Weekend in the middle of the week.

image711


Omslaget på brittiska Vouges augusti nummer är verkligen
inspirerande. Grönskan, Drews sextiotal-esqua klädsel och de neutrala färgerna. Otroligt fint. Att numret dessutom är fyllt med yttrerligare inspiration råder ingen tvekan om för min sida. Moleskinen som täcker en bit av omslaget är en guidebok - fast man gör den själv.

Min variant är självklart om Paris. Med i boken finns kartor över staden med tillhörande register över gator, tunnelbanesystemet, adressbok för allt från hotell, resturanger och människor man mött till shopping och konst. Dessa fält fyller man i själv för att snabbt kunna hitta sina favoritplatser. Ungefär femtio sidor bara för anteckningar, några  blad med små, utrivbara memolappar, den traditionella moleskin-fickan och stickers med texter som man kan klistra fast vid adresser och anteckningar. Längst bak i boken sitter ett litet block, på bara några blad, av plastigt papper som man ska lägga på kartorna och rita in sin resplan på. På så viset kan man hålla sig på rätt gator när man ska någonstans. Boken är liten men innehåller allt som behövs. Jag tänker fylla på med alla mina favoritställen innan jag åker och sedan fylla på under resans gång.


En guidebok speciellt gjord för ens egna behov.
Har du en stad som du besökt, och kommer besöka igen, är det en otroligt bra bok att ha.

Kommentarer
Postat av: amanda

har haft tankar på just den lille moleskinen länge, vore ju fräscht om den var ifylld av dig redan, seems as if du har varit där väldigt väldigt många gånger.. själv är jag det där paris-freaket som inte har fått tummen ur men ändå vet vad hon missar :P

2007-07-25 @ 00:10:38
Postat av: Ellis

Åh vogue....månadens omslag är helt underbart!

Postat av: sorbonne

amanda : Jag har den större varianten också, med blanka blad, och som inspirationsbok. Haha - jag skulle kanske börja göra egna guideböcker. Säg till om du åker dit - maila mig så kan jag skicka dig lite tips.
Ellis : Ja, det var det verkligen!

2007-07-25 @ 11:50:13
URL: http://sorbonne.blogg.se
Postat av: Rebecca

har länge funderat på att köpa den fast för Barcelona, har varit där 3 somrar i rad nu, :)

2007-07-25 @ 12:10:20
URL: http://rebeccalidman.blogg.se
Postat av: top Chic.

Tack för den fina komplimangen. Nu är jag online i Berlin. Hur är Sverige? Jag har det där Vouge numret, jag tycker inte omslaget var lockande. Det coola med Agyness föll mig mer i smaken, men det är klart detta omslag säger mer om innehållet. Jag trodde att Vouge skulle vara lite coolare, föredrar Elle faktiskt..haha... trend bilagen var förvisso bra.

2007-07-25 @ 13:11:48
URL: http://topchic.blogg.se
Postat av: sorbonne

Rebecca : Gör det - det låter som en strålande idé!
top Chic : Well, det är lugnt :) Agyness är inte alls min sort modell, men jag ska undersöka repotaget :) Omslaget tilltalar nog mig eftersom det är så mycket min stil. Jag är Vouge & Harpers Bazaar kind of girl, men svenska Elle är verkligen underbart! Vad roligt att vara i Berlin - Sverige är regnigt :)

2007-07-25 @ 14:34:54
URL: http://sorbonne.blogg.se
Postat av: Linnea

Manhattan väskan bakgrunden passar väl till inlägget. Lite rese & stadsaktigt ;)
Jag längtar till London där man kan köpa engelska modemagasin till normalt pris. Inte hutlösa pressbyrån priser. DÅ avstår jag.

2007-07-25 @ 14:57:26
URL: http://linneasliv.webblogg.se
Postat av: Lovisa

Kjolen som Drew har på sig är underbar! Hela tidningen var riktigt bra den med. Skulle förresten vara kul om du gav lite Paris-tips sedan när du kommer hem. Favoritaffärerna etc.

2007-07-25 @ 15:03:50
URL: http://lovisaochlitetill.blogg.se
Postat av: sorbonne

Linnea : Det är faktiskt inte väskan utan ett brickbord :) Men jag håller med - det det blir väldigt snyggt :) Ibland kan man unna sig, med vissa favorit nummer. Synd att importen kostar så mycket - vet du varför?
Lovisa : Det är den! Åh, vad bra ska läsa den på fredag när jag varit hos doktorn. Behöver lite uppmuntring då. Paris guiden kommer absolut att komma efter min resa + en nedklottrad guidebok ;)

2007-07-25 @ 15:10:04
URL: http://sorbonne.blogg.se
Postat av: Linnea

Nä, jag har ingen aning varför.
Vad tycker du om fodralklänningen? Jag kan inte bestämma mig för om den är snygg eller inte. Eller snarare, om den passar mig.

2007-07-25 @ 15:32:23
URL: http://linneasliv.webblogg.se
Postat av: sorbonne

Linnea : Jag tycker att fodralklänningen är ett otroligt snyggt plagg. Men - den måste bäras med försiktighet. Personligen ska jag köpa american apparel klänningen och kombinera med grå, stickade, strumpbyxor och stora chunks som skor. Lägg till en kofta och en sjal och det är ett perfekt vardagsplagg. Jag tror den kommer passa dig - om du bär upp den med rätt attityd.

2007-07-25 @ 17:01:28
URL: http://sorbonne.blogg.se
Postat av: Cicci

Jag höll på att köpa Molskineboken när jag var i Paris i våras. Ratade den dock. När jag hör dina lovord ångrar jag mig lite. Man kan alltså köpa den i Sverige? VAR? Minns att jag stod och tänkte att kartsystemet inte var tillräckligt detaljerat för mig... minns för övrigt inte varför jag ratade den.
Brukar hålla mig till min lilla kartbok i fickformat "Paris par arrondissement". I den boken finns varenda lilla vrå med, jag lovar.

2007-07-25 @ 17:36:53
Postat av: Cicci

Tips: Jag har en helt otrolig modeshoppingguide över Paris som finns att köpa där (på FNAC). Det finns banne mig allt av intresse i den.
Den öppnade en helt ny värld för mig när jag var där senast.

2007-07-25 @ 17:40:50
Postat av: sorbonne

Cicci : Jag fick den i present - men på paketet stod det Designtorget. Den finns alltså där. Kartan är inte ultradetaljerad - men varje gata finns i registret och man kan genom det se område. Jag tycker att idén är otroligt rolig, och användbar. Men din kartbok verkar också vara det - finns den fortfarande att köpa, och i så fall var`?

2007-07-25 @ 17:45:08
URL: http://sorbonne.blogg.se
Postat av: sorbonne

Cicci : Åh - den måste jag verkligen försöka hitta! Tack för tipset!

2007-07-25 @ 19:17:16
URL: http://sorbonne.blogg.se
Postat av: Lolita

Den där Vouge:en är jättebra! Inspirerande och fylld med trendtips :)

2007-07-25 @ 19:36:18
URL: http://lolita.blogg.se
Postat av: cicci

Min kartbok är en klassiker och finns. Gå till FNAC (stor kedja för böcker,musik, filmer etc.) Du finner en stor butik i Forum des Halles (metro: les Halles) nära Centre Pompidou. Det ligger också en på Rue de Rennes. De finns nog lite överallt. Gå till avdelningen för guideböcker och du finner ett enormt stort sortiment Tror att modeguiden heter "Paris chic a prix choc" (på franska vet ej om den är översatt till eng.)

2007-07-25 @ 19:48:42
Postat av: sorbonne

Lolita : Åh, vad bra :) Jag kände mig nästan på det :)
Cicci : Ja, jag känner till Fnac och har varit vid hallarna många gånger, mest förbipasserande, men jag bör hitta det. Tack så mycket för tipset - det kommer verkligen att vara bra till hands.

2007-07-25 @ 20:09:04
URL: http://sorbonne.blogg.se
Postat av: Portillon

Jag älskar Moleskines. Använder min notebook för allt.
Jag har tänkt köpa en för Paris sen i våras, men är osäker på hur bra de egentligen fungerar i praktiken. Du får gärna återkomma och berätta!
Förövrigt kan jag tipsa dig om bokaffären Taschen, de har helt fantastiska böcker om Paris; allt från shoppingguider till fotoböcker. I Paris ligger deras butik på Rue de Buci i 6e. Men kolla deras hemsida på: http://www.taschen.com/

2007-07-26 @ 10:19:42
URL: http://portillon.blogspot.com
Postat av: sorbonne

Portillon : Det är den ultimata anteckningsboken :) Reseguiden kan jag göra en uppföljning på. Och tack för tipset - ska absolut försöka ta mig en tur dit !

2007-07-26 @ 11:00:14
URL: http://sorbonne.blogg.se
Postat av: Victoria

Det är en minst sagt fin framsida, men personligen får jag inte någon tillräckligt stark höstfeeling i kroppen av den. Finns det mer höstinspirerat (läs: dramatik) i tidningen?? Jag kanske ska köpa den ändå.

2007-07-26 @ 12:14:03
URL: http://svartvitlila.blogg.se
Postat av: steph

hej! jag åker själv till paris om ett tag. och tänkte precis på dig. du kanske kan hjälpa mig med just lite restips, dina smultronställen och lite mer downtown ställen.. självklart blir det en del turistande och det man måste se, men utöver det? vad rekommenderar du? jag är där i 5 dar. maila gärna om du har tid! kram!

2007-07-26 @ 17:21:01
Postat av: sorbonne

Victoria : Jag har faktiskt inte läst den än, utan sparar den tills imorgon. Men flera höstguider ska finnas med, av vad jag har hört.
steph : Hej! Jag fick ingen mailadress - så jag uppskattar om du mailar mig.

2007-07-26 @ 18:35:49
URL: http://sorbonne.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback