Urk.

När jag är sjuk är det få som står ut med mig. Jag är grinig, sur och extremt negativ. I vanliga fall är jag en ytterst älskvärd person. Så mina kompisar brukar mest skratta åt mig eftersom det är en sådan karaktärskiftning. Idag är jag påväg att bli sjuk, jag har ont i halsen och inbillar mig feber. Det känns som jag har en boll i halsen.

Oftast leder detta till noll inspiration när det gäller stil. Det blir väldigt ensidigt och det gäller förstås färgen jag inte kan släppa, smutsrosa. Mer eller mindre mörk.  Den småblommiga klänningen som jag sett hos
Bohemica och kakmonstret måste finnas i min garderob inom en snar framtid!

Ny foundation, fast endast för punktbehandling; Cliniques Perfectly Real Makeup. Lätt, bra ton och bra för min känsliga hud. Publicerar lite bilder på allmäna habegär. Skorna är helt otroliga, jag bara måste ha dem. Eller ett par liknande [har sett ett par på Angela C]. Miami Vice tröjan är bara för bra, den av mina kompisar som åker till ett land med Urban Outfitters först m-å-s-t-e få med sig den till mig!

      

The thrill.

Jag antar att jag är lite av en stilsnobb. Jag har väldigt hårda krav på vad jag ska ha på mig och dömer ibland andra. Men det är egentligen i all välmening [det har ni säkert hört förut :) ] eftersom jag tycker att kläder avspeglar en del av själen. Inte på alla människor, men på vissa. På de som bryr sig.

Därför har jag en tendens att vara otroligt planerad när det gäller mina klädval. Det är sällan jag väljer vad jag ska ha på mig på morgonen utan det ligger framme sedan kvällen innan. Jag räknar ut sannolikheten över hur jag kommer trivas i det och sedan så är det ju the thrill. När man hittar något som man vet är sådär nonchalant snyggt och som man bara måste ha på sig. Idag var en sådan dag (eller snarare igår).   Återupptäkte en swatch-klocka som jag köpte i Italien förra augusti och eftersom den har ett ganska udda mönster beslöt jag mig för att bygga hela mitt klädval runt den. Vid första anblicken ser den ut att vara hundtandsmönstrad men egentligen är det små hundar och möss som bildar mönstret på armbandet. Urtavlan är svart och har ett mushuvud [låter makabert men, nej] med en röd nos som dekoration. Den låter skum men den är väldigt stilren. Tunna silverarmband i olika former och en bangle i vita och svarta fält med tunna silvertrådar som avskiljare var resten av accessoarerna. En lila blus [från Rützo] i rutigt och en uringning kantad med Rützo-symboler var huvudplagget och ett ribbat vitt linne för att begränsa uringningen. Mina
favvojeans passade utmärkt till mina ljusrosa LeCoqSportif. Åh, jag önskar verkligen att jag kunde visa en bild!


Emergency outfits.

    

Jag har  en del outfits som alltid går. Som alltid passar oavsett dag, humör eller tidsbegränsning. Den här outfiten är en sådan. Att något så enkelt som det här är lite fascinerande. Det som är det geniala med outfiten är att vädret inte spelar roll, den är anpassningsbar.

Kofta
, Rick Owens - Kasmir i precis sådan tappning som jag vill ha den. Tunn. Färgen är lite nude, vilket passar till min vinterbleka hud och mörka naglar.
Linne, Koola Anna: Det är banden som gör det. Passar under precis allt och lämnar inga veck. Skönt att det är tajt men inte för kort.
Jeans,h&m: De här är de perfekta jeansen för mig. Mörka, tajta, stuprör och gör att man ser bootylicius ut [ok, hur töntigt det än låter så stämmer det och kan inte beskrivas på annat sätt].
Skor, Urban Outfitters: Ultimata flats. Passar till det mesta och har snygga detaljer.

Moderniteter - en riktigt härlig blogg.

Jag läser konstant modebloggar, Kerstins, Hotspot, Sigrid, you name it. Jag gillar de typiska bloggarna med tips, outfitbilder och allmän inspiration. Då har jag hittat Moderniteter som är absolut bäst på outfitbilder. Foton i regnet eller vid klippor ger en känsla av ett moderepotage i ett magasin. Outfitsen är grymt coola, och är en ständig källa till inspiration.

Fyra saker som du kommer uppskatta i september

       

1. Nagellacket jag vann hos Hotspot har en bra färg eftersom den passar till så många färger. Blått, smutsrosa, svart och grått. Det ger ett sofistikerat intryck, lite vårdat, lite vågat.

2. Ett paraply. Helst av allt skulle jag vilja ha ett riktigt sött, som det på bilden eller med kanske sushibitar, skor eller väskor på. I typ pastellfärger. Det piggar upp en annars ledsen dag.

3. De här jeansen på h&m är ett av mina bästa köpt. De sitter grymt i rumpan, hasar sig snyggt och har perfekt färg.

4. Vanliga basic skor kan bli så mycket mer, dessa kan kombineras till nästan allt. I septemeber kommer jag ha dem till grova strumpor.

Klänningar i höst.

    < -
(U r b a n O u t f i t t e r sN e t - a - p o r t e r , T o p Sh o p - F r ö k en S ö t )

Klänning är något bestående i min garderob. Jag tycker att det är så fruktansvärt klädsamt. Därför har jag listat fyra klänningar som skulle vara andvändbara i höst.

1. Huvudsaken med denna klänning är att den är lite avslappnat och går bra ihop med stickat. Snyggt markerad under bysten och det ger ett snyggt fall.Typ den idealiska t-shirt klänningen. Materialet ser ut att vara väldigt skönt att ha på sig och färgen är helt bedårande.

2. Från Stella McCarthney. Perkfet vardagsklänning. Egentligen skulle jag vilja ha trekvartsärm ooch ta bort lite av längden på rosettsnören. Men det är själva känslan jag vill åt, enkelhet.

3. En jättefin klänning, men jag skulle vilja ha den i mörkblått. Modellen alltså. Helt suverän för att ha en t-shirt under. Men somsagt, fel mönster och färger.

4. Den här modellen har jag ju länge tjatat om, och jag tycker verkligen om de tunna axelbanden och att den är som gjord för att ha en t-shirt under. Vitt är bästa färgen och jag skulle gärna färga den i ljusblått. Lite som ett konstverk [törs jag säga avant garde?]. Skulle verkligen uppskattas under hela hösten. Kanske kan jag hitta någon liknande, för jag vet inte om jag kan hitta rätt grå färg för att färga den.

T-shirt & jeans

     (   )


T-shirt och jeans är det man har till man inser storheten med stil. Men det är faktiskt en väldigt bra kombination om man sköter det rätt. En lite udda, eller i alla fall utstickande, t-shirt och ett par enfärgade jeans är en klockren outfit - tillsammans med högklackat. Jag tycker att det är bäst med kilklack eller åtminstone lite platå eftersom de ofta är lite högre och heöt enkelt snyggare. Taxklack är inte en favorit eftersom det är så opålitligt.

Outfiten. Miami Vice t-shirten är ideal i höst eftersom den passar väldigt bra till grått [det kan faktiskt vara ganska coolt att blanda t-shirt med stickat]. När Urban Outfitters väl kommer till Stockholm är det jag som springer in på killavdelning och köper den stencoola t-shirten! Jeansen är precis som de ska vara; enkla, oslitna och lite högre i midjan. De två skorna är anpassade till olika saker. Den första är lite mer basic och den andra går bättre till fest.  Helhetsintrycket är avslappnat, men inte utan anstängning.

Tips: Kolla killavdelningarna efter t-shirts med coola tryck. Combination är ett säkert kort och JC kan ha något ibland, men då måste man leta.


Vinnaren av så fina produkter.

 

Jag var med i en av Hotspot's tävlingar, hitta en gemensam nämnare till fyra olika bilder. Och jag vann! Läs gärna Hotspots omdöme och mitt svar. Inte bara får jag den otroliga äran att få mitt svar utvalt bland tiotals olika och bra svar från trevliga modebloggerskor utan jag får även två otroligt fina produkter. Nagellacket är i en färg som jag länge velat prova, men inte riktigt vågat. Det passar bra till det mesta i min garderob och jag tror att det kommer bli välanvänt hela hösten och vintern. Ett naturligt läppglans är faktiskt alltid a treat för en läppglans-junkie som jag.

Tack så hemskt mycket Hotspot!

Update: Fick grejerna på posten idag. Fixade genast nagellacket och sitter och skriver med det nu. Det är verkligen fint! Läppglanset har otroligt härlig konsistens!


Handle it: Strictly black.

    

En ny kategori i bloggen,"Handle it",som är till för att visa hur man klara vissa framtoningar [looks]. Dagens framtoning är strikt, och visar hur man klarar det genom att ge ett vårdart men inte stelt intryck. Dessutom hur man klara en av höstens färger,svart.

Helhetsintrycket är prydligt,städat men det är personligheten som avgör om det blir stelt eller casual. Den kortärmade polon tror jag kommer bli väldigt användbar i höst och h&m har minst en variant i både svart, lila och créme. Till om man har en svart är silversmycken mycket bättre än guld, eftersom det ger ett kyligare intryck. Jeansen har ett snyggt fall över skon och passar bra till svart.


Chocolate.

70258-40


Den här mobilen är inte bara oerhört snygg utan har lågt SAR-värde också. Den strålar alltså inte så mycket. Kamera, mp3 och wap är alla funktioner som finns med och kameran ska tydligen ha bra upplösning. Men det jag tycker bäst om är designen, minimalistisk och lite mystiqe över det hela. Den blir min nästa mobil. Även fast min CL75 är fin så är den här bättre designmässigt.

Sommar 2006

Listan är snodd från Emma.

Frisyren: Lite längre page med snedlugg och med inåtgående toppar. Eller en otroligt slariv tofs.
Väskan: I början av sommaren var den blå vit och i linne men nu på slutet [läs efter reorna] en gigantiskt svart väska med lite office-style.
Solglasögonen: Från H&M. De som alla har ; )
Plagget: French Connection kjolen. Blå och vit randig, passar till nästintill allt och har ett snyggt fall.
Musiken: "I'll Melt With You" Nouvelle Vague, låten är från Mr&Mrs Smith. Otroligt härlig och bara bäst.
Beachlektyr: Marie Claire, ELLEgirl och Pause.
Beautyprodukten: Dior Kiss glosset. När har jag inte använt det?
Smycket: Det tunna Georg Jensen armbandet i silver.
Glassen: Daim-glass. Efter att ha haft tandställning så hade jag ett stort behov.
Skorna: LeCoqSportif-skona. Jag älskar dem!

Kenzoki Relaxant

70258-39
En sak jag har väldigt svårt att motstå är ansiktspray. Igår fick jag en helt underbar från Kenzo, Kenzoki Relaxant. En av ingridienserna är lotusblomma  och den doftar helt underbart! Kommer bli helt perfekt att ha i väskan i höst eftersom mitt schema är minst sagt ansträngande. Dessutom fick jag YSL False Lash Effect som är min favorit mascara. Kommer passa utmärkt till höstens neutrala makeup.


I stil med Kirsten Dunst

   

Kirsten Dunst är en inspirationskälla när det gäller baskläder eftersom hon bär upp enkla plagg utan att det ser allt för tråkigt ut. Den här outfiten är lite lik i stilen - men hon bär mest svart. Outfiten kan kompleteras med an occasional kofta eller lite oversized v-ringad tenniströja i creméfärgat.

Det bästa av allt är att den är vädligt lätt att kopiera och då har man alltså en såkallad "emergency outfit", något som alltid passar.


Blekt.

   

Ljusgrånyanser passar jag speciellt bra i och blått är faktiskt en av mina färger. Klänningen kombineras med en vit t-shirt eller möjligen en i samma färg som rosetten. Klockan är en av mina absoluta favoriter, men jag kan inte bestämma mig - svart eller vitt? I den här outfiten är vitt given.Skorna är både bekväma och söt. Hela intrycket är avslappnat men med drag av seriousitet.

Jag har blivit en aning besatt av en klänning med tunna axelband, de passar så oerhört bra att ha t-shirt under. Att den är tunn gör att koftor och andra tröjor passar bra till. Ni kan väl tipsa mig om ni ser en ljusgråklänning i samma stil som den på bilden?

Striktare byxor.

  
( F a c e H u n t e r , M a r c J a c o b s, Ur b a n o u t f i t t e r s)

Jag har tidigare nämt att jag tröttnat lite på jeans, och letar efter alternativa byxor. Därför tycker jag att byxorna på bilden är ett jättebra alternativ. Eftersom de är lite högre i midjan så är de ibland lite svårburna, men det vänjer man sig nog vid.  Ett annat alternativ kan vara cigarettbyxan, men den tror jag blir lite svårare att få tag på.

Vad tycker du, cigarettbyxa eller sailorpant (gubbyxa)?

Such a nice dress.

70258-114

Egentligen är t-shirt klänningen inget jag bryr mig särskilt mycket om, men den här har en så fin ljusgrå färg så jag kan inte ignorera den. Tycker den närmar sig vitt, och jag tycker verkligen om det. Att den har trekvartsärm är en stor fördel om man ,som jag, tycker om koftor av olika slag. Det knöglar sig inte lika mycket som en kort ärm och det blir inte lika varmt som med en långärm. Den gråfärgen gör sig väldigt bra till silver så smyckena känns redan självklara. Eftersom jag är så osäker på stolekar kommer jag tyvärr inte beställa den. Hoppas det kommer något liknande till TopShop eller Zara.


(Otroligt nog är den från Asos, som sällan imponerar på mig.)








 


Love it / Leave it

Love it:



Kombinationen grått och vitt. Chloé gör det enkelt att bli inspirerad. Jag kommer kombinera grått och vitt de sensommar dagar då jag verkligen längtar efter hösten. Fall-light.

Silversmycken. Passar så oändligt mycket bättre än guldsmycken till de färger som jag kommer ha i höst. Svart och grått är givna, men flera andra,dova, färger kommer jag också att synas i.

Leave it:

Översminkade ögon. Få har missat att hösten är naturlig när det komer till makeup. Bleka läppar, ögon endast i klädda i mascara och möjligen lite rouge på kinderna. Sotiga ögon känns inte alls aktuellt längre.

Cholë Sevigny - så självklar i höst.



Det som definierar Choë Sevignys stil är att hon har en rufsig framtoning och grafiska, strikta plagg. Mycket svart och skarpa linjer men varierade former. De överde bilderna är bra exempel på detta. Linjerna är skarpa men varierade med korta, tuplanformade eller raka kjolar. Byxan är väldigt strikt men blusen tonar ned den. Det väldigt karaktärisktiska håret gör att det aldrig blir för stiff.

En del outfits är lite mer avslappnade och känns som något som man har när man är hos sin bästa kompis.Det är en jättehärlig framtoning, som det gäller att ta vara på i en ganska mörk höst. Den huvudsakliga inspirationen får jag från att hon provar flera stilar och vågare mer än andra stilförebilder. Det är något som är viktigt för mig.

Blekt.

    

American Apparel kan verkligen få mig i extas. Klänningen känns så sorgsen och blek. Den passar därför så bra till en grå och regning dag som denna. Små detaljer som markerad midja tycker jag är väldigt viktigt för att fullända en blek oufit. Babydoll koftan uppskattas eftersom det är lite ovanligt med sådant snitt. Rosett passar bra nu i augusti eftersom den ger den lite rufsiga hästsvansen, som passar så bra när det är varmt, ett lyft. Skorna behöver inga kommentarer, de skulle kunna mitt skobehov totalt.

Cleant.

Äntlingen en craving som blivit uppfylld! För ett par dagar sedan såg jag på några avsnitt Sex &The City och blev väldigt intresserad av att ha en tubtop. Och efter att ha dregglat över diverse byxdressar så var det givetvis vad jag var ute efter. Och jag hittade det perfekta; byxdress med tubtopp! Helt otroligt och eftersom den är i sweat-material passar den jättebra till stickat. Den är svart och jag tänker ha den till en lång grå kofta som jag har. Och små söta gympaskor. Cleant - tillslut.


Velour & Duvor



I höst handlar det ju väldigt mycket om olika material och mönster. Stickat, päls och rutigt. Men det är också enkelhetens höst. Det ska kännas rent, cleant. På så sätt är stickat väldigt bra eftersom det ger ett rent intryck även fast det har bra detaljer. Till lager på lager tycker jag att velour kan vara snyggt. Speciellt till klänningar med t-shirt under. Tänk er en hängselklänning och en skön zip-jacka. Eller jeans, linnet på bilden och en mörkt blå tröja så linnet bara skymtar under? Förresten har linnet två aspekter; den ger ett fredligt budskap i och med duvorna och den är i ett underbart material. LaRedoute har en väldigt bra budget variant, men den tycks inte finnas på deras hemsida.

The Countryside vs Casual City

     
The Countryside

En av mina favoritfilmer är "The Royal Tennenbaums" och idag kom jag och tänka på filmen, och speciellt Gwyneth Palthrows karaktär. Margot Tennenbaum är dyster och avtrubbad men ger en väldig inspiration när det kommer till hennes stil. Även fast den är ensidig, så är den elegant - en känsla att sträva efter. Det jag kände för hennes stil resulterade i en lite mindre nedtonad, men lika elegant outfit. Svart är nyckeln i Margot stil, och jag har därför använt mig av det för att fullända outfiten. Den korta kavajen, linnet och jeansen är saker som defintivt kommer befinna sig i min garderob innom en snar framtid. Skorna är horribla, jag är medveten om det. Plastiga, lite trashiga - men det är något med dem. Kanske är det för att de är en sån motsats till resten av outfiten som jag tycker de passar. Armbandet är något jag vill se mer av, ett chunky armband och ingenting annat känns väldigt akutellt just nu.

     
Casual City

Det här är lite av en drömoutfit för mig. Jag älskar enkelheten i kläderna som sedan stärks av den plastiga Chanelklockan. Jag har något av en förkärlek till plast i smycken, om det är gjort orginellt och snyggt. Chanelklockan är ett bra exempel. Åter till kläderna. Intrycket ger jag gärna i höst - enkelt men detaljerat. Koftan tror jag kommer bli en viktigt del i min garderob så fort Harmony kommer ut, jeansen kan jag säga samma sak om. Så det här är alltså en riktig Sorbonne-outfit.
 

Hängselklänning.

  

Så enkel, så fin, så många möjligheter. Hängselklänningen är något jag skulle vilja ha på mig i höst. Helst en blå som tjejen på bild nr 2 har. Den ser ut att vara i ett skönt material och är fin skuren. Det som är så bra med hängselklänningen är att man kan kombinerade med en tajt, pösig eller långärmad t-shirt. Thakoon har en fin variant som är lite lägre skuren, men den är ju lite dyr. Jag skulle vilja hitta en likadan. Jag har sett en på TopShop som är ganska lik men eftersom den är vit så får jag kanske färga den. TopShop har en annan variant som är rutig. Alltså inte min stil. Kanske kommer TopShop få in några fler men det dröjer nog eftersom höstkollektionerna blir försenade av värmen.

Ashlees på första bilden är ett typiskt exempel på vad som kan gå fel med en hängselklänning. Dåligt material, den svart färgen känns utvättad och den ger ett lite sunkigt uttryck. Det enda positiva är att dne är lite lägre skuren så den framhäver bysten. Hängselklänningen i jeans är också något man ska undvika. Det är helt enkelt inte snyggt.

Vad har hänt?

70258-116

Det här är bara sorgligt, ännu en nedbantat mainstream fd It-girl. Rachel Bilson har skaffat extensions á la Posh, har vita skor och är smalare än någonsin. Av hennes uppsyn att döma är hennes härliga attityd borta. Hon verkar totalt ha förlorat sin känsla för stil och hon har verkligen klätt sig snyggt.


Avslappnat.


    

Jag vet inte vad det är med mej och blått, men jag tycker verkligen om det. Därför är det här en outfit som är mycket troligt att jag skulle ha. Jackan och linnnet bildar någonslags renhet som jag gillar, och även jeansen bidrar till den. Skorna är liksom detaljen som verkligen gör skillnad, men om jag skulle kopiera outfiten så skulle ett par LeCoqSportif i canvas gå lika bra. Halsbandet är lite tvivelaktigt men en ganska hyfsad kopia på Efva Attlings. Jag tycker att det alltid är svårt när det står saker som "Angel" eller liknande eftersom det ofta blir billigt. Men med en städad stil som den här går det nog bra, eller vad tycker ni?

A possible match.

70258-103
I höst är det ju lite större väskor som föredras, i alla fall dagtid. Helst en väska med lite schoolish touch. Jag tycker den ska ha en ganska nonchalant framtoning eftersom det oftast ser mindre anstärngt ut. Portföljer i all ära, men det är faktiskt att ta det hela lite för långt. Väskan på bilden är från Prada och den har detaljer som räknas. Guldspännen, bagagelapp,  reglerbar pösighet och ett stelt handtag. Precis som jag vill ha det.

T-shirtklänningar

Egentligen tycker jag inte om t-shirtklänningar. De är helt enkelt lite för alldagliga för min del. Men en sak jag gillar är när det är tryck på dem, det gör att de ser lite mer orginella ut. Givetvis menar jag då inte blaffiga eller seriefigurtryck utan svartvita tryck. Kameror gör sig extra bra eftersom det lägger till någon slags spänning och retro-känsla. Jag kommer köpa den här. Kommer den inte passa jättebra till ett par mörka jeans i höst, kanske ett par heels i någon lite udda färg och outfiten blir komplett?


London.

Catwalk city

Det här känns som något jag skulle kunna ha en dag då jag är lite mindre diskret. Hon har verkligen gjort ett försök att tona ned klänningen; svart t-shirt, svart skärp och svarta strumpor. Och jag tycker hon lyckas riktigt bra, till man kommer till skorna. De är välmatchade nästan identiska i klänningens färgsättning men lite för skrikiga för min del. Jag skulle valt ett par i svart lack. Kappan är en otroligt fin vinrödfärg som passar till de lite skrikigare färgerna. Det hela utstrålar en kvinnliga nonchalans. Det är kvinnliga kläder och inget slufsigt [som tillgjord nonchalans oftast uttrycks i]. Jag tänkar inte bry mig om hösttrenderna som
Style listade utan tänker kopiera den här tjejen dagar så jag behöver lite extra självsäkerhet.

( C a t w a l k C i t y )

h&m september/oktober - saker att se fram emot

 

Nitrolicious
är en jättebra blogg om man, som jag, inte direkt gillar att leta runt på h&m's alla avdelningar innan man hittar nått man gillar. Jag kollar helt enkelt på h&m trend och det är alltid roligt att få veta vad som kommer i förväg. Koftan är ju relativt känd från olika bloggar men det är den enda av sakerna från h&m's harmony kollektion som jag kommer köpa. Den passar mig bra i sin färg, stuckning och att den är detaljrik. Eftersom kollektionen kommer i september behöver jag inte vänta så länge. Armbandet passar inte alls koftan, det är ju två helt olika stilar som helt enkelt inte går ihop. Det ska jag ha till andra koftor, men framförallt min smutrosa polo. Varför? Den gör intrycket ännu cleanare och lite uptight. Perfekt!

Byxor



Byxor är verkligen svårt för min del. Jag har inte hittat de perfekta jeansen men inte heller någon vanliga byxa heller. Jag är egentligen en person som gillar kjol och klänning mycket bättre. Om kanske åtta år går jag vid Sorbonne i Paris och då behöver jag inte oroa mig för om vädret tillåter kjol eller klänning utan kan ha på mig det jag vill. Även om jag inte låter minus tio hindra mig från att gå ut i kjol och t-shirt om det är en perfekt outfit som kräver en tunn jacka så inser jag att det inte är så bra i längden. Därför är byxor ett måste.

Ända sedan Your weekend fashion shop öppnade har jag velat ha chinosen. De är enkla, snygga och passar oerhört bra till det mesta i min garderob. Till och med priset är bra. Det enda som hindrar mig från att köpa dem är storlek och kvalitet, jag vet inte hur materialet är. De ser inte helt toppen ut.

    
(  h o p e  &  w h y r e d  &  h m  )

Jeans, jeans, jeans. Den eviga frågan. I höst vill jag ha ett par mörka i tajt modell som hasar sig nere vid foten. Det get rätt känsla, den känsla som jag repeterar, enkelt och cleant. Jag har hittat tre modeller som är rätt. De är alla riktigt lika, nästintill identiska, men det är detaljer och kvalitet som skiljer dem åt. Hope har en utmärkande knapp och lite ljusare färg som passar till mer. Why Reds är lite mörkare och fickorna lite mer utmärkande. Hm jeansen är nästan helt ute ur valet eftersom fickorna och höjden inte är så snygg. Det enda positiva är att de har rätt tvättning och för femhundra kronor kan man ju alltid prova. Eftersom jag har lite feber så blir det nog ingen shopping förrän nästa vecka men jag kommer gå direkt till både hope och whyred för att prova jeansen. Sedan kanske, kanske jag beställer från Your weekend fashion shop.

Update : Det blir hm-jeansen till att börja med. Jag kollade fel på priset - de kostar bara fyrahundra. Det är alldeles för bra för att låta bli att prova =)

( B i l d e r  Your weekend fashion shop & hm )

[email protected]

Shorts

70258-96

Jag är inte direkt känd för att gilla Kate Moss, utan brukar ofta tycka att hon får lite för mycket credit. Men den här outfiten är helt otrolig. Upprullade shorts, vitt linne, beige kofta, svarta skor och en lite strikt väska ger ett intryck som är både välmatchat, avslappnar och cleant. Det enda minuset är för halsbanden som ser alldeles för "hm-iga" ut. Hon skulle valt ett par andra.

Rachel Bilsons outfit är fin som vanligt och det är två saker som jag verkligen gillar. Det första är att väskan hamnar i fokus, den är både oversized och lite strikt. En liknande kommer jag leta efter i höst. Det andra är tröjan eftersom den är ljust smutsrosa, det gillar jag. Hennes minus ligger i skoran som faktiskt inte är snygga, gladiator känns inte alls aktuellt för min del.

p e o p l e )
[email protected]

Beauty Secrets

 


1. Clinique Tre Step System
Ok, jag vet. jag kan inte sluta prata om hur bra den är. Perfekt för känslig hy och håller hyn fräsch, fin och ger porslinsintryck. Jag använder den eftersom jag har extremt känslig hy i ansiktet och därför att jag är lite lätt allergisk mot parfymerade produkter.

2. YSL  "False lash effect" mascara
När jag lägger på mascara börjar jag med att böja ögonfransarna och efter det använder jag den här mascaran. Den ger långa, tjocka och icke-klumpiga ögonfransar. Den håller verligen vad som utlovas.

3. Clinique Superpowder Double face makeup
Jag tycker inte foundation är det bästa att använda, det täpper till huden och det kan ju faktiskt inte vara bra. Jag brukar använda en toner som jämnar ut huden och sedan använda puder. Just cliniques är täckande, lent och ser inte "pudrat" ut.

4. Smashbox ögonskuggs trio
När jag köper smink gör jag det gärna på c/o stockholm eftersom de har nästan allt som jag är ute efter. När jag var på makeup-konsulation fick man välja produkter för 250 kr och då valde jag tre ögonskuggor från smashbox eftersom jag sminkats med dem. I min trio är det en rosa skugga, en lite guld/bronzig och en mörkgrön skugga. Den rosa skuggan lutar lite åt smutsrosa och ger ögat lite extra färg, men eftersom jag använder lätt blir det sött. Den guld/bronziga öppnar upp ögat och den gröna kan användas som eyeliner. Jag gillar färgerna jättebra men det bästa av allt är att de inte "faller av" på dagen. Från 7 på morgonen till 9 på kvällen och det är i stort sett ingen skillnad.

5. Philosophy Kiss Me Lippgloss i färgen red
Luktar härligt citrus, och förstärker läpparnars färg lite lätt. För den lite blekare framtoning så kan puder vara ett bra underlag. Jag brukar själv ha det nästan jämnt eftersom jag gillar det. Ett jättebra alternativ om man inte vill ha glitter. (När jag använder glitter är Dior Kiss i ljusrosa helt perfekt)

6. Elnett hårspray
Den har ju bra rykte så jag behöver kanske inte lägga till så mkt. Det bästa är att det inte ser klistrigt ut och håller sig bra. Visst håller ni med?

7. Carmex
Helt otroligt på torra läppar, men funkar på myggbett och andra bett också. Jag har bara haft mitt in nån månad, men det är har redan en given plats i min väska.


8. Vit ögonpenna
Jättebra att sudda lite under ögat för att få en fräsch look. Bra sätt att rama in och öppna ögat när makeupen är naturlig och ganska enkel.

9. Använd rundborste när du fönar håret

Jag har en längre page och jag brukar vika in mina toppar för att få den där extra känslan. Istället för att använda locktång så använder jag en rundborste medan jag fönar håret - det sliter inte lika mycket på håret.

Lolita
står för utmaningen och rubriken.            

 (B i ld e r från Cow, Sephora, Accessora och Google)

Blått - en så underskattat färg

rgrsf

Den här klänningen är ganska enkel, och faktiskt inte så speciell, men det som gör hela outfiten är färgen. Djupt, djupt blått. En blandning mellan mörkblått, marint och lite,lite blålila. En elt perfekt färg i mina ögon. Och tjejen är en matchare, för hon har matchat väskan med klänningen, inte bara för färgerna men också för stilen. Skorna är helt adorable och jag kan verkligen tänka mig att de är supersköna att gå runt i.


(picture
The Sartorialist)                                                            [email protected]

Basic

  

Jag rensade garderoben i eftermidags och insåg att jag var i stort behov av basic grejer. Typ ett par mörka jeans samt linnen och t-shirts i olika färger. Eftersom det är mycket stickat i höst är det vädligt snyggt att ha en t-shirt med lite ringning och trekvartslång är i en bra färg under stickade koftor. Färger kan vara så basala som ljusgrått, blått eller vitt och ändå är det snyggt. Därför tänker jag satsa på just de färgerna.

Jeans är en svår fråga, det finns helt enkelt för många modeller. Jag gillar det typiska stupröret, som det på bilden men midja och fickor är alltid svårt. Jag kan inte direkt säga att jag tycker att modellen från hm är jättesnygg och idealisk men jag behöver ett par jeans som sitter bra. Är det nån som har ett bra tips på ett bra jeansmärke?


Stockholm Street Style står för dagens inspiration

Bild nummer två är en jättefin outfit. Shorts, t-shirts och espadrillos är verkligen underskattat. Eller i alla fall när man har t-shirt och shorts i samma färg. Den outfiten kommer jag köra nu till förhösten när det är lite kallare eftersom det är så smidigt och ger en snygg avslappnad men dressad look. Den outfiten går definitvt till mina emergency outfits.