In my bag. Utterly unflattering.

70258-119

Parfym - Burberry, Läppglans - , Puder - Clinique, Kam, Rutig hårklämma - Hm , Handkräm - Roc, Marie Claire oktober -  UK Edition , The Devil Wears Prada,  Mobil - Siemens CL75, Carmex, Ipod Nano.

Mina fem favoriter.

  

1. Zara - skön och alldeles ny. It-faktor.
2. Way - blekrosa, need I say more?
3.Hm - LDB som är väldigt figurnära men kan varieras med koftor.
4. Zara - Delft-mönstrat var det jag levde för i somras.
5. Zara - den är enkel att klä ned (but, why?) men otroligt somrig.

De klänningar jag andvänder regelbundet [bortsett från nr 1, men jag ser en ljus framtid :)] är de tre första, eftersom de passar både årstiden och i de flesta sammanhang. De två sista är sånt jag har på tjejmiddagar och så självklart nu i somras. Som ni märker är majoriteten av favoriterna från Zara, men jag kan inte hjälpa det, de passar min stil så bra.

Nu utmanar jag er:
Kerstin, Sigrid, Bohemica, Moderniteter och Lolita.

Avslappnat.

70258-103

Väldigt tråkig outfit idag, men eftersom det är lördag och det enda jag har gjort idag är att handla Marie Claire så är jag lite ursäktad. Dessutom kan jag tillägga att mijna smycken blev så dåliga på bilden att de inte fick komma med plus att det sibbade linnet snyns igenom t-shiten och ger viss finess. Jag tror jag ska spendera resten av dagen läsandes "The Devil Wears Prada" och prova min nya handkräm från Roc. Är i en ovalnligt harmonisk sinnesstämmning idag.

Shorts : French Connection. Dålig bild, men skärpet är lavendelblått (kontrast) och det är snyggt veckat på mitten.
T-shirt & ribbat linne : Hm. Det ribbade linnet ingår i princip alla mina outfits :)
Skor : Le Coq Sportif.
Väska : Oidentifierat.

Cleant.

70258-110

Det här är toppen av avslappnat, cleant och det jag strävar efter så ofta. Jag måste ha ett par cigarettbxor med lite pösighet, för det är verkligen coolt.  Jag gillar när man blandar olika nyanser av vitt tillsammans med blått och svart (skorna) - det är lite regelbrytande som jag verkligen gillar. Får se om jag kan ordna något liknande.

Bedårande.

70258-105

Klänning : Zara. Alldeles ny! Jag hittade den på Hamngatan butiken, och visste direkt. Den är helt bedårande. Samma känsla som en av mina blekrosa
favoriter.
Linne : Hm. Ribbade linnen är snyggt till allt. I just love layering.
Strumbyxor : Mörkblå. Svart är för hårt till mycket och gör denna outfit tråkig. De är så mörkblå att de passar till väskan. Hypen är här :)
Väska : Någon affär på Östermalm.
Skor : Le Coq Sportif.

Jag borde döpa om kategorin till "Look of Tomorrow" eftersom jag oftast kommer på mina bästa outfits på kvällen. Denna är inget undantag.

Lista.

Mitt bästa köp: Mina LeCoqSportif eftersom de passar till allting. Mina väskor är också bra köp eftersom de verkligen piggar upp olika outfits.
Mitt sämsta köp: Ett par vita pumps med taxklack. Jag gick i sexan och tyckte de var söta. De var både för små, vita och allmänt fel. Jag använde dem två gånger.
Mitt dyraste köp: Ett par Miss Sixty jeans. I alla fall vad jag kommer på nu.
Mitt billigaste köp: Något halsband från hm?
Mitt senaste köp: Indiska-blusen och ett pennfodral från Muji. För sött, gick inte att motstå.
Mitt nästa köp: En klänning. Stort behov.
Ett köp jag ångrar att jag inte gjorde: En wrap-klänning från FCUK. Söt, men lite tråkig. Skulle passa bra nu i min klänning-abstinens.
Mitt önskeköp: En Edith, Marc Jacobs skor och sidenklänningen. I alla fall för nuvarande.

Sigrids utmaning!

70258-115

Gissa om jag blev glad när Sigrid
utmanade mig! Men eftersom digitalkameran inte ville få in bilderna i datorn har det tagit väldigt, väldigt lång tid. Nu har jag äntligen fått det att fungera. Tack för utmaningen, Sigrid!

Skorna på bilden är de skor jag använder just nu, och till de hör även LeCoqSportif och Tretorn. Det som saknas är ett par pumps. Men ett tag framöver lär det bli väldigt mycket LeCoqSportif och ballerinorna eftersom sommaren ser ut att hålla i sig :)

update: No more ballerinas. Jag beslöt mig för att lämna tillbaka ballerionorna, de är ju helt oanvända eftersom jag köpte dem igår. De var försmå. Jag är torligen en halvstorlek. Det får bli ett par bruna fårn Angela C istället.



Sidenklänningar.

  

Just nu känns sidenklänningar väldigt aktuellt. Till allt stickat och de tjocka strumporna är det en sött nätthet som tilltalar mig. Zara har jättemånga fina. Ofta väldigt Pucci inspirerade mönster som blir snyggast om de bärs till grå kofter o dylikt. Indiska har en snygg grå men eftersom den är lång och har paljetter krävs det heavy uppfixning. Bild ett är verkligen idealisk eftersom den är blekrosa. Så alltså, nästa inköp blir en klänning.

Some people live for the furtune. Some, just to play the game.

70258-108


Jeans: hm.
Rosettblus: indiska. Den sedvanliga söndagsshoppingen resulterade i denna söta blus. Grått och blekrosa tycks vara mina signaturfärger för tillfället.
Väska: David Jones. Otroligt stor, nästan weekendbag. Men oh, så fin.
Stövlar: Tretorn. Vem har stövlar en dag då det inte rengar? Jag. Eftersom att mina Le Coq Sportif är våta så tänkte jag kompensera det med ett par tretorn istället. Fast jag hörde att det kulle regna imorgon. Kanske. 

Standing at the dock of the bay. Watching the tide roll away.


70258-103

Blekrosa klänning : Way. Super comfie, men kort. Måste bäras med ett ribbat linne under, men det och de blå strumbyxorna kommer inte med på bilden.
Grå kofta: Fältöversten. Väldigt bra till ribbade linnen och korta klänningar.
Väska Oidentifierat. Jag tycker om strikta väskor till slappa kläder. Den passar oerhört bra till grått vilket är en fördel för min del.
Skor: LeCoqSportif. Även fast de är väldigt slitna såhär på höstkanten så piggar de upp mina dagar :)
Bangle: hm. Brons är egentligen inte min favoritfärg men en closeup skulle visa att det är små elefanter på som ser lite lustiga ut. Typ jungle möter suburban person. (=suburban jungle)

Ursäkta för de skymtande eiffeltornen, batteriet tog slut innan jag hann spara ett kort utan. Och jag ska verkligen försöka bli bättre på det här. Men eftersom jag är känd för att ta dåliga kort så krävs det en del fixning. So, bare with me here.

Sött.

  

Jag vill verkligen ha lite söta kläder just nu. Det är något med förhösten som får mig att vilja se gullig ut i en stor mössa, halsduk och en söt topp. Eftersom det är sommar i helgen så brydde jag mig inte om mössan och halsduken. Outfiten skiftar i dova färger. Grönt och denimblått. Enkelt. Cleant. Sött. Just the way I like it.

Ice, ice, twice.

   

Dagens outfit är helt basal. Enkel och ganska minimalisitisk. Klänningen är urgullig och verkligen något som skulle vara trevligt att ha i sin garderob. Likadant med skorna. De kan få mig på ett riktigt "go-beyond-limits"-humör. De borde stå brevid min väska, redo att plockas upp för en dag då allt kan hända.

The Devil Wears Prada.



NK's café på bokplanet är verkligen suveränt. En härlig atmosfär och god cappuccino. Jag och en kompis satt där och pratade efter vår shopping tur. Jag hade redan köpt en väska. En mörkröd väska med strikt känsla av full kontroll. NK är förressten ett härligt tillhåll på söndagarna. Precis lagom med folk och mycket att titta på. Speciellt bokavdelningen om man vill ta en paus från kläderna. Jag köpte "The Devil Wears Prada" eftersom jag inte läst den. Perfekt pocket-format. Lite större än våra svenska pocketar som jag verkligen inte tycker om. Och en undermedveten [eller medveten] matchning av min nya väska.

Efter det gick vi till Gant där jag hittade den ultimata blåvitrandiga skjortan. Kommer att befinna sig i min garderob mycket, mycket snart. Perfekt skuren och exakt rätt nyans på den ljusblå färgen. Nu ska jag äta risotto och sedan läsa lite kemi, engelska och spanska. Goodbye!

Sour.

       

Irina Lazareu har verkligen lyckats. Nästan perfekt outfit, typ Seth Cohen möter Birgitte Bardouts-frisyr. Bara så härligt. Det skulle inte gå att bära upp utan attityden. Det lyser bara coolhet. Attityden är allt. Kirsten dunst lyckas rätt bra hon också. Känns avslappnat, lagom tufft men lite minus för den alldeles för tajta kjolen. Lite större hade varit bättre, för att undvika vasformen. Även här är attityden också mycket.

Den sista tjejen passar verkligen i svart. Jag tycker att svart oftast är alldels för överskattat eftersom det är få som kan bära upp färgen och passa i den. Men den här tjejen kan det. Tredje attityden, en blandning av den första och andra. Lite avslappnad, lite cool. Och att ringning har perfekt position skadar inte heller.

Blekt. Blekt. Rosa.

  

Somsagt, bleka toner av rosa är bland mina favoriter just nu. Här är två väldigt bra exempel. Den första är en härlig t-shirtklänning med tajt passform. Vädligt bra nyanse och snygga detaljer. Markerade sömma, axlar och ringning. Jag är ofta kritisk mot kristaller och bling bling, men skärpet var faktiskt snyggt som markör för midjan. 

Andra outfiten gillar jag ännu mer. 1920-tal möter unutiden enkla och cleana framtoning.  Lätt empireskuren klänning och lite pösigare kofta passar ofta. Klänningen är veckad, nästan plisserad, och det är verkligen otroligt snyggt till en enklare modell. Även här är detaljer väsentliga. Halsband i avvikande färg, fyrkantig väska till det mjuka och målade tånaglar till de bleka skorna. Allt lyser enkelt, cleant - helt enkelt perfekt i mina ögon.


Paris, 9 pm.

   

Rosa i bleka, smutrosa eller mörka nyanser är verkligen något som jag uppskattar. Jag passar dessutom, om jag får säga det själv, utmärkt i det. Det här är en outfit som känns väldigt Parisisk. Jag vill ha den på mig, nu. Blev ingen shopping idag. Utan det blir imorgon. Söndagsshopping är ju lite av en tradition.

Jag kan inte komma ifrån hur väl blusen och skorna gör sig med varandra. Det blir lite för sött med kjol så jag tycker att ett par basjeans passar bäst. Knutblusar är förressten störtsöta. Kanske hittar jag någon liknande snart.

Ice, ice baby.

  

Dagens outfit är lite coolare än vad de oftast är. Lite råå. T-shirten är verkligen snygg, svart vitt funkar ofta bra på grafiska tryck. Jeansen och skor är för att lägga till en lite all-america känsla, så det inte blir för rått. Perfekt för min sedvanliga lördags tur på stan. I torsdags var det Götgatsbacken, och jag hittade en supersöt klänning från WAY. Idag blir det dock city för jag måste kolla på ZARA och NK Nordisk Design. Zara har nämligen den superfina Hotspot-klänningen, som jag vill titta på. Lite koftor kommer det nog också bli eftersom jag känner ett starkt behov av det. Igen.

Egoboost.

  

Jag önskar ibland att jag var liite coolare, hade lite mer attityd eller att jag var annorlunda på ett eller annat sätt. Då ger jag mig själv en egoboost. Det består oftast av ett ledset samtal till en kompis och powerwalk i en timme. Efter det kan inget stoppa mig. Det bästa av allt är att det håller i sig, så i morse vaknade jag upp pigg, glad och allmänt fräsch. Och jag var verkligen i mitt esse, totallt perferfekt tedde sig min dag.

Den bästa skönheten är att vara avslappnad i sig själv, något som dessa två Sartorialist -medverkande verkligen lyckas med. Den första tjejen är verkligen my cup of tea, otroligt cool stil. Det är en outfit som skulle passa mig perfekt! Den stilrena capen och de slitna skorna går verkligen bra ihop. Tjej två bär upp den avslappnade-lite-rufsiga-looken bra. Förhoppningsvis välanpassat med hennes peersonlighet.

