en outfit lite extra. Det är världens enklaste trick och tar inte ens fem minuter, väldigt bra på stressiga morgonar eller kvällar!

Material:
En lång guld eller silverkedja att ha berlocken på. Betydligt mkt snyggare med lång än kort.
Ett örhänge
En plattång eller rundtång

Så gör du:
1.
Av den del av örhänget som sitter i örat ("ståltråden"/hänget) gör du en ögla. Finns det reden en ögla där något redan sitterfast (se bild ett) och om den är tillräkligt stor kan du använda den också.

2. När öglan är gjord är det bara att trä på berlocken på halsbandet :) Har du ingen tillräkligt lång kedja kan du sätta ihop två, det bli lite råare touch.

Tips: Leta örhängen på museer, i second hand-affärer och i gamla smyckessamlingar så kommer du definitivt vara ganska ensam om ditt smycke :)
Second Hand Affärer

Jag är i desperat behov av second hand-stuff.  Jag känner verkligen för att mixa, inte bara H&M, inte bara märken och inte baara second hand. Mix! Problemet är bara att mina second hand saker är mest från min mormor, och jag behöver lite affärer att gå till..

Har du ett tips kan du väl lämna en kommentar? Tack!


Tara Jarmon for Target

Genom Ninas blogg blev jag medveten om designsamarbetet som TJ har gjort med Target. Allt var långtifrån min stil, allt var inte heller snyggt, men jag hittade en del fina saker.  Som en jeanskjol med rosetter på fickorna och ett linne med rosett i ryggen som passar till. Gillar när man kan matcha detljer sådär. Något annat som var fint var shortsen. Bra varierat mellan skräddat och slappt. Höjdpunkten i kollektionen är helt klart jackorna. 

    

Den blommiga kappan är precis lagom lång och blommorna är helt sjukt söta. Ett par jeans, ett vitt linne och ett par heels och your're ready2go. Dräktjackan är jättefin, men en sån hemsk färg! Den är inte ens syrén utan typ Ellos-lila. Jackan i blått hade känts väldigt Jackie O och det känns precis så preppy som jag vill vara i höst. Den tredje och sista jackan (som är värd att nämnas) är mer kavaj än jacka. Gillar den japanska touchen.


Dsquared2

   

Dsquareds höstvisning var väldigt mixad, trashigt och preppy främst. Stora delar var floppar, med jeans som såg ut att vara från Kappahl och tröjor som såg ut att komma från Pimkies. Men sen så var det några höjdpunkter och jag hittade flera outfits som jag tänker kopiera.  Det härliga är att det är så lätt, det är basic preppy och jag har allt i garderoben. Det är bara att fixa till outfitsen till sina egna. Kjolen på bild två kommer bytas ut till ett par skjorts, kappan kommer plockas bort på bild ett och accessoarerna kommer ändras.


Lång page och kort kavaj

Yes, jag har klippt håret till page. Det blev jättefint, och passar väldigt bra till min franska stil. Det är en clean frisyr som därför passar till det mesta. Sötast kommer det bli när jag lockar det och bedhead-varianten kommer jag nog också ha ibland.

Dagens look är inspirerad av en av Rachel Bilsons outfits, den här har säkert många sett men jag fastnade mest för kavajen. Synd att jag inte hittade någon i linne. Jeansen är utelämnade medvetet eftersom jeans är så personliga och varierar så är det lite tråkigt att ha med.1. En kort kavaj, fast med dubbelknäppning, i blått.
2.  En urringad t-shirt trekvartslånga armar.
3. Metallic sandaletter med en rosett, kan det bli sötare? Ja, om det hade varit mocka. Men hey, you can't have it all.
4.  Och så till sist, en väska! Lätt hängd på axeln med nymanikyrerade händer fingrandes på spännet.Request : Om du ser en kort kavaj, ungefär som den Rachel har på bilden eller med dubbelknäppning, kan du väl säga till genom en kommentar? Jag tror många av oss är ute efter en :) Tack!