Simple.


Screw höststromar och snöoväder. When will global warming ever kick in? Eftersom domedagen tydligen är här om femtio år [2 jordklot för att fortsätta samma förbrukning] så tänker i alla fall jag gå stilfullt klädd. Så om jag fick välja skulle jag ha detta på mig idag. Kleinblå klänning med svart rosett och ett par svarta stövlar. Jag gillar verkligen kleinblått, men det är så svårt att hitta. Topshop brukar ha en del, men inga klänningar senast jag tittade.

Viktor & Rolf for Hm.

  

  

1&6. Den här klänningen är riktigt snygg. Volanger, lite armé-inspirerad [färg, axellappar] och markerad midja. Vädligt elegant men kan tonas ned och bli mer basic.
2. Egentligen är jag inte så mycket för svart, men den här klänningen är riktigt söt.
3. Byxorna och knytblusen passar ypperligt ihop. Cigarettbyxor är riktigt snygg, och linnigen nästan  lite frack-aktig.
4. Här är det bara sjalen jag fokuserar på. De är riktigt fin, och måste bli min!
5. Jag vet inte vad det är men jag är väldigt mycket för sådanna här klänningar. Kan Chloé verkligen haft så stort inflytande på mig? Den går i samma stråk som resten av kollektionen; elegans.


When I move,you move - just like that.


Jag har verkligen hittat min personliga stil. Ett tag var det lite halv-osäkert men nu har jag verkligen hittat rätt. Den här outfiten är perfekt. Grått, mocka, slapp väska och stuprör med chunky heels. Det känns väldigt mycket jag helt enkelt. Något jag skulle kunna ha på mig i Paris, med en starbuks i handen [klicheé, but don't I know it?]. 

Pucci-klänningen. Vem bär den bäst?

70258-129

Lindsay  : Klänningen passar henne bra, men hon har matchat riktigt dåligt. En väska i färgen tan är sällan snyggt [äs : aldrig] men passar definitivt inte till svart. Skorna ser ut som strumpor, men egentligen är det inget fel på modellen. Till ett par stuprör skulle det till och med kunna vara snyggt.
Sienna :  Sienna fixar sextiotals looken som hon passar riktigt bra i.  Svarta strumpbyxor och lack Mary Janes. Det här är genomtänkt och riktigt snyggt. Vi har en vinnare.
Nicky : Spesiga skor, lila look-a-like-2.55 [Nickys eget märke?] och stripigt hår är inte en bra kombination. Utan väskan skulle det gå, eller åtminstone passera, men väskan förstör hela outfiten. När var mörk syren en bra färg till svart?


Shopping : Paris

  • Philosophy Ski House . Har redan förra årets holiday set så i år blir det Sephora special.
  • Sephora Cheek Stain . Färgen ska vara nude för bara söt rodnad.
  • Sephora Cream Lippstick . Ice pink shimmer - perfekt blek nyans.
  • Supersöta ballerinor från Minelli. Klicka på Ballerines och "mitt par" är nr 1. Oftast är jag emot lack, men dessa söta i blekrosa kan jag inte stå emot. Riktgit snyggt med sammets brand som slingrar sig igenom. Rosetten är inte heller fel.
  • Saker second hand. En kuvert väska, klänningar och en snygg läderväska är vad jag är på jakt efter. Sjalar och smycken är också aktuellt.
  • Clips. Eftersom jag inte har hål i öronen. Frankrike är verkligen jättebra när de kommer till clips, de finns otroligt bra sorter.

Jag ska alltså åka till Paris i slutet av november, men jag vet redan vad jag vill ha. Eftersom jag är en hemsk Sephora-addict så är det bäst för mig att veta vad jag vill ha. Senast jag var i Nice gick jag in i samma fyra affärer varje dag i tio dagar. Minelli är ett måste om man letar efter skor. Jättemycket snyggt och så finns det inte i Stockholm vilket är ett plus. Second hand blir nytt för mig och jag ser verkligen fram emot det. Julklappar kommer även inhandlas på Sephora - who can resist it?


Lista.

dagens outfit: Min favorit. I dagens tappning med en siden sjal och känsla av bilfärder i femtiotalets Englad.
dagens låt: "Getto Superstar" med the Fugees. Förutom mig, typ den enda positiva med 90-talet :) Dåligt mode, it-hype, it-krasch. Do I need to say more?
dagens citat: "Style is everything - comfort is nothing"
dagens statement: Se ovan.
dagens sysselsättning: Tre avsnitt av Frasier, x antal godisbitar, allmän längtan till Paris och snart lite läxor. Analys av Strindberg novell och reflektion över "The Devil Wears Prada".
dagens godis: Jellybeans.
dagens köp: Clinique's puder som med vatten blir foundation. Bonus grejer i form av prov av kajal, mascara, minitub glans och make-up borttagning. Jag älskar förövrigt clinique och tillåter ingenting annat än det vara nära mitt ansikte. Enda undantagen är läppar och ögonfransar.
dagens vill ha: En cape. Måste ha det i Paris! Färgen är givetvis grått men jag kan acceptera en söt rutig från Zara.
dagens fråga: Vad ska jag köpa i födelsedagspresent till min kompis? (Svårare än man tror)
dagens SUCK: När man bestämmer sig för att börja spara får man större köp-behov...
dagens yeehaw: Paris - det är typ mitt intresse?
dagens känslovariationer: Butter, uttråkad, extremt glad och ganska stabil.
dagens nyckelord: Frasier, Clinique, "chillande", bloggande.

Suede. Mocka. Suéde. Pelle Scamosciata.

    

Använde mina egna skor och byxor eftersom jag verkligen skulle kunna tänka mig ha denna outfit. Formen på väskan är riktigt snygg lite fotograf-känsla över den. Men jag skulle ta bort snöret i kanten, whats up with that? Den passar i alla fall riktigt bra till tröja och byxorna. Det känns lite gammalt med fotografier på tröjan, Fioruccis änglar anyone? Men det här var riktigt fint. Vintage med dekoration. Ringen är grymt stor och jag tänker försöka hitta en look-a-like på hm. Gröna stenar går väl med grått i olika nyanser. Det viktiga är att ha den och sedan ingenting annat.

Forever young.

       
( F a c e h u n t e r & T h e  S a r t o r i a l i s t )

Jag bara älskar den första bilden. Det är avslappnat, lätt tilltufsat och en magnifik enkelhet. Riktigt snyggt. Men femton år och i en värld där KSSS-byxor och rufsiga halsdukar inte är ovanligt? Bild två känns väldigt Zoey Deschanel och det är delvis varför jag gilar den. Men komigen, skulle jag kunna motstå krås och knähöga stövlar? Det andas Napoleon Bonaparte. (Han blev landsförvisad, men det är en helt annan historia. Hans inspiration till modet är klar.)

Riktigt sött! Båda bilderna innehåller två saker jag gillar. Den söta kappan i svart med mörkblått. Kontraster, kontraster, kontraster. Den pösiga mössan är dessutom grym! Skorna - se magnifique!

I'll melt with you.

70258-155
Kofta : Zara. Kaschmir&Silkes- avdelningen.
Ribbat linne : Topshop.
Kjol : Hm.
Skor : Björn Borg.
Väska : En affär på Östermalm
+ svarta strumpbyxor.

Prao-outfiten är för ovanlighetens skull somewhat ljus. Ska träffa en kompis för att sitta på ett kvällsöppet café så jag vill inte var för musei-upptight. Det ribbade linnet är nytt och troligen blir det ett till. Jag älskar ribade linnen och Topshop har i ju förvånandsvärt många färger. Passar riktigt sött till koftan.

"Style is everything, comfort is nothing"

     

Mocka är mitt material. Jag tycker om skor i mocka eftersom det ger ett så snyggt intryck. Dessa stövlar är därför perfekta! Snygga detaljer, bruna och med lagom höga skaft. Dagens köp alltså.

Sorbonne collection; Väskor.

    

1. Den här svarta väskan är oversized och får plats med hur mycket somhelst. Älskar de vita sömmarna som står ut mot den svarta färger. Perfekt väska eftersom den inte blir fult sliten. Bärs med överallt.

2. Manhattan från Svenskt Tenn. Min favorit i samlingen, endast en vecka gammal men mycket omtyckt. Jag vårdar den väl och inreder den med söta neccessärer och matchar den med fina kläder.

3. Den här röda väskan blir alltid dålig på kort. Den ser plastig, ljusröd och allmänt tråkig ut. Egentligen är den mörkröd, strikt och har skarpa kanter. En helröd väska ska ha stirka former;  det passar bäst till en slapp outfit.

4. Mönstad väska. Blommönstret är hur fint somhelst och formen för väskan väldigt bra. Banden är dock lite för runda, men det blir genast snyggare när den hänger på axeln.

5. Väska i vitmönstrad linne. Älskar det här mönstret. Formen på väskan är toppen, men även här kunde axelbanden vara bättre - vitt läder är sällan snyggt. Men på den här väskan blir det hyfast bra eftersom jag matchar det med gråa toner som passar bra till vitt.



Saturday.



November numret av svenska Elle verkar riktigt roligt.  Oftast läser jag endast utländska magasin [excluderat Pause] men ibland har svenska Elle ett bra nummer som jag vill läsa. Samtidigt som jag läser ska jag måla mina naglar djupt vinröda. Den färgen har jag alltid eftersom jag tycker det kan fixa upp vilken outfit somhelst. Ger lite edge. Den vita Ipoden är ett måste för den rätta känslan. En låt spelas konstant, "I'll melt with you" med Nouvelle Vague. Play. Pause.Repeat.

Med på bilden är två saker som botar min franska längtan. Höst i Paris - does it get any better?. Baskern är i blekrosa [can I do anything but love it?] och passar riktigt bra till min långa page. Den är lite pösig och alltså allmänt söt. Försvarets hudsalva är ett måste - har Colette det, har jag det. Läppglans är inte längre min grej. Bleka läppstift eller läppbalsam är helt enkelt bäst.

Vid elva, tolv-tiden blir det "Brott och Staff". Att läsa ryska författare är verkligen min grej. Och att läsa på natten - det är bara för bra.

Paisley + Blekt.

70258-155

Som de flesta av mina outfits utgår även denna från ett basic-plagg. Klänningen är ett oerhört bra sådant eftersom den passar till mycket och gör att man alltid känner sig söt. Med koftan och sjalen samt en anpassad uppsyn [tuff, överlägsen?] bildar detta en grym outfit. Och väskan. En underbar accessoar, kanske den bästa av dem alla.  Väskor är överlägsna skor eftersom de kan krascha en outfit - väskor anpassar sig och blir storartade. Alltså, jag är en väskatjej - jag har runt 20 stycken i varierande kvalitet i skåpet ovanför min garderob. Vad är du?

Rather. Dull.

70258-153

Jeans : Hm. The usual.
Tunn tröja : Zara.
Väska : Affär på Östermalm
Skor : Björn Borg.
Smycken : Mallorca & egen design.

Idag är första praodagen. Outfiten är därför väldigt enkel och i dova färger. Jag ska praoa i en musei-presentshop och där är dresscoden mörkt/svart. Så bered er på att denna veckas outfits kommer vara mörka - om jag inte bara visar er kvällsoutfiterna förstås :) Eftersom med arbetsschema är lugnt med start klockan elva kommer det bli en hel del fritid för min del. Det betyder a lot of catching up med kompisarna. Stunder på nattcafén, shopping och sega filmkvällar?


Paris, The shore of Seine, 4 pm.

70258-151

Jeans : Hm.
Väska: Manhattan, Svenskt Tenn
Kofta: Kaschmir&Silkes-avdelningen
Linne : Paris.
Smycken: Mallorca & egen design.

Alldeles ny kofta från Zara. Jätteskön och verkligen andvändbar. Som en hel outfit i sig själv. Det lila-randiga linnet är från en affär i närheten av Quartier Latin har haft det sedan min första Paris resa, alltså ungefär fyra år. Och det är i mint condition. Smyckena som hänger omkring är mina basic smycken - de fungerar alltid. Det korta är från Mallorca, och jag har haft det sedan jag var tre år.  Oerhört sött och väldigt användbart. Det andra halsbander har jag gjort själv och är tro, hopp och kärlek. Paristornet - tro, Ankaret - hopp och det lilla pärlemor hjärtat - kärlek. Lite geeky, men desto härligare.


Bedårande.

 70258-139  

I morgon ska jag och ett par kompisar till Moderna. Även fast jag är så gott som uppvuxen där vill jag ha något på mig som är snyggt till omgivningen [dels det och dessutom har jag ju varit förkyld i närmare en vecka]. Den här outfiten skulle passa utmärkt eftersom den är så clean. Jag älskar att blanda riktigt fina klänningar med kritvita gymnastikskor. Det är helt underbart snyggt. Överhuvudtaget gillar jag att hitta mellantinget.


Antagonister.

 


Dessa två bilder fyller mitt inspirations tomrum för dagen. Den färglada klänningen är det få som skulle klara av - men när den bärs upp så avslappnat som på bilden är den väldigt fin. Bra inspiration helt enkelt. Den svarta outfiten är helt fulländat. Klänningen är helt oroligt figursydd men voluminös nedtill i vad jag anar är ett underbart material. Skorna är väldigt coola och legginsen perfekt kontrast. Snyggt, helt enkelt.

( F a c e h u n t e r )


Luella s/s 06

   
    
Luella
Luellas s/s kollektion innehåller vältigt mycket grafiska bokstavsmönster i vitt och svart (picture4). Men dessa hör tyvärr inte till mina favoriter, det är lite förmycket åttiotal. Luellas kollektion är på gränsen till för mycket - men reder upp sig och blir helt underbar. Den avslappnade stilen har tagits ett steg längre och även fast kläderna är enkla är det mönster och material som är i fokus. Det blå mönstret (picture1&2) är en helt fulländad detalj som jag absolut älskar. Svart och himmelsblått är en grym kombination. Precis som hos Chloé så är det mycket kjolar och shorts. De a-linjeformade kjolarna med voluminösa detaljer kan jag inte annat än uppskatta och likså mini-shortsen. Dessa två plagg skulle bli lite förmycket cabaret om det inte var för den dressade överdelen; skjorta, tunn stickad tröja och en oversized-väska. Även klänningen är närvarande och här är enda gången i visningen som jag ser riktig enkla plagg, men med bra struktur.

 Hela visningen har många olika genrer och jag blir hela tiden överraskad. Jag tror jag har hittat min inspirationkälla för våren 2007.

Rivieran, 60's style. Chloé s/s 07

    
    
Chloé

När jag berättade för en vän om vad jag kände om Chloés vårvisning var de ord som kom upp för mig Rivieran på sextiotalet. Den klassiska, lätt vågade och så otroligt eleganta känslan omgav visningen. Höga midjor, gubbyxor i lätta material och shorts var mycket tydliga trendmarkerare. Den här säsongens lite rakare och strikta gubbyxor har blivit pösiga. Veck är väldigt definierande och jag tycker det ger en feminin framtoning. För det är just det Chloés kollektion utstrålar, feminitet och elegans. Den cleana och enkla stilen från höstvisningarna håller i sig. Färgerna är basala; grått, brunt, vitt och enstaka gula eller aprikosa inslag. Det känns att det är vår då alla färger är klara och ljusa trots att de är ganska mediokra.

Kjolen är också ett viktigt plagg, och kommer relativt starkt. Klänningarna är inte lika dominanta och når inte samma stil som på höstens visning (alla minns ju den enkla, men perfekta klänningen Jessica Stam ramlade i). En kjol som definiera midjan, är en aning a-linjeformad och i klar färg är något som kommer kunna bäras till de söta dräktjackorna.

Det negativa? Skorna. Chloé verkar med sin nya designer ha tappat allt grepp om sina sweetharts. Komigen, öppna ecco-skor (bild 6)? Nej, tack!

I had the time of my life.

70258-115

Den här outfiten kommer troligen bli en favorit. Den långa, oversizade koftan påminner lätt om Marc Jacobs Fall 06. Alltså, det finns ingen andledning att inte älska den. Med de mörkblå byxorna under ser mina ben precis så tunna som de bör. Skorna ger ett ännu bättre intryck, och de ser oändligt mycket snyggare ut på. Åter till koftan. Den är mörkt,mörkt grå och är lätt veckad framtill. Alltså en kontrast som gör att den inte ser så plan ut. Ett plus är armarna som pösar sig precis lagom och har grymma muddar.

kofta : okänt.
jeans : hm.
skor : björn borg.
linne : hm.
halsband : present från en väldigt härlig kompis.


 

Orsaker till lätt extas.

1. That 70's show. Den nya säsongen ,som går kvart över fem på fyran, piggar verkligen upp mig. En halvtimmes total lycka över Jackie, Fez och Donna. Jag tänker i alla fall ta på mig mina värsta platåskor, mest psykedeliska klänning och härligaste 70-tals svall till hår. Varje dag.

2. Josef Franks Manhattan. Tänk dig att gå genom livet med en totalfull Manhattan, innehållandes den finaste chokladen, den bästa mascaran och de bästa böckerna. Det är helheten som räknas.

3. Nattcafé. Det finns få saker som får mig att må lika bra som det. Stockholm. Kväll. Vänner.

4. Grått. I can't let go.


              

(F a c e h u n t e r )