Sunday. Such a sunny day.

              

Det finns dagar då jag längtar efter Paris så starkt att mitt hjärta nästan brister. Det finns dagar då jag inte står ut utan en Starbucks cappuccino, att se Seine eller Palais du Tokyos senaste utställning. Idag var en sådan dag. Därför ringde jag två av mina närmaste kompisar för lite söndagsshopping och en bio. Vid ett-tiden tog jag en promenad in till Stureplan för att känna lite Stockholm och pigga upp mig lite. Dagen var bra bortsett från att Starbucks byttes mot hemska,hemska Gallerian.

Dagens outfit är avslappnad men med många starka färger. Precis såhär vill jag se ut till nästa veckas bio. Jag måste, måste ha några fler t-shirts. Med tryck och i härliga färger. Combination kan vänta mig den kommande veckan. Eller är det kanske nån av er som vet var man hittar grymma t-shirts?

Sista sommardagen. Blekt.

   

Jag har major shoppingbehov. Så illa att jag ringde en kompis klockan elva i morse för att fråga om hon ville spontanshoppa lite. En normal lördag brukar jag gå i pyjamas till tre då samma kompis ringer och undrar om vi kan ses. Tyvärr blev det ingen shopping för mig idag, men kanske i veckan. Jag är på jakt efter en hel del. Eftersom jag varit förkyld stor del av veckan så har det inte blivit något alls. Zara, h&m hamngatan, NK och French Connection väntar på mig.

Det här är en typisk outfit för min sensommar eller tidiga hösten. Nätt kofta, söt klänning och kritvita LeCoqSportif. Och tydlig väska till. Enkelt, cleant och passar i alla sammanhang.

Vermont, Oktober,5pm.

    

Vermont är hösten koncentrerad. Likaså den här outfiten. När luften är sådär lagom kall så man kan ha en tunn halsduk virad runt halsen. Jag har blandat de förbjudna färgerna blått och svart, men jag tycker att det inte blev totalt fel. Det är så mörka blå färger så det blå och det svarta ger bara grafiskt snygga kontraster. Jackan är sån att den passar bäst till lite nättare saker. Halsduken, jeansen och stövlarna passar väl in. Jag kan definitivt tänka mig en kortare jacka till hösten. Men just nu känns en cape roligare, tycker ni inte?

Förressten, jag får ganska udda "skogshuggar"-vibbar av den här outfiten. Men underligt nog gillar jag det.


New York.



Ett av de viktigaste tipsen [och mest uttjatade] inom stil och kläder är att blanda budget med lyx. Man får en verkligt genuin och blandad stil. Den här tjejen lyckas verkligen med det, som faktiskt inte är helt lätt. Hon har blandat en h&m klänning med Louis Vuitton väska och ett par skor som lyser design över sig. Det sitter på något sätt i accessoarerna. En sak som är härlig med den här outfiten är att hon skippat smyckena. När man har så starka detaljer i skor, väska och klänning behövs det egentligen inte. Eftersom jag nästan alltid bär smycken så är det bra att få en påminnelse.


(T h e S a r t o r i a l i s t)

In the oh, so forgotten suburban-jungle.

   

Det här en sån där avslappnad outfit som jag mer än väl skulle kunna tänka mig en tidig vårdag när körsbärsblommorna blommar i Kungsträdgården. Eller en sån där råkall septemberdag när luften är helt kylig men när jag trots det envisas med att endast ha skjorta och en tunn halsduk. Det är är alla saker som skulle passa ypperligt i min garderob. Troligtvis kommer allt att finnas i den inom en snar framtid. Jeansen ligger redan där, pedantiskt vikta för minsta möjliga veckbildning. Mina oktoberpengar kommer gå åt till de chokladfärgadeskorna, för snälla vem behöver en höstjacka? Egentligen är jag ingenting annat en en Charlotte och en occassional Carrie. Alltså totallt besatt av skor.

Note to self: Införskaffa Seyshelleskorna i färgen chocolate. It just made my list.

Svenskt Tenn väskan.

70258-72

Jag vill verkligen ha den här väskan. