2017 tar oljan slut.

Ibland förvånas jag över min ytlighet. Här sitter jag, dag ut och dag in och bloggar om mode. Det är inte en väsentlighet, vad Rachel Bilson har på sig spelar ingen roll den dagen då OC slutar sändas. Att t-shirt och klänning är en härlig kombo spelar ingen roll, egentligen. Men det finns saker som spelar roll. Människor spelar roll. Överlevande spelar roll.

Vi männsikor behandlar varandra illa, generellt så får vi igen. Västvärlden har styrt den övriga världen i flera hundra år och vi har inte varit sjysta. Vi har bedrivit slavhandel, vi har tagit från de som inget har och vi har lagt oss i saker vi inte har något med att göra. Vi tyckte Afrika var ett problem. Vi har själva orsakat det, och därför försöker vi hjälpa till. Vi ville hjälpa Indien. Men det stannar av, nu, när vi har egna problem. Vi bryr oss i allmänhet mest om oss själva.

2017 tar oljan slut. Vi bombade Irak eftersom de har olja. Vi hjälper dem till en egen civilisation och hoppas att vi får något tillbaka. De hade en civilisation, de hade koll. Tyvärr hade fel man koll, men komigen, inte behövde vi bomba sönder landet. Vi pumpade alla Afrikas länder på olja och sedan lämnade vi dem utblottade. Den olja vi hittade gav vi till Kina för att de skulle massproducera det vi redan hade så vi kunde konsumera,konsumera,konsumera.

2017 tar oljan slut. Vad ska vi göra då? Sverige har inga egna energiresurser. Vi sålde kärnkraftverken till tyskarna, Fortum har delägare och vindkraft har vi knappt investerat i. Det läskiga är att det är så snart. Vi ser oss som så oövervinerliga. Vi har inga reserver, inga verkliga backuper som kan klara oss igenom en kris. Det hänger på oss, kära generation Y, vi är de nya tänkarna. 

Kommentarer
Postat av: ida

Livet är byggt på egoism.
- "Tänk aldrig för mkt på andra när du kan tänka på dig själv" brukar man säga.

Oljan kommer ta slut om några år ja, men jag tror att människorna tills dess hittat nått annat våra bilar kommer drivas av...

- hoppas jag på .

cute blog btw ;)

Postat av: lolita

Oljan tar väl slut om 30 år??
Aja, men du skriver mycket vi i texten vilket är lite fel.. De 'vi' som du menar är politikerna och makthavarna, inte folket. Det var inte vi som bombade Irak. Det var USA och Bush tillsammans med sina anhängare. Det är inte vi som bedriver slavhandel, det var människorna som levde för 100 år sedan..
Och när oljan tar slut kan man antingen använda sig av kärnkraft, solenergi, vindkraft, vattenkraft, geotermisk energi osv så vi behöver inte oroa oss.. man måste bara utveckla dessa energikällor lite mer och forskarna har 30 år på sig :))

2006-07-03 @ 23:28:04
URL: http://lolita.blogg.se
Postat av: Heléne

Ibland är det bra att få sig en tankeställare. Måste bara hålla med lolita om "vi:et" i Irak. Det var definitivt inte VI som bombade Irak. Fast Sverige och vi övriga enskilda personer hade kanske kunnat visa sitt motstånd mot Irak-kriget lite mer.

2006-07-04 @ 11:02:22
URL: http://twinkle.blogg.se
Postat av: sorbonne

Lolita: Men politikerna är folket, vi har utsett dem att välja för oss. Politikerna och makthavarna är folkets ombud, för fram folkets åsikter.

Vi gjorde ingenting för att hindra USA när de skulle bomba, därför är vi lika ansvariga. Slavhandeln är vi ansvariga för eftersom vi inte gjort riktiga insatser för att ordna upp den oreda vi ställt till.

Det är nya rapporter, oljan tar slut om elva år för sverige. USA kommer klara sig längre pga sina reserver. Sverige har sålt av sina kärnkraftverk och mycket av det andra behöver byggmaterial som görs med assitans från olja.

2006-07-04 @ 11:25:50
URL: http://sorbonne.blogg.se
Postat av: pd

verkligen bra skrivet, får en att tänka till..

2006-07-04 @ 20:14:27
URL: http://pd.blogg.se
Postat av: marit

jo ibland känner man sig jävligt ytlig när man skriver om kändisar och mode.

2006-07-04 @ 21:43:17
URL: http://mirremarre.blogg.se
Postat av: Cicci

Var har du läst om att oljan ska ta slut i Sverige om 11 år m.m.? Inte för att jag inte tror på dig men det är alltid intressant med en källa om man vill läsa lite mer :)!

2006-07-05 @ 22:34:29
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: Ankan

"Miljövänlig" energi såsom vindkraft låter ack så bra i teorin men är när man tittar närmare på det inte särskilt bra för naturvärden eller ur samhällsekonomisk synpunkt. Den producerade vindkraftsenergin bär inte sig själv ekonomiskt utan varje kilowatt blir starkt stöttad av staten, dvs skattepengarna. Vi skulle i så fall göra mer för kommande generationer om vi satsade på nya miljövänliga energikällor såsom exempelvis vågkraften som redan är mer energieffektiv (och mer kostnadseffektiv!) än vindkraften, trots att den fortfarande befinner sig på utvecklingsnivå. Tycker jag.

2006-07-18 @ 13:52:33
Postat av: doomed123

Om oljan tar helt slut så fort som det sägs kommer vi få betala DYRT.

alla forskare vet att det blir hemskt när råoljan tar slut, och det finns ingen hållbar ersättning,

vi riskerar inte bara 3'e världskriget, det har redan börjat.

irak togs över för olja, irak kriget har kostat $350 biljoner, all olja som finns i jorden i irak är värd över 30 trillioner,

krig är inget som hjälper de som redan har det svårt, bara de som inte förstår sig på mänskliga konsekvenser, usa skulle starta ett nytt krig mot saudi-arabien, iran eller andra länder som har olja, bara tillfälle fanns.

Vi kommer få det svårare i framtiden pga. olja om få aktörer tar över mer och mer, samtidigt om vi får mindre att bestämma, usa har redan visat oss hur det går till när våra makthavare gör val för världens ekonomiska tvångsbehov.

Vår värlsekonomi är uppenbarligen uppbyggd så att den styr sina egna behov med lögner och girighet.

Om 50 år måste varje krona sparas för att ha råd att bo, ingen asfalt kan läggas pga. brist på olja, bilar och flyg kostar multum, och allt av plast kan vi glömma.

världens ekonomi kommer köras i botten av sig självt,

därför bör vi gå emot usa och dess korståg och göra allt i världen för att hitta andra lösningar, jag tror dagens priser på olja bygger på makthavarnas psykiska terror om rädsla än insikten att vi står på kanten till total sekularisering pga. våra oaktsamma behov, precis som bostadspriserna, det är bara en ond cirkel.

sen om vi ser att det bara kommer regn varje vinter istället för snö och att alla glasiärer smälter kan det garanterat orsaka SVÅRA ekonomiska problem i form av skatte höjningar, det ser vi redan idag.

Två viktiga faktorer som bör sänka hela världsekonomin i botten inom
50 år.

hur många vet förresten att olja är döda djur och växter som levde på havetsbotten men är förstelnade och kallas fossiler, därför kallas olja ett fossilt bränsle!

Världen kan inte "räddas" om makthavarna inte kan inse vad som är fel.

2007-12-08 @ 03:31:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback