Udda bilder.

image780

  


En av de saker som konstant inspirerar mig är detaljer. För mig får en klädsel inte djup förrän rätt detaljer ingår. Därför finner jag bilderna ovan väldigt inspirerande. När detaljer är det enda som fotas blir det ofta mycket mer intressant. Olika perspektiv är så mycket bredare och man kan kombinera själv på ett helt annat sätt. Bäst fungerar det med accessoarer men som bilden högst upp visar kan en halvkroppsbild med täckt ansikte också vara inspirerande.


Tack till Alexandra som hittat en del av bilderna.


Whatever.

image775


Ett av de mest likgiltiga samtal man kan ha är det om vädret. Det är intetsägande, ointressant och konstaterande av redan uppenbara fakta. Men - ibland är vädret så enormt fel att det är värt ännu ett konstaterande. Förutom den horribla sanning att sommaren uteblev i år så kom hösten alldeles för tidigt. När jag går ut på morgonen är det isande kallt. En promenad gör mitt hår kallt och volymlöst. Tanken på att ha klänning känns skrämmande - trots att det är något jag bär när snön står upp till knäna. Höstpaniken har infunnit sig. Inte bara vädermässigt, utan som ni kanske märker, även garderobsmässigt.

Höstens tidiga ankomst hade varit underbar om jag hade hunnit tröttna på värme och sol, och längtat efter koftor, men nu känns den osäkert tidig. Kommer kylan att vara, eller kommer oktober vara orealistiskt varm? Inspirationsmappen är överfull - men fortfarande är inte stilen helt definierad. Min garderob känns skrämmande tom. Klänningar finns representerade men de nya för hösten har inte riktigt tagit sina platser. Jeans känns otroligt främmande - samtidigt som kylan ber mig att täcka benen.

Hur är ni - panik eller inte? Vem kunde ana att simpelt kunde bli så komplext?

Back to school.

image757

 

Kofta i kaschmir och silke : Zara. Nytvättad, fräsch och med första knappen utbytt mot en vit för extra karaktär.
Matt klänning i siden : Zara. Diskreta plisseringar och mönster - en otrolig kombination.
Halsband : NK Details. Peaceberlocker känns rätt i tiden.
Vita canvas : LeCoqSportif.
Enorm orange väska.

Personligen trivs jag oerhört bra i dagens kläder. Som de flesta outfits jag tycker om har den två stora element; okomplicerat men detaljerat. Klänningen känns som något jag kommer kombinera på olika sätt hösten igenom - här med enkla skor och en väska som tonar ned. Jag tycker om hur det diskreta halsbandet smälter in, men samtidigt håller sin position. Ett enkelt guldarmband med dekorerande pärlor är det enda som knyter an till halsbandet - men eftersom det följs av mörka naglar vävs det samman i klädseln ändå.

N u : Dagens sminkning ska skapas. Mascara, cremeögonskugga och ljust läppglans.
Senare : Första dagen på gymnasiet. Det finns många ordspråk som skulle kunna beskriva denna dag, men de flesta är alldeles för cheesy för att jag ska nämna dem.

Lista. [alt. Sju korta]

image776
Den bästa detaljen?
Perfekt skötta nagalar i blankt rouge noir. Det är basen för många av mina outfits - det höjer till och med en t-shirt. En annan viktigt detalj för mig är smycken. De sänder ut varierade budskap.
En ideal klädsel?
Jag föredrar en uppklädd klänning till en neutral kofta. Jag tycker om kontrasterna. Är klänningen matt och mönstrad och koftan tunn och mjuk blir det ännu bättre.
Färger?
Förut kunde jag se en tydlig färgindelning i min garderob. Nu är det mycket mer blandat. Basen består av grått, en del svart och vita basplagg. Till del finns klänningar i mönster, starka färger och med ibland uppseendeväckande skärningar. Som detalj kommer väskor i gräddvit canvas med mönster igen.
Inspiration?
Harpers Bazaar är det magasin som ger mig mest inspiration. Den passar mig perfekt; oavsett årstid och stil. Den har ett sätt med kläder som gör att de blir något mer. Vouge har samma tendens. Inspiration på gatorna förekommer för min del konstant - men då handlar det oftast om detaljplagg.
Material?
Stickade koftor, klänningar i varierade materil; silke, krispig bomull eller vad som känns rätt för stunden och skor i mocka. Väskor ses helst i canvas.
Uttjatat?
Leggins. Jag har en instinktiv avsky till ordet. Det känns som om plagget är överutnyttjat; i metallic, i skinn, i bomull, i neonfärger - listan tycks aldrig sluta. Enough is enough. Dessutom hör det till kyliga sommardagar; hösten är strumpbyxornas tid.
Trend, mode eller stil?
Mode som konstform, ständigt föränderlig och plattform för stil. Stil som en konstant i modets förändring.


Vilka är era svar?

At the tents.

image773

   

+ stickade strumpbyxor i grått


Dagens önskeklädsel är inspirerad av en av veckans inspirationsbilder. Min klädsel är mer kontrastrik; precis som jag tycker om. Den tunnstickade slipovern till den korta kjolen och de lackiga chunksen. Och till det en Manhattanväska. Det är kontraster - men jag tycker att de passar ihop på grund av det. Lack tycker jag egentligen inte alls om - men lackwedges känns bra till stickat eller ovanligt söta klädslar. Återigen - kontraster.

Slipover : Den är lite extra lång så den hasar sig lite innan kjolen börjar. Mönstret är en bra detalj som känns både tjugotal och, färgmässigt, fyrtiotal. Den passar till mycket och med en t-shirt under blir den lite mer preppy.
Kjol : Otroligt snygg - i höst vill jag ha en liknande. Kort, men inte för kort, svart och veckad.
Manhattan : En bra kontrast till allt det svarta och dovt grå.
Lackwedges : Enkla och okomplicerade och som passar till mycket.


Veckans.

image768


Bästa : Hela veckan. De sista dagarna utan förpliktelser spenderades i många fikor, kvällar med kompisar och ett allmänt välbefinnande infann sig. Att skolan börjar på måndag och allt är nytt känns inte totalt främmande längre.
Inköp : En underbar
silkesklänning och en kabelstickad kofta. Kombineras var för sig, eller tillsammans. Kabelstickat är för övrigt en underbar detalj som får många outfits att kännas engelskt och preppy.
Inspiration : Den enkla outfiten ur The Sartorialist arkiv.
Klippta : Mitt hår. Från att vara långt, rakt och långluggigt har det gått till en längre page med en medellång lugg. Lite som Anna Wintour - fast längre, mindre strikt och guldblont.
Insikt : Att min garderob känns förvånadsvärt tom, i alla fall höstdelen. Men efter ett flertal felköp uttagna och allting uppstrukturerat så börjar den se riktigt bra ut. Grått som grund, klänningar och några enstaka basplagg trängs och bildar något bra. Hösten blir klarare, och klarare, för mig; i alla fall stilmässigt.

Nästa vecka kommer Parisguiden - it's in the making.

Camilla Belle.

image766

image764Ännu en gång är det en lite mer välkänd stilikon. Men jag tycker att Camilla Belles stil är absolut nämndvärd. Sitt franska namn till trots är hon amerikanska med brazilianska rötter. Dock är hennes stil desto mer fransk. Svalt och svart och intensivt och starkt vid speciella tillfällen. Enkla outfits med klännigar i fokus som kombineras med många armband och ringar för att tona ned den skinande ytan. Färgerna är intensiva; oavsett om det är svart, vitt eller midnattsblått. De material hon väljer ger djup och färgerna och därmed till kläderna.

Key Pieces : Klänningar, och till viss del kjolar. Kortare i officiella, men mer informella, sammanhang och långa klänningar på röda mattan.
Detaljer : Hellre kuvertväskor än stora carry-alls. Skorna är ofta lite missmatchade; ännu ett sätt att tona ned.
Smycken : Med armarna överskjölda av armband och fingrarna av ringar. Kombinerade blir de hellre etno än subtila.
Stilsammanfattning : Svalt och färgintensivt men med en touch av etno tack vare smyckena.

För mina andra inlägg om stilikoner, se här : Stilikoner.

Matchat.

image760


Den här bilden har blivit uppskattad från många håll - även från mig. Trots att den är nästan ett halvår gammal, som i modesammanhang känns som en evighet, så känns den återigen aktuell. Eftersom den är såpass klassisk tycker jag att det är en perfekt outfit att ha i höst, och även i vinter innan snön har kommit. En lite grövre stickad tröja med skymtande linne under, en glansig och utställd kjol till täckande, vinröda, strumpbyxor och perfekt matchande accessoarer i brunt skinn. Ärligt talat - det finns få bättre vardagsklädslar.

Cravings.

image756

Det känns som det är dags att uppdatera
höstens önskelista. Även fast stövlar i mörk mocka eller dufflar inte kommer att förekomma förrän i oktober, i alla fall från min sida, så är det trots allt snart höst.  
  • En sidenkjol. En klänning i siden kändes inte lika aktuellt som en i silke - men på kjolsidan är det en underbar kontrast till det råare som jag anammar i höst. Zara har en värdig kandidat ; knälång, utställd, indelad i varierade block samt i färgerna svart och rosaaktiga nyanser.
  • Nitbeklädda toppar. Armband eller väskor går verkligen bort för min del. Men ett nätt linne med ringningen markerad av diskreta nitar känns bara otroligt kul och nytänkande. Ett ett ljusgrått ribbat linne [möjligen American Apparels melerade variant] och mässingsfärgade nitar.
  • En kabelstickad kofta. Tunn, nätt och gärna i en ganska neutral färg.
  • Stickade strumpbyxor i grått. Förvånadsvärt svårt att hitta.

Har ni något gemensamt med in önskelista - eller satsar ni på något helt annat?


Intensiv.

image752


Jag har länge tänkte mig en klänning i blankt siden, men när jag hittade den här kändes den mycket mer aktuell. Denna i matt siden känns mer som en blandnig av tjugotal och marni. Matta ytor är faktiskt mer min grej än glansiga. Klänningen innehåller faktsikt något mer som jag har siktat på till hösten; intensiva färger. Med svart som bas och lila, magena och urtvättat vitt som tillägg trivs jag riktigt bra i det.

N ä r  ? : Hela hösten och vintern. På helger, i skolan eller i princip när somhelst.
Kombinera med : Stickad kofta i grått och mörkar strumpbyxor på basicdagar och till chunks annars.

För övrigt : Idag träffade jag jättetrevliga Katarina för en otroligt härlig fika. Efter det gick jag förbi American Apparel och provade en t-shirtklänning som hade varit perfekt i svart - affären är definitivt värt ett besök.

Snart.

image751

Jag spenderar mina sista dagar utan gränser och tider i förvirring. En del fokuserar sin nervositet över att börja ett helt nytt liv; både när det gäller umgänge och skola, i att totalt spåra ur. Jag har däremot kanaliserat all min ångest, alla mina frågor och alla stirriga tankar till vad jag ska ha på mig. Detta har lett till att jag inte alls är speciellt nervös; trots dagliga rapporter av skolstarten från kompisar.

Emellan mina klädfreak-outs hinner jag med väldigt mycket annat. Dagen spenderades på stan, slutade i Humlegården där jag beundrade min nyinköpta klänning och kommer återupptas i middag med samma vän. Imorgon måste jag plugga en aning spanska, vilket innebär Vouge och Elle på nämnda språket. Jag vet inte riktigt om jag kan förmå mig till det - det är fortfarande sommarlov.

Så, hur var era första dagar tillbaka från sommaren? Eller befinner ni er i en kort periods nirvana, som jag?

Veckans. Från Paris.

image746


Använda : Min egna Parisguide. Moleskinen är fylld av nya och välkända gator, affärer och noteringar.
Bästa : Min privata dag i Quartier Latin. Starbucks Chai Latte, promenader och total trivsel.
Besatthet : CNN. Precis innan sömn är det, det bästa som finns. 
Inspiration : Fransyskornas stil - ingen klarar stuprör och ballerinor bättre än dem. Även japanskorna som turistade i Paris var riktigt snyggt klädda.
Köpta : Eftersom det är mellansäsong hade butikerna inte riktigt vad jag vill ha när det gäller kläder. Men en hel del skönhetsprodukter inhandlades.
Känsla : Totalt lugn.
Oväntade : Vädret. Varierade mellan sol och moln - men ärligt talat brydde jag mig inte one bit. Det var perfekt.
Roligaste : Att komma hem är alltid svårt, men när det väntar en massa frågor och kommentarer blir det lite lättare.

Amnesti.

image729


Eftersom en del av er verkar ha frågor, och det ett tag framöver kommer vara tyst från min sida på grund av Paris, så utlyser jag en amnesti. En period då det är fritt att fråga mig precis vad ni vill, personligt eller opersonligt. Från vilken musik jag tycker om, vad jag ser fram emot till hösten eller hur jag definierar min stil till personliga saker som ni har undrat under de senaste tretton månaderna som jag har skrivit.

V a d  v i l l  d u  f r å g a?

Kommentera eller maila sorbonne.blogg@hotmail.com

In my bag [alt. För Paris]

image745


Enormt stor orange väska.
Sjal : Massimo Dutti.
Pennor : Ordning & Reda samt en blyerts från en liten pappersbutik i Nice.
Bok : "The man of my dreams" av Curtis Sittenfeld. Inte alls lika corny som den låter. "Prep" var riktigt bra.
Läppbalsam : Carmex. Bäst, alltid.
Läppglans : Mac.
Mascara : Masterpiece. Ur goodiebagen från Nygårdsanna.
Plånbok : Köpt i Rom.
Guidebok : Moleskine. Fungerar även som inspirationsbok.
Mobil : Siemens med spegel.

I really shouldn't be doing this. Jag har enormt många saker att göra innan 'Scrubs' ikväll. Framförallt packa inför Paris. Men, ibland måste man tömma sin väska. Vad har ni i er väska?

Volanger.

image743


Volanger känns så otroligt tidlöst och feminint. En kort klänning bestående av volanger är precis vad jag vill ha just nu. De stora tjoken fungerar inte riktigt, men en kort liten klänning med småvolanger blir otroligt bra.  Den fungerar inte bara kvällstid utan till stickade strumpbyxor, mockastövlar samt en massa armband [nedtonare] även dagtid. På kvällen läggs ett par chunks till och en perfekt outfit är skapad.

Tyvärr är inte utbudet i Stockholm speciellt stort. Hos French Connection finns variant, men den finns bara i svart och vitt. Jag vill kunna välja mellan ett flertal färger och modeller. Intensiva färger som fuschia har lockat mig ett tag, men en volangklänning känns trots allt mest aktuellt i svart. Jag hoppas verkligen att jag hittar något i Paris.

Volanger eller inte?

Kontraster.

image741Klänning : Zara. Inhandlad inför förra vårens Parisresa. Att den är empireskuren, axelbandslös och vadlång gör att den känns väldigt grekisk. 
Kofta : Zara. Lite förlånga ärmar som hasar sig perfekt.
Vita canvasskor : LeCoqSportif.
Halsband : NK Details. Nytt från förra veckan.
Armband : Examenspresent från Designtorget och en metallbangle från Köpenhamn.

Jag har faktiskt inte använt den här klänningen speciellt många gånger. Det har gått över ett år sedan den tog plats i min garderob, men tidigare har jag varit för konservativ för att bära den. Innan jag började kombinera klänningar med vita canvasskor, koftor och pösiga väskor hade den här klänningen kanske varit för uppklädd för en enkel pick-nick i Humlegården. Idag ser jag en helt annan klänning; avslappnad och sval.

I helheten tycker jag om hur det nätta halsbandet och de materialblandande armband följs av naglar i rouge noir. Personligen så tycker jag att det lyser attityd - och kombinerat med svala tyger och mönster blir det en perfekt kombination.

Nu : Duscha. Jag ska peela med min nya scrub från Yasuragi, grönt thé och yasmin är en killer kombination, samt göra en snabb inpackning. För min del det bästa sättet är börja dagen på.
Senare : Pick-nick i Humlegården.


Hösten, återigen.

image740


P l a y :
Intensiva färger : Fuschia, lila eller rostiga nyanser. Allt går - så länge färgerna har intensivitet.
Textur : Stickat, plastigt lack, päls eller något helt annat. Material som känns och syns är bäst.
Kontraster : Stickat kombinerat med lack, nätta sidenklänningar med med chunks och stickade strumbyxor till matta kjolar. Kontraster mellan material, och även smycken, är precis vad som gör en klädsel i höst.
En annan säsong : Istället för att låta hösten ta över oss totalt är förnekelse ett bra alternativ. Korta klänningar till varma strumpbyxor eller axelbandslösa toppar till jeans och koftor.
Blanka detaljer : Lack, paljetter och nitar. Ingenting att överösa sin garderob med, men i liten utsträckning gör de stor skillnad. Nitbeklädda skor, en lackad kuvertväska eller en tröjringning prydd med paljetter.

Pause :
Stickat : Vänta till oktober. Augusti och september är inte månader när man bär vad style.com kallar 'big knits'.
För mycket svart och grått : Båda är underbara färger att tona ned saker med, men helgrått eller helsvart känns inte speciellt roligt förrän vintern är här.

Stop :
Skinn : En kombination av plagg som innehåller en skinnkjol eller en skinnklänning känns helt passé. Det var passé nittonhundrasextio, då femtiotalets rebelleri var över.
Senapsgult : Nittonhundrasjuttiotal är ingenting jag vill se i så stor utsträckning.

Lista.

image731

Din stil i en mening?
Constantly evolving.
Motto?
"In order to be irreplaceable one must always be different" - Coco Chanel.
Hur bygger du en outfit?
Ofta börjar jag med ett huvudplagg som jag sedan komplementerar med andra plagg och smycken. Ibland, om jag är vid rätt sinnesstämmning, händer det också att det är en känsla jag vill fånga. Ett smycke som bara skriker efter min uppmärksamhet och som har en viss känsla över sig. Det kan bli kärnan i outfiten och sedan läggs saker till som passar känslan.
Vad är det absolut viktigaste inom stil?
Detaljer. Det gör helheten. Smycken är grymt underskattat och verkar klassas som överflödiga. För mig är det tvärtom. Ett rått smycke kan ge en plan outfit djup, många armband i variationer kan ge helheten ett nytt intryck och smycken med minnen gör en klädsel personlig. En annan detalj som är viktig är kontraster. Hårt mot mjukt, varmt mot kallt eller textur mot slätstickat blir så otroligt bra. Det finns otroligt mycket mer att säga, men jag sammanfattar i; detaljer är allt, allt.
Vad inspirerar dig?
Harpers Bazaar och många varianter av Vouge. Båda har i princip samma upplägg per månad, men känslan varierar mellan varje gång. Kanske är det det slentrianmässiga som får mig att vilja spränga lådan och skapa nytt. Dessutom är repotagen otroligt vackra, genomtänkta och inte lämnade till slumpen. De är de inga konsumtionstidningar utan visar vad som är vackert med världen. Det är inspiration i sin absoluta kärna.
Stilförebild?
Stilförebilder är totalt bortkastat på mig. Jag är sällan konstant i åsikter, förutom grundbegreppen, och därför varierar min stil oerhört. Däremot finns det människor som inspirerar för stunden. Miuccia Prada har en otrolig känsla för stil och även fast hennes personliga stil inte inspireras [kläderna hon bär] så är hennes ready-to-wear otroligt bra.
Vad skulle du inte ta på dig?
Politiskt laddade plagg. Jag tycker det är ansvarslöst att bära till exempel Palestinasjalen bara för att man tycker det är "fin". Man måste veta exakt vad den står för - och om man själv är villig att sända ut sådana signaler. Det finns många fler exempel på politiska plagg, och jag bär dem inte förrän jag verkligen är säker på att det är ett budskap jag vill bli förknippad med. Vilket jag sällan är.
Vilken attityd är den du siktar på i höst?
Under hela våren har den sextiotalesqua stilen inspirerat mig. Men den stundande hösten kräver råhet och kontraster. Klänningar i siden kombineras med stickade strumpbyxor, råa halsband kombineras med paljetter och bomullslinnen. Attityden jag söker är lite mer komplex än den enkla som jag tidigare haft.
Färger och material  just nu?
Fuschia känns väldigt aktuellt, men annars är det inte så många färger som verkligen gör mig nyfiken. I materialen känns hela tiden hösten närvarande och förutom allt det stickade [mandatory] känns siden som något nytt.
Tre saker på höstens önskelista?
Stickade grå strumpbyxor, en
sidenklänning och plagg med paljettdetajer.
Ditt senaste köp?
Ett nätt halsband från NK Details Golddigger. En tunn metallkedja med ett litet peacemärke i guld.

Självklart vill jag se era listor, så kopiera och länka till mig.

Weekly Plans.

image730

Torsdag : Promenad i stan. NK Details har ett otroligt fint halsband som förhoppnings vis ska hamna i min samling. Det är väldigt nätt och kedjan kort så berlockan vilar strax under halsen - som vanligt okaraktäristiskt. På kvällen är det Veronica Mars, som faktiskt inte håller förväntningarna sista säsongen. Men fortfarande - heligt.
Fredag : Yasuragi Hasseludden. Det ska bli otroligt skönt och utvilande. Eftersom allt är inspirerat av Japan känns det bara så fresh. Jag är helt hooked på instant miso just nu.
Lördag : Fortfarande Yasuragi Hasseludden.
Söndag : Spanska Vouge och Elle ska läsas. Jag har läst spanska i fyra år, men man tappar så mycket på sommaren. My way of learning, I guess.
Hur ser er helg ut?

Preppy.

image726


Tunn kofta : Topshop.
Klänning : Sphera. Från Spanien.
Halsband : Alex&Chloe. Födelsedagspresent.
Vita canvas : LeCoqSportif.
Orange väska.

I maj var jag i Spanien på studieresa med en massa kompisar. Om vi spolar fram till det ögonblick då jag steg in på Sphera så blir det här klädminnet otroligt mycket lättare att delge. Gatan utanför var översvämmad med människor, avgasdamm och svala eftermiddags brisar. Inne på Sphera hängde min blivande favoritklänning. Det var inte en klänning att använda varje dag tills den faller i bitar, det var en klänning som kräver beräkning och en mjuk attityd för att bära. Senare samma eftermiddag gick jag ut från Sphera med en av deras karaktäristiska papperspåsar i handen.

Anledningen till att jag tycker så mycket om klännigen är att den är nätt men samtidigt så detaljrik. Med den vita, krispiga, bomullen som bad och färgtjoken som balanseras perfekt känns den bara rätt. De medelbreda, perfekt skurna, axelbanden är som tuschstreck på huden och skapar en oerhört vacker inramning. Den veckande överdelen följs av svart, vit och en tunn blå rad. Sedan turas det svarta och blå om att vara i centrum.

Hela klädseln är avslappnad, men samtidigt sportigt preppy, och är ideal för en slapp dag i Vasaparken.

Magenta.

image725

Nu till sensommaren tycker jag att magenta är en perfekt färg på klänningar, som även fungerar i höst till stickade strumpbyxor i grått. Jag har länge haft en sval stil men i höst vill jag ha lite mer attityd. Magenta är en perfekt färg för det. Rött passar jag inte i och får en lätt att se ut som en juldekoration och chockrosa är alldeles för "hårt". Personligen tycker jag att färgen är snyggast i klänningar eftersom det ger ett välklätt intryck.

Modellen på klänningen i fråga ska antingen vara kort och vid, som på bilden ovan, eller kort och lite tjugotalesque. Materialet på den är definitivt inte bomull, om den inte är krispig, eftersom det bli alldels för plant. Förövrigt är klänningen ovan otroligt snygg - axelbandslöst passar perfekt även i höst. Ett bra inslag som ger extra attityd.

P l a y : Klänningar i stark färg. Uppséendeväckande och otroligt snyggt i rätt material och modell.
Pause : Starka färger som accenter. Det känns bättre att go all the way nu i sommar när man fortfarande kan ha klänning utan att frya för att snön täcker skaften på ens mockastövlar.
Stop : Jag har sagt det förut, men t-shirtklänningar är inget jag vill se till hösten. Speciellt inte i starka färger.

Augusti.

image724


Augusti inleds med spa på Yasuragi Hasseludden och följs av årets andra Parisresa. Min Parisguide har varit förvånadsvärt efterfrågad och den kommer efter resan. Men jag behöver fortfarande tips, och även
Lolita , så dela med er av er bästa information, så fylls min Moleskine med ännu fler adresser. Det är än så länge bara den första och därför får ni ta del av min önskelista. Som vanligt struntar jag i vad karaktär betyder och följer den ström som jag så varierat stretar emot.

- Marc Jacbos välgörenhetskollektion. Från första gången jag vidrörde ämnet mode har Marc varit min favorit. Trots att han nu är en aning orange och kollektionerna inte håller samma klass - så har produkterna ett viss sentimentalt värde. Canvaspåsarna Savannah och Blondie samt lite småsaker hoppas jag kunna inhandla i Paris.

- Grooming. Chanels Imitable, den bästa mascaran sedan Yves Saint Laurent tog över marknaden. Burberry London parfym, min ständiga signaturdoft. Concealer från Yves Saint Laurent, i höst är puder+concealer+mascara den bästa kombinationen.

- Paljettdetaljer, stickat och en råare stil. I Paris kommer ett antal detaljer införskaffas för att göra min stil lite mer höstrå. Detaljerna jag nämde ovan gör sig oerhört bra med armband, chunks och naglar i rouge noir.

- Lika bra inköp som förra Parisresan. Klänningar med attityd, t-shirtar med edge och accessoarer som nöts tills de rasar ihop.

Vad har ni inskrivet på era sensommarlistor?