Era Paristips.

image719


Jag längtar så fruktansvärt efter Paris. Det är snart augusti, och när den första har infunnit sig är det bara sexton dagar kvar innan jag åker. Efter att ha varit i Stockholm några eftermiddagar inser jag verkligen hur mycket jag längtar efter fria ytor. Det finns så många oupptäckta platser att besöka och många att återuppskatta.  Många av er har frågat mig om mina bästa Paristips, och jag vill göra detsamma. Även fast jag har varit i Paris många gånger tidigare, så upptäcker jag hela tiden nya platser. Ni har säkert era egna favoritaffärer, torg eller muséer. Det kan vara allt från det minsta lilla till något helt mainstream som du ändå tycker är värt att nämna. Jag rubricerar det under en mening :

V a d   ä r    v ä r t   a t t    b e s ö k a   i   P a r i s  ?


Kommentarer
Postat av: C

Den vackra kyrkogården Père-Lachaise är helt klart värd ett besök! :)

Postat av: sorbonne

C : Åh, tack för tipset!

2007-07-31 @ 09:51:04
URL: http://sorbonne.blogg.se
Postat av: Anna

Snygga bilder och outfitts, vad har du för kamera? Och hur gör du dina kollage, photoshop? (jag är nybörjare)
Sjukt bra blogg föresten!
Tack på förhand

2007-07-31 @ 09:53:08
URL: http://Cupoftea.blogg.se/
Postat av: sorbonne

Anna : Om du menar bilden ovan så har inte jag tagit den; den är från style.com. Jag gör ju inga kollage än så länge, men ps sägs ju vara den bästa tekniken. Tack, tack. Har du mer frågor - maila sorbonne.blogg@hotmail.com

2007-07-31 @ 10:01:36
URL: http://sorbonne.blogg.se
Postat av: Anonym

har aldrig vart där så jag vet inte :/

2007-07-31 @ 11:32:14
URL: http://maddelue.blogg.se
Postat av: Kajsa

Jag älskar hallarna och de roliga små butikerna där, och längtar man hem finns ju det ett svenskt fik där på en bakgata.
Rue Mofftard är en mysig matgata med frukstånd och restauranger och man kan bo jätte fint där också.
Latinkvarteren är ju asbra om man är nyfiken på lite annorlunda mat, ett helt myller av gator där man kan välja precis vad man vill att äta.
Champs Elysée har ju inte bara dyra affärer och boutiqer, asbra Zarabutik och flaggskeppsbutiker för massa märken som t.ex Quiksilver.
Lafayette, om man vill förkovra sig.
Gosh, jag älskar Paris och kan alltså hålla på hur länge som helst!
Just det, måste ju bara nämna området runt Sacre Coeur. Små gator med fina butiker där man kan göra fynd!

2007-07-31 @ 13:07:07
URL: http://aenigma.blogg.se
Postat av: Emma

Jag vill åka till Paris!

2007-07-31 @ 15:46:46
URL: http://Http://emmmis.blogg.se
Postat av: Julia

Mitt favoritmuseum är helt klart Orsay, så vacker byggnad. Överhuvudtaget är staden så vacker. Jag måste ju bara nämna Bon marché, lyxigt och fint! Köpte MJs körsbärsklocka för halva priset jämfört med hemma. Sephoras stora butik på Champs där du kan handla sent på kvällen. Marais med små butiker som t.ex. Sandro och glasskedjan Amorino. Å falafel! Montmartre med tygaffärerna på Marche St Pierre. Petit Bateau för baslinnen och fina sovkläder. De härliga caféerna överallt med café créme och croissanter. Getosten. Alla chica parisiskor och deras underbart fint klädda barn. Ah, vill åka dit nu!

2007-07-31 @ 16:57:06
Postat av: Portillon

Jag fullkomligt älskar Paris. Tyvärr blir min nästa gång där först i Februari, för min 18-års dag, men tiden går fort och jag åker till London om fem veckor så :)
Jag håller med om Pere Lachaise (glöm inte att ta med en karta!) och Rue Mouffetard. Crepes och paninis där är sjukt gott, och det är öppet långt in på natten.
Brukar du gå på barer eller klubbar i Paris? Isåfall har jag en del tips om du är intresserad. Quartier Latin och Saint-Germain är mina favoritområden. Har du varit in i byggnaden bredvid Bon Marché? Där ligger La Grande Epicerie de Paris, en perfekt matbutik för att inhandla parisiska specialitéer, och på övervåningen finns alla bobo märken som A.P.C., Isabel Marant, Vanessa Bruno.. Allt!
På nr 38 Bd. Saint Germain har Diptyque butik med underbara doftljus och parfymer.
Sitt på trappan till Madeleine en kväll och blicka ut mot Concorde.. Då kan man inte annat än att älska Paris. Och gå på någon pjäs eller konsert! Strunta i turistkvarteren och våga gå vilse, säger jag. Då upptäcker man det riktiga Paris.

2007-07-31 @ 18:57:49
URL: http://portillon.blogspot.com
Postat av: sorbonne

- : Ok..
Kajsa : Åh, tack för tipsen!
Emma : :)
Kajsa : Tack för tipsen! Paris är verkligen en vacker stad :)
Portillion : Åh, du har verkligen utförliga tips, jag kommer ha nytta av allt - tack,tack,tack!

2007-07-31 @ 19:56:59
URL: http://sorbonne.blogg.se
Postat av: apis

buddha bar, i matväg och barväg och för att det är ett grymt schysst ställe

2007-08-01 @ 10:41:07
URL: http://apis.blogg.se
Postat av: Linnéa

Om man står vid Notre dame kyrkan och börjar gå längs shoppingstråket mot höger så ser man snabbt ett litet café som säljer världens godaste baguetter med brieost i! Minns inte namnet för tillfället, har dock skrivit ner det på ett papper någonstans om du är intresserad...
Sedan älskar jag Starbuckset nära Operan, inredningen är vacker med högt i tack och gulddetaljer och personalen är väldigt trevlig! Iallafall mot mig ;)

2007-08-01 @ 14:44:15
Postat av: sorbonne

apis : Tack :)
Linnéa : Tack så jättemycket för tipsen! Caféet vid Notre Dame vill jag jättegärna veta namnet på - kan du ta reda på det? Tack på förhand!

2007-08-01 @ 20:38:51
URL: http://sorbonne.blogg.se
Postat av: Stylish

snygga röda läppar,är verkligen helrätt!

2007-08-02 @ 11:37:32
URL: http://m84.blogg.se
Postat av: madde

Val d'Europe är ett stort shoppingcenter i paris, jättebra shopping. allt finns där, hittade massa fint;)Louvren måste man ju bara besöka och se Mona Lisa hehe;)

2007-08-02 @ 14:58:21
URL: http://maddesmodeochmusikblogg.blogspot.com
Postat av: Gustavhege

Hello. Enjoyed your web site :-) ! ! !

2010-02-11 @ 14:39:05
URL: http://gustavhege.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback