Stil är helhet"Stil är helhet" har blivit ett motto för mig, något att sträva efter. Det beror delvis på att jag är väldigt trött på den fruktansvärda nedsmutsningen av mode; allt som man har på sig har på något sätt blivit ( eller ska vara) mode. Därför inriktar jag mig nu på stil, ett så mycket bredare begrepp.

Eftersom jag inte har något problem av det som jag kallar mode,det som har sin rot på catwalken och det som man kan förutspå, så gör jag nu allt för att bli så äkta som möjligt i höstens mode. Alltså, jag har summerat stilen och nu är det dags att göra det som krävs för att verkligen bli en blandning av franskt (i huvudsak pariskisk) och Amerikas Östkust.

Därför blir det en nystart för både kroppen och intellektet. Till exempel ska jag se till att träna ordentligt, undvika fett och socker samt skära ned på onödiga kolhydrater. Det är för att jag ska må så bra som möjligt fysiskt, och kunna bortse från alla löjliga ideal. Men det är egentligen inte det som räknas, utan är bara lite förarbete. För intellektet ska jag läsa V.S Naipauls "Där floden flyter förbi" minst en halvtimme per dag för att vara säker på att jag har tagit mej igenom den innan augusti är slut. Efter det blir det nog "Processen" av Kafka. Jag har helt slutat läsa chick-lit och sunkiga deckare eftersom det helt enkelt inte ger mig något. Jag satsar hellre på min framtid och fortsätter utöka min intelligens. Detta har ju egentligen inte så mycket att göra med stil, det är mest ett självändamål som jag tar tag i en höst där man hellre är i Paris än i Miami och festar.

Great things


 

1. Extra lakrits tuggummi
Som jag tidigare påpekat så är stil helhet. Därför tuggar jag nu lakritstuggummin istället för minty fresh, det passar så mkt bättre till den lite mer resarverade stilen i höst. Minty fresh är hopplöst somrigt och beachen medan lakrits är mer sofistikerat och tungt. (ja, jag inser att det är lite rubbat att prata om något så basalt som tuggummi i ett annat perspektiv än rengöring av tänderna. )

2. Cliniques Tre Steps to Great Skin
Jag har aldrig använt något bättre för att fixa min känsliga hy. Den ger effekt och hyn blir återfuktad. Det som är extra bra är att jag kan använda den och sedan bara ha puder över för den porsliniga looken. Då slipper jag foundation, som faktiskt inte är helt bra för huden.

3. Dessa skor täcker i princip hela höstmodet - grå, chunky klack, mörkare detalj och heltäckande strumpbyxor i lite grövre material. Me wantie ! (Bohemica stod för bilden, tack.)

City chic get's a whole new meaning

 Eftersom jag hade lite feber igår så har jag inte kunnat träna idag utan behövt slappa. Eftersom jag då har en del att ta igen så tänkte jag ta en promenad in till stan. Jag visar mig mig ute i mjukisbyxor och joggingskor, frivilligt, men jag vill ändå ha något avslappnat. Troligen blir det min nya LBD (som jag är helt kär i), slappa knästrumpor som är nerdragna och LeCoqSportif skor i ljusrosa. Knästrumpor är lite fä mycket att ha vid knät så därför brukar de fungera som lite tajtare benvärmare. Jag tycker det är ett bra sätt att lägga till detaljer.

Min plan för morgondagen:
- Gå in till Stureplan strax innan lunch
- Äta sushi :)
- Hitta en söt kjol och prova wrapen. Kolla på TopShop-klänningen och h&m kavajen. Troligen så kommer kavajen kännas lite för plastig om jag ska bedömma bilden.


Det är så mycket som behövs.

  

YSL false lash effect
Clinique Foundation
En vekad kjol
Klänning att ha t-shirt under (picture 2)
En väska med doktorskänsla (picture 1)
T-shirt med trekvartsärm i ljusgrått och ett svart linne
Sweaterdress i stickat material (picture 3)
Kabelstickad kofta
En wrap
Tunna armband

Ok, här är min lista. Höstlistan över vad jag behöver för att fullända min stil. Det känns som det genomgående temat är cleant men med inslag av franskt, alltså precis som jag vill ha det. Ni kan väl hjälpa mig att välja bort någonting? Jag tror att det blir lite mycket på en månad så jag kanske ska prioritera. Men vad?

update: Hotspot gör inte bara otroligt fina kollage, hon hittar även bra budget saker till kollagen. Till exempel klänningen från topshop i hennes senaste kollage. Den kan faktiskt bli klänningen som går att ha långärmad t-shirt under. Eller?


Current Cravings

  

1. LBD
Ett craving på höst och att använda det man redan har.Jag är helt såld på LBD odh trivs i den jag har köpt. Min har långa ärmar vilket känns lite uppfriskande för min del eftersom jag altid har korta. Jag tycker det känns lite mer sextiotal, långa ärmar och båtringning. Det jag gillar med LBD:n är att den är så mångsidig och passar till de dagar då man vill vara diskret eller på en tjejmiddag med de närmasta kompisarna. Min är lite markerad under bysten så jag tänkte ha ett tunt svart skärp där ibland när jag vill undvika smycken men vill ha detaljer. Så, hur ser er LBD ut?

2. Ljust grått
Av nån underlig anledning är jag väldigt sugen på en polotröja i en ljus grå, nästan vit nyans. Det är jättekonstigt med cravings. Plötsligt dyker de bara upp och vill stillas. Jag är fast sedan ett flertal veckor. En annan sak i ljusgrått är kavajen från h&m. Kort, strikt och helt adorable! Ska jag köpa den?

3. En wrap
French Connection i gallerian har jag provat en wrap med mönster i mörkt blågrönt. Känslan jag får är Paris och en avslappnad stil. Tycker den passar även i höst då jag nästan helt tänker undvika jeans och ha klänning eller kjol. Är det nån mer än jag som är lite trött på jeans?
 

Ren hy

70258-74

Jag är väldigt ljus i hyn och jag framhäver gärna det. Därför känns det lite roligt att den lite smutsiga huden som solpuder ofta ger och sånt inte är akutellt i höst. Modeller som Lily Cole och Gemma Ward sminkas i ljusa puder för att framhäva deras redan ljusa och porslinsaktigahy. Eftersom jag är extremt känslig så har jag genomgående Clinique produkter eftersom det är mest skonsamt. Det jag använder mest är Three Step i nivå ett och det är hur bra som helst. Jag märker stor skillnad på huden före och efter eller om jag skippat nån dag.

Jag kommer tänka på två saker i höst, att använda puder och min tre-steg. Till det kommer ett par diskreta ögon och en icke-glittrande mun adderas. Det tycker jag summerar det hela ganska bra. Rent.sorbonne.blogg@hotmail.com

Bloggmail!

sorbonne.blogg@hotmail.com

Jag har skaffat en bloggmail eftersom det är så många trevliga bloggare därute som jag gärna vill få synpunkter ifrån, eller som tipsar mig eller nån som vill disskutera något. Om nån bara vill säga hej eller ha lite ytligt prat så går det också bra.

Lägg märke till att det är en punkt mellan blogg och sorbonne, jag tyckte det blev mest likt bloggadressen. Jag kommer vänta ivrigt på olika mail, och jag kommer svara på alla. Promise.

Inspiration.

Under den sommar som råder är jag väldigt inspirerad av Amerikas östkust, Engelska landsbygden efter andra världskriget och den brittiska överklassen speciellt filmen Match Point. Alltså intellektualitet, Miss Marple och rent engelskt. Detta beror på två saker speciellt; det svenska mainstreamodet som slängs i mitt ansikte i många modebloggar och att det är uppvärmning av den höst som kommer.

De plagg som just nu dominerar är polotröjor, Fred Perry, kjolar i dämpade färger och korta kavajer. Stilen kombinerar jag med den mer franska stilen; avslappnat. Alltså wraps och enkla t-shirts. Det som känns speciellt skönt är att jag hittat tillbaka till mig själv när det gäller min personliga stil. Det känns otroligt skönt eftersom jag under en längre tid kännt mig alldeles utan riktlinjer, men nu vet jag vad jag vill ha.

Jag tror på att stil är helhet. Därför är jag alltid noga med att se om plaggen passar min image - alltså både hur jag beteer mig och mitt utséende. Det finns stora brister i den senska massan när det gäller att inte inse sina brister - inte kroppsligt utan stiliskt. Det verkar vara många som inte tänker på signalerna som ens image sänder ut och vad som passar till det. Det är så halfass att inte satsa på hela bilden utan välja det ena eller det andra. Och kalla sig modeintresserad. Därför vill jag avsäga mig mitt mode intresse. Jag är inte intresserad av mode, jag är stililskt intresserad.


Den lilla svarta

 

I höst är det mycket tal om färgen svart. För mig är det bara en detaljfärg som jag sällan använder. Men en sak som verkligen behövs i höst, och alltid, är den lilla svarta. Och i höst har den kommit upp som vardagsplagg och det är så jag ska använda den. Idag hittade jag den perfekta, den är i sweat-material, har båtringning, långa ärmar och är lätt empireskuren. Det är en variant av en modell som senaste Elle hade från Filippa K - påminner om den här, det är själva känslan.  En annan LBD är den som det går att ha t-shirt under, (picture1), är också snygg - vi får se vilken det blir.

h&m höst

    

Jag fick givetvis katalogen för några dagar sedan, och har bestämt mig för ett och annat plagg. Fast det är mest bas grejer, här ska jag tala om lite accent saker. Klänningen är så fin, en bra sweaterdress men helt fel färg! Få passar i beige så den borde definitvt finnas i fler färger. Det gäller även för kattkoftan som jag är nästan säker på att den finns i fler färger. Dräktjackan, midjekort och lite kort ärm är bara för fin. Den kommer jag köpa, totally perfekt. Bild två med den blå tröjan är det närmaste jag kommit till kleinblått, men det är fortfarande långt ifrån.

(Bilder från Kiss&Tell och Fashiontropiken)

Höst - en ordentlig lista över trenderna.

Stickat
Allt från finstickat till grovt förekommer. På senare tid har jag börjat tycka mer och mer om det enkla och rena, jag antar att det är en period. Därför kommer olika plagg kombineras med släta linnen eller t-shirt. Det kan verkligen otroligt stiliskt och för min del känns det franskt. En kabelstickad kofta eller tröja är ett måste för min del, eftersom det är lagom detaljrikt. En slätstickad polotröja är absolut ett av höstens nyckelplagg. Koftor och cardigans är givna, speciellt i olika grå nyanser och blått.

Heels och ridstövlar
Jag tycker att skoletterna och stövletterna känns lite tråkiga, de har sällan någon edge. Därför är ridstövlar optimala; lite "före", passar till mycket och är otroligt snygga. Mocka är riktigt snyggt till den lite slappare stilen som råder med mörkbrunt skinn är sällan fel. Heelsen är höga, tjockklackade och kan vara väldigt varierade.

Accessoarerna
Stumpbyxorna framför legginsen, i alla fall för min del. De passar inte till den slappa, men dressade stilen. Färgerna är vitt, blått, svart och grått. Täckande, men lite ljusreflekterande. Det bästa är man lätt kan pigga upp outfiten istället för att alltid ha svarta (passar inte med alla färger) eller -God forbidd- hudfärgade.

Väskorna är det enda som är strikt i stilen. Allt som får tankarna till Miss Marple, sterotyp farmor och ordentlighet går bra. Och väskdekorationerna är sedan länge glömda, för den nya årstiden är allt annat än bling... ända till vi kommer till smyckena. De kan ta många
olika skepnader men jag tror att många flickor kommer vara mer för det "enkla". Och det säger jag i negativ bemärkelse. Jag tycker att smycken är till för att exprimentera med och blanda sina stilar. Ett chunky armband räcker, men när man kör enkelt räcker det inte med ett halsband. Då är hela kitet enkelt, halsband, armband och örhängen.

Klänningen och kjolen
Klänningen har tre olika stilar, i alla fall för mig. Sweaterdress, wrap och den som går att ha t-shirt under. Sweaterdressesen är bara ännu en sak som fyller på den avslappnade stilen, men den är fulländad i sin enkelhet. Bara för att den passar till allt. Wrapen är alltid aktuell men i höst tycker jag den passar bra till stickat. Klänningen som går att ha t-shirt under kan se ut på flera sätt, men grejen är den samma.

Kjolen är användbar eftersom det är många tjocktröjor och t-shirts och därför kommer kjolen med hängslen bra till pass. T-shirt under som pösar lite eller en polo. Pennkjolen är så snygg i rätt modell så den förtjänar att vara med. Vippiga kjolar går om toppen är tight och vice versa.

Den genomgående känslan
Enkelt, rent, cleant, slappt. Höstens stil domineras av dessa or.
Dressat och preppy är de ord som adderas för att utöka stilen.


Grått + sweaterdress

70258-59 

Den här outfiten hittade jag i garderoben. Eller jag komponerade ihop den själv. Långkoftan har färgen och materialet på klänningen och modellen på koftan. Eftersom koftan var just lång kunde jag lätt göra en klänning genom att sätta ett skärp i midjan och justera lite. Tänkte ha den med svarta leggings, ett linne under och mina LeCoqSportif-skor i canvas. Det bästa är att jag kan ha koftan normalt och göra en lager på lager outfit och ha den som det råa plagget överst.

Så vad tycker ni, kan man ha den både som sweaterdress och kofta?
Den perfekta t-shirten.Den perfekta t-shirten ska ha rätt färger och ett sarkastiskt mönster. Och jag har hittat den. Givetvis kommer den från Urban Outfitters. Eftersom jag hellre befinner mig på kontinenten än i sverige så har den franska flaggan som bas. Det är enkelt, den är en kopierad turist-tröja. Det är helt genialiskt eftersom det finns få motiv som är mer sarkastiskta att ta efter en amerikanska mellanväst's turister som går runt i gympadojjor.

Blått och svart

  

En av modereglerna är att man inte ska blanda blått och svart. Det ska man inte heller, om man inte kan bära upp det. Blått är en av mina favoritfärger och jag anväder det som basfärg. I det här fallet blir det dock färgen som är mest detaljrik, eftersom den kombineras i olika material. Den svarta klänningen är väldigt plan, men med skorna och jackan blir det riktigt fint. Dels för att jackan är så detaljrik, men också för att skorna är så varierade. Lack, skinn och rosett - i en sko, helt perfekt. 

Svart är överhuvudtaget en överskattat färg. Den beskrivs som dramatisk och sexig, men hur många vardagsplagg i svart har haft de egenskaperna? Det som sällan inses är att få passar i svart trots att det är en så överkonsumerad färg. Egentligen passar svart bara på klänningar -  men då är det otroligt fint. När klänningen entligen är erkänd som ett basplagg i garderoben tycker jag man lika gärna kan ha sin svarta klänning till vardags.

Söndagar.Söndagar är helt värdelösa. Det finns absolut inget att göra. Inga caféer är öppna länge, inga affärer r öppna och det är allmänt dött. Det bästa är att göra upp planer inför veckan. Jag pratade precis i telefon med en kompis och vi hade samma dunkla åsikt om söndagar. Det bästa var helt enkelt att ha pyamas till klockan två och sedan göra ett försök till att duscha. Oftast misslyckas det, eftersom nästan hela dagen gått och man ändå ska gå och lägga sig snart. Så vi bestämde oss att bada på tisdag, för jag lär inte komma ut ur mina myskläder förrän då.

Den perfekta strandagen har tre viktiga delar. Det allra viktigaste är Ben&Jerry's. Can't live with it, can't live without it. Det bästa som finns är att dela en pint med en ritkigt bra kompis samtidigt som man pratar om fransmän, italienare eller berättar lite halvhemligheter. Efter det kan det få vara riktigt soligt, och framförallt är badet viktigt. I Stockholm ska det vara klippbad, i Skåne ska det vara vit sand och i Bohuslän är det snäckor på botten. Eftersom jag befinner mig i Stockholm så är det mest klippor, jag undviker den sunkiga sanden. Stenar gör så ont på nypedikyrerade fötter men det känns så mkt mer hygieniskt än den äckliga sanden.

Jag undrar lite när jag ska ta mig ur min pyjamas-period. Den är ju så himla skön.

Veronica MarsMitt absoluta favoritprogram är Veronica Mars, som kanske några av mina lite mer regelbundna läsare vet. Det hade ju säsongsavsluting i torsdags och jag kan inte vänta på en ny säsong. Och det behöver jag inte göra så länge för i september börjar det igen. En del frågade om sändningstid så jag tog reda på när det börjar igen.

Veronica Mars
20.00 på 2:an
torsdag 21/9

Huh?

     

Net-a-porter, Miss Sixty, KORS & American Apparel

Lavendelblått är en så fin färg, och dagen går i den färgen. Känns in Miami och känns inte New York. Känns inte Paris eller Rom. Känns inte stockholm - ärligt talat vet jag inte alls var den passar in, outfiten.


Smutsrosa - min nya favoritfärg

Smutsrosa är en så fruktansävrt fin färg, den passar mitt ljusa pigment och rödblonda hår perfekt. I går var jag på Zara och det blev ett par höga heels i mörk smutsrosa. Jag har länge letat efter de perfekta heelsen, eller några somhelst för den delen. Mina nya är 8-10 cm höga, har ganska tjock klack, lite platå vid tån och så är det en rem över ankeln. Jag har redan föreställt mig ett flertal outfits, och när kompisarna börjar komma hem är det dags att använda dem. Färger som passar speciellt bra till smutsrosa är blått, vitt och grått. Därför funkar skorna långt in i höst också.

På biblioteksgatan håller biografen att byggas om till
Urban Outfitters och jag undrar när det öppnar. Jag medger att jag sparar lite pengar till vissa saker som jag defintivt kommer köpa. Biblioteksgatan är överhuvudtaget en väldigt bra shoppinggata, och reorna är jättebra iår. Till exempel har Mathilde en korg med C&C t-shirts och linnen för 100 kr! Otroligt bra pris, men tyvärr fanns det inga färger som passade mig. Mathildes rea var helt otrolig, ett 200 kr bord med saker som var nedsatta från över tusen kronor. Riktigt bra.

Ikväll ska jag se "Pirates of the Caribbean II " och det ser jag verkligen fram emot. Såg ettan igår, för första gången! Men den var ju faktiskt riktigt kul så därför har jag stora hopp om tvåan. Säkert fullsatt även fast det är sommar. Det är ju bara ett par dagar efter premiärern. Nu måste jag ta och fixa till mig lite, har ett nytt shampoo med aloe vera och youghurt. Undrar om det kan reparera lite av mitt hår? Får se, jag har inte så stora förhopningar.


Skor

Hissa:
 

1. Skor med slejf/rem över ankeln. Enkelt och snyggt.
2. Tjockare klackar. Inte bara platå utan även "fristående" tjocka klackar. Jag köpte ett par på Zara som var lite YSL-inspirerade. Riktigt söta men tillräkligt sköna att gå i.
3. Riktigt höga klackar. Minst 8 cm.

Dissa:
 

1. Dåliga Louboutin-kopior i plastig lack. Det är inte snyggt vilken outfit man än har.
2. Spetsiga skor. Behövs det verkligen kommentarer?
 

Trött.

Jag gillar att se filmer eller teveprogram på natten. Det har jag gjort den senaste veckan vilket har lett till att jag är helt slut. Jag håller på att somna trots att jag varit uppe sen flera timmar. Det är nämligen så att jag har en bärbar DVD, så jag kan ligga i sängen och titta på olika saker. Just nu har jag sett säsong fyra av "Friends", men hoppas att jag kan se några "Sex and The City" snart.

Det värsta med att vara alldeles ensam med sina tankar på natten är att man inte kan ringa till någon och prata när man får ångest. Många av mina kompisar är bortresta och precis innan jag ska somna kommer jag på saker att säga till dem. Jag saknar dem helt enkelt. För en vecka sen ringde en kompis som jag inte hade pratat med på säkert en månad och pratade vi till kanske klockan tolv. Då somnade jag jättelätt sen, det var så skönt.

I kväll är det säsongsavslutning för Veronica Mars och då måste jag vara riktigt koncentrerad. Så jag spelar in det och ser det i natt. Jag tror jag ska ta och sova en stund nu, klockan är ju bara ett.


I want it now!

En kabelstickad kofta
Ett par ridstövlar i mocka
En sweater dress, gärna med polokrage eller trekvartsärm och båtringning.
T-shirts och en ljusgrå trekvartsärm tröja
En stoor stickad mössa, sågs på Marc Jacobs-visningen.
En trench
Flera stycken tunna armband
Louboution-look alikes
En klänning som går att ha t-shirt under
Något ur Harmony från h&m, bara för att jag gillar special kollektioner
Strumbyxor i blått och grått
Heels
En polotröja i ljusgrått.
En wrap
En cardigan i grått eller typ Skanör-sand.
En midjekort kavaj

Två av höstens designers

                                       
                                       
                                   C h l o é  &  Marc Jacobs & Marc by Marc Jacobs

Höstmodet har tre signaturfärger. Blått, grått i alla sorters nyanser och svart. Den sista är mer en effekt färg, inte alls lika betonad som de två andra. Grått är dock den allra största färgen. Den syns i många olika nyanser, på olika sorters material och i olika färgkombinationer. Grå stickade plagg tillsammans vita t-shirts är en kombination som är lätt att ta efter.
 
Plaggen är bekväma. Sweaterdress är höstens absolut främsta plagg. Den ska sluta precis innan knät, eller mitt på och kan ha polokrage, vara oversized med båtringning och kort ärm eller långärmad. Ett annat plagg är den kortare kavajen som jag personligen är väldigt fäst vid, så enkel och stilren. Klänningarna är här för att stanna. Är man inte sweaterdress hittar man nog något annat. Majoriteten av plaggen är stickade men kombineras med bomull eller chiffon. 

Jag läste ett citat från Marie Claire där en stylist påstod att enkla linjer och renhet var dominerande inom modet just nu. Jag har också tänkt på det, och håller givetvis med. Höstkollektionerna feminina, cleana och absolut inte vulgära. Det är en "more-is-more"-attityd över plaggen. De kan vara tillknäppta och stickade men trots det kan man se otrolig ut. Mer Paris mindre Stockholm.

                                                                                                                                           ( bilder från S t y l e )

10 things every girl would have in her purse.

1. Carmex, för torra läppar, armbågar, användningsområdena är ganska fria. Så länge man inte använder det invärtes. Prova på trasiga nagelband eller myggbett.
2. Jag tycker man ska ha minst två sorters läppglans. Ett på tub och ett med pensel. Själv har jag flera olika färger eftersom jag tycker humöret varierar så.
3. Mobil. Helt oumbärligt. Fast det är inget nytt :)
4. När jag shoppar, promenerar eller tar tunnelbanan kommer jag ofta och tänka på saker. En del ämnen att skriva om, hittar nån cool designer eller så ringer nån kompis. Därför är anteckningsblock & penna verkligen så bra.
5. Spegel.
6. Plånbok med kort och tio kronor till tunnelbanan, bussen eller tåget.
7. En riktigt söt hårborste, och nån tofs.
8. Näsdukar.
9. En ELLEgirl, för ledsna ögonblick. (gärna numeret med Adam Brody)
10. Lite småsaker som plåster, nagelfil, nagelbandscréme, handkräm, puder och iPod.


Westcoast

   

Miami beach, höst. Det är varmt även fast det är november. Koftor och mössor är sedan länge glömda. Här gäller jeans, söt men lite utmanande topp, platåer och skimrande smycken. Ungefär vad jag skulle ha på mig shoppandes längs biblioteksgatan eller hamngatan en dag i tidig september. När jag sett catwalken för hösten vill jag vistas lite längre i pastellerna och espadrillos värld. För vi har en grå, vit, lila, kleinblå och svart höst framför oss. Och vi kommer se bra ut. Ståendes i snödrivorna iklädda rutiga, midjekorta kavajer, med polotröja skymtandes under. Armband som rasslar lite lätt i vinden. En stor stickad mössa med bred uppvikning i diskret färg kommer pryda våra page-korta frisyrer.

Kirsten Dunst - egensinnad, men underskattad

  

Kirsten Dunst är ingen it-girl. Men hon är mycket mer än bara en skyltdocka för Hollywood. Misha, Lindsay och Nicole i all ära, men Kirsten har verkligen hjärna. Dels är hon väldigt blyg i sitt kändiskap och vill inte skapa rubriker, utan satsar verkligen på film. Hon har både gjort typiska high school-filmer och men varierar dem med mer seriösa.

Hennes klädstil är verkligen allt annat än den tonårs-fixering som råder i Hollywood. Hon har en personlig stil, och ofta mycket varierad. Dessa tre outfits visar verkligen den ganska basic känsla som hon ofta förmedlar. Omlottklänning med blomdetaljer, en klänning med snygg ringning och en nästan, nästan, kleinblåklänning med udda rosetter. Det som är mest avundsvärt (iaf för it-girlsen) är att hon föddes med stilkänsla. Hon behöver alltså ingen stylist.

(bilder hittade hos mirremarre)

NYC, 8.15 pm

   

Det finns morgonar då man vaknar och bara känner för att se ut genom fönstret. Tittandes på ett regnigt New York. Idag var en sådan morgon. Jag kände mig så modfälld, uttryckslös. Allteftersom grånade dagen, och jag med den. Därför är inte mina kläder vad de brukar vara. En svart, tajt, klänning och en hängande kofta är lamt, men fulländat en regnig dag. Armbanden är helt underbara. De attraherar mig på ett sätt som bara armband kan göra. Hur jag ser dem hänga på min arm och passa mina ljusa naglar.

Is it a good thing?

 

Är jättesugen på dessa låga espadrillos. Kostar bara 49 kr på H&M rowells just nu. Det är underligt att det är så billigt. En Ben & Jerry's pint kostar lika mkt. Dessutom är de väldigt användbara eftersom jag inte använder flipflops i år. Har tröttnat på det. Armbanden för 29 kr är kanske inte en sån hit i sommar. Men den retro känsla som plasten ger och de dova färgerna passar bra till höstens grått. Föreställ er en trekvartslång ljusgrå tröja och de till. Lite make och en kjol. Så snyggt.


A day at the beach

Jag gillar att vara på stranden, och det ska vara klippbad eller långa sandstränder. Alltså skåne eller stockholm. I stockholm blir kklipporna så varma och de som är närmare vattnet blir våta och sjögräsiga av alla vågor som slår upp. Därför tänkte jag samanfatta en beah look, bikinis, väska, godis och så vidare.

En bra bikini är viktigt. Man ska känna sig stunning. Typ i en
randig eller en smutslila. Till det ett par stora, men lätta, ljusblå glasögon. Ett par bast-flipflops i ljusrosa och man är ready to go. Men det är inte så lätt, det krävs accessoarer. Let's see :)

  

1. Jag proppar alltid i en massa saker i väskan innan jag går till beachen. Tuggummi, sollotion, läppbalsam, borste och givetvis mobil.

2. Riktigt snyggt armband, med snäck-känsla. Gillar de varierade färgerna. Känns så sommar.

3. När jag har solat klart tar jag på mig mig solklänning och åker hem. Enkel, men funktionell.

Black.

   

På sommarens hittils varmaste dag vill jag ha en svart klänning och skyhöga espadrillos. Varför? I allmänhet har jag inte svart, men det är ändå elegans. Och ska jag vara helt kokhet i värmen så vill jag i alla fall vara det med stil.

Klänningen är från asos, som har rykt upp sig liiite. Snyggt med en så lång klänning som slutar precis vid ankelt. Espadrillosen knyts upp med benet och det är snyggt att man ser rosett precis i klänningskanten. Armbandet är precis min stil. Jag gillar enkla smycken som man kan kombinera med andra smycken.

Citron & smutsrosa

 

Citron/mint i Extra Drops är såå gott. Köpte ett paket igår och det känns verkligen sommar i min provancalgula bastväska. Mode handlar inte bara om trender, det behövs image också. De ges av detaljerna.Lite mörkare än såhär är min nya smutsrosa polo. Jag funderar på att köpa en ljusgrå med stor krage, även fast jag inte sett någon än. Det är något stiliskt rätt med polotröja i ljusa färger. Det är verkligen fint till kjol eller höga byxor. Provade en grymt snygg outfit igår som kommer bli bra på caféer i höst (läs starbuks) eller på tjejmiddagar :) Popotröja, högtskurna jeans som är lite pösiga nertill  men stupisar och skyhöga klackar. Så snyggt!


En otroligt skön dag

Igår  kväll smsa en kompis mej och undrade om vi kunde ses. Givetvis missade jag smset och ringde henne istället vid halv tolv. På natten. Men som tur var så var hon vaken och vi pratade i nn halvtimme innan vi bestämde oss för att åka till stan idag. Kan verkligen rekomendera att prata i telefon innan man somnar, det är jätte mysigt.

Så idag åkte vi in vid elva tiden. Det var hur skönt somhelst och man hade fri tillgång till alla reorna eftersom det var så lite folk. Vi var på Combination där jag provade saker från aem kei, Triple five soul och ett par Tommy Hilfiger jeans. Allt var fint, men 30% är fortfarande för lite. Så vi gick vidare till Zara där det var halva priset på en polotröja. Hur söt somhelst i den smutsrosa färgen som
Lolita pratar om i sin model wardrobe. Det fanns flera färger eftersom jag antar att jag är den enda som tänker på höst och polo när det är 30 grader. Inspirerad återigen av lolita åter igen köpte jag en Elnett spray. Har tänkt på det ett tag, men nu när min klippotekets tog slut och lolitas väldigt bra recension så blev det den.

Och italien vann. 2-0 i de sista minutrarana.

Jag är patriot, men inte i mitt eget land.

 

Jag såg början av matchen, men det går inte. Skräcken är total. Vad händer om Italien förlorar? Inga mer kramar från Cannavaro, inga bittra miner från Totti och Buffons räddningar blir glömda. Jag vågar helt enkelt inte vittna en slakt, även om en värdig sådan, av Italien.

Allt började för 4-5 år sedan, efter VM 2002. Jag hade fallit för Tottis namn. Det lät så roligt i en 10 årings öron. Detta satt liksom kvar tills jag köpte min Totti-tröja. Det var på ett piazza i Sorrento som jag tog på mig min Totti-tröja för första gången. Italienarna jublade, de applåderade mig. Sedan dess är jag fast.

Så när jag åkte till Hamburg för att se matchen mot Tjeckinen var jag inte sen att ge tjeckerna elaka blickar eller muttra och väl på plan var jag den absolut ohederligaste supportern. Jag applåderade åt tacklingarna, skrattade åt de gula korten och buade åt tjeckernas taklingar av Camoranessi (även fast han förtjänade det).

Om Cannavaro får krama Luca Toni igen så ska jag bära min Totti-tröja imorgon. Trots att det är 30 grader varmt och den är gjord av plast.

Mary Kates outfitSigrids blogg hittade jag en jättefin bild på en svart outfit. MK har brutit det svarta med blått, och jag gillar det verkligen! Kan mycket väl tänka mig den stora koftan och klänningen en dag som den här. En varm dag. Jag kan mycket väl tänka mej att koftan verkligen kyler av, eftersom den är så luftig.

2017 tar oljan slut.

Ibland förvånas jag över min ytlighet. Här sitter jag, dag ut och dag in och bloggar om mode. Det är inte en väsentlighet, vad Rachel Bilson har på sig spelar ingen roll den dagen då OC slutar sändas. Att t-shirt och klänning är en härlig kombo spelar ingen roll, egentligen. Men det finns saker som spelar roll. Människor spelar roll. Överlevande spelar roll.

Vi männsikor behandlar varandra illa, generellt så får vi igen. Västvärlden har styrt den övriga världen i flera hundra år och vi har inte varit sjysta. Vi har bedrivit slavhandel, vi har tagit från de som inget har och vi har lagt oss i saker vi inte har något med att göra. Vi tyckte Afrika var ett problem. Vi har själva orsakat det, och därför försöker vi hjälpa till. Vi ville hjälpa Indien. Men det stannar av, nu, när vi har egna problem. Vi bryr oss i allmänhet mest om oss själva.

2017 tar oljan slut. Vi bombade Irak eftersom de har olja. Vi hjälper dem till en egen civilisation och hoppas att vi får något tillbaka. De hade en civilisation, de hade koll. Tyvärr hade fel man koll, men komigen, inte behövde vi bomba sönder landet. Vi pumpade alla Afrikas länder på olja och sedan lämnade vi dem utblottade. Den olja vi hittade gav vi till Kina för att de skulle massproducera det vi redan hade så vi kunde konsumera,konsumera,konsumera.

2017 tar oljan slut. Vad ska vi göra då? Sverige har inga egna energiresurser. Vi sålde kärnkraftverken till tyskarna, Fortum har delägare och vindkraft har vi knappt investerat i. Det läskiga är att det är så snart. Vi ser oss som så oövervinerliga. Vi har inga reserver, inga verkliga backuper som kan klara oss igenom en kris. Det hänger på oss, kära generation Y, vi är de nya tänkarna. 

Ett plagg, flera möjligheter
Eftersom basic-grejerna från Lux blev så himla omtyckta tänkte jag att jag skulle göra en day/night outfit med hjälp av en av dessa basic-plagg. Jag valde en väldigt söt topp med liten puffärm. Den går både på kvällen och dagen eftersom den är lite urringad. Det går lättare att kombinera då.

Day:
Svarta Sailorpants
Ett par pumps
En enkel guldlänk

En vinröd, ganska udda, väska


Night:
En blommig klänning
Ett par espadrillos
Smycken

Dags outfiten präglas av en väldigt preppy look, och därför föredrar jag att tröjan är instoppad.  Pumpsen är helt adorable och passar väskan trots olika färg. Guldlänken ska rassla sådär lagom, inte mer. Hela outfiten är somsagt preppy, men hellre franskt än the Eastcoast.

Kvällen. Grejen att ha t-shirt under klänning tycker jag verkligen borde förekomma mer. Det är enkelt och ger en dressad eller söt klänning lite ruff. Ett par tjocka espadrillos kan man gå i hela kvällen, det är så comfy. I love espadrillos. 

Fall/ Winter 06
Jag har beslutat mig för att inte köpa något förrän i september. Detta beror på att jag har spenderat alldeles för mycket pengar på shoppning. Och eftersom hösten är modets högtid så vill jag spara lite. De enda undantagen kommer vara secondhand shopping, eftersom det inte finns ofta inte fler än en kopia av varje plagg. Därför har jag gjort en liten lista över vad jag "behöver", och det är inte bara för second hand shopping utan för all shopping. Jag måste hålla koll på min stil.


En kabelstickad kofta
Ett par ridstövlar i mocka
En sweater dress, gärna med polokrage eller trekvartsärm och båtringning. (picture 1)
T-shirts och en ljusgrå trekvartsärm tröja
En stoor stickad mössa, sågs på Marc Jacobs-visningen.
En trench
Flera stycken tunna armband (picture 4)
Louboution-look alikes
En klänning som går att ha t-shirt under (picture 3)
Något ur Harmony från h&m, bara för att jag gillar special kollektioner
Strumbyxor i blått och grått
Heels
En polotröja i ljusgrått.
En wrap
En cardigan i grått eller typ Skanör-sand.
En midjekort kavaj (picture 2)

Jo, jag vet. Det är underligt att planera sin höst-look när det är juli.

T-shirt och klänning

  

Jag är en allmän motståndare mot svart, för jag passar verkligen inte i det. Med mitt ljusta rödblonda hår och ljusa hy gör att  jag ser underlig ut. Jag väljer egentligen hellre blått, men i just den här outfiten är knapparna svarta och då passar ju inte det.

Idag är outfiten en hyllning till t-shirten och klänningen. Det är en så oslagbar kombo när det gäller anonym söthet. Jag kommer verkligen hålla koll på klänningar som man kan ha t-shirts under, eftersom det är så bra vardagsplagg. Med kilklackar till blir det nästan oslagbart snyggt, eftersom det är så fint matchat. Då blir det mer en helgklänning :)

h&m Fall 06

  

H&M har blivit ganska slubbigt på senare tid, och det är verkligen inget jag tycker om. Matrialen har känts nötta och kläderna inte riktigt ajour med modet. Därför undersökte jag höstkollektionen för att se om denna trend håller på att försvinna.

Den första bilden känns väldigt New York, typ Soho, jackan och den lösa skjortan är verkligen en härlig kombo. Kjolen är helt vedervärdig, what's up with the color? Mössan och strumpbyxorna gör att outfiten får lite bra detaljer och med rätt kjol eller rätt par jeans kan det bli riktigt snyggt.

Klänningen är jättefin som höstklänning, men materialet ser riktigt dåligt ut. Det ser ut att vara någon hemsk bomullsblandning och ser helt enkelt inte skönt ut. Jag hoppas att den höga kragen inte har någon slips, utan bara är clean.

Nu kommer vi till det h&m gör riktigt bra, basic with a twist. Den här koftan är jättefin och är bara en i mängden, men att de lagt till lite mönster gör den adorable. Dessutom är det ett plagg som är i bomull och därför ser lite mer... cleant ut än materialet på klänningen.

Det som ä positivt med hela kollektionen är att det är mycket hämtat från catwalken och detta är givetvis ett plus. Det är mestadels färgerna, men en del plagg är i alla fall ett försök.

Så har h&m återhämtat sig? Jag vet faktiskt inte, det återstår att se.

Paris

  
Jag gillar verkligen klänningen från Nina Ricci, den känns som något man kan hitta i en välsorterad second hand butik. Jag vill ha på mig den, i nyfixad page och snygg make, medan jag sitter på något café i säg...Paris. Ibland dricker jag av capuccion och då rasslar det lite om armbanden. Sedan, när det är dags att gå, tar jag upp solglasögonen från bordet och ler lite.

Höstens accessoarer

  

Är det någon som lägger märke till det grafiskt fulländade? Bilderna menar jag, de passar så väl ihop. I alla fall, jag tänkte skriva lite om höstens accessoarer och har besökt Style för att se vad jag uppfattar.

Jag börjar med smyckena. Dessa ska vara chunky, det är genomgående chunky som visas och oftast blir det lite mycket. Dödskalle-trenden håller i sig, och har nu tagit över smyckena. Dior hade ringar, andra hade halsband eller örhängen. Denna trend tycker jag är hemsk, det passar inte alls på smycken utan hör hemma på väskor eller sjalar. Kedjorna finns också med men är lite mindre än chunky. Det är en hel del bling-bling men det mesta skulle jag säga är elegant eller stillfullt.

Väskor och skor. Jag tycker det hör ihop lite, eftersom just nu är materialen ganska lika. Skinn, mocka och reptil är det som är absolut centralast, men endel lack förekommer också. Det jag är mest förvånad över är att reptil förekommer så mycket, eftersom lack blivit mest hypat. Jag säger nej till grönt, men ja till lite mer diskreta färger som vinrött och svart. Helst på bälten dock.

Väskorna är antingen oversized eller jättesmå. Det finns inget antingen eller just nu. Samma gäller för skorna, där ska vara hög och tjock eller typ ridstövel och platt.

Nu kan man alltså välja två vägar: jättemycket eller jättelite.