Dressing for no climate.

image959

Efter hundratals visningsbilder, videor och rapporter från modeveckorna inför vintern är det ett uttalande som stämmer mest överens med huvudbilde - "It's like dressing for no climate". Och det stämmer. Mellan alla pälsar, filtmaterial, ull och siden så döljer sig ett stort antal tunna klänningar. Det är som de har hamnat fel eftersom det är få platser i västvärlden som man faktiskt kan bära chiffon vintertid utan kaschmir som sällskap. Jag ser fyra anledningar till att de har dykt upp på catwalken.

1. Hopp. Klimatet kan förändras både till det bättre [värme] och det sämre [istid]. Man garderar sig åt båda hållen helt enkelt. Skulle Paris drabbas av värme kring jul är det alltså ingen katastrof. Det är en möjlighet till minskat garderobsutrymme för Vougeredaktionen.
2. Ökad köpkraft från Asien och Mellanöstern. Den mest troliga anledningen. Länder med helt annat klimat och där man faktiskt kan använda Stellas [bilden] tubklänning i megaspets även i januari.
3. Fashion before function draget till det extrema. Kommentarer är överflödiga.
3. Den siste av Apokalypsens ryttare. Allt har ett slut. Kanske är det här en modeyttring för vad som komma skall. Fast å andra sidan är den siste ryttaren svårtolkad. Det kanske löser sig. [se punkt ett]

Kommentarer
Postat av: Mathea

Bra skrivet, men du säger att klimatet kan förändras till det "bättre" dvs värme. Om det blir varmare så är det en total katastrof, eftersom att det kommer innebära att polariserna smälter och vattennivån stiger. Det finns inte en enda bra grej med klimatförändringar.

2008-03-14 @ 15:21:32
Postat av: Hedda

Mathea : Inlägget bör läsas med en aning ironi.

Postat av: Linnea

Det känns som vi blivit överösta med korta klänningar de senaste säsongerna, men jag har fortfarande inte tröttnat. Det är himla chict och fint tycker jag, även om varation kan behövas ibland. Förresten tycker jag det var väldigt bra skrivet, underhållande och med samma finess som alltid.

2008-03-14 @ 20:12:58
URL: http://linnealinnea.webblogg.se
Postat av: Elin

gud vilken coool klänning!! :D

2008-04-22 @ 17:30:53
URL: http://elinlovijsa.blogg.se
Postat av: nike free

Når nogen kommer til skobutik med henblik på at købe nogle behagelige og gode sko det første navn, <a href="http://www.nikefreerun3.net" title="nike free">nike free</a>

2011-12-15 @ 10:08:39
URL: http://www.nikefreerun3.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback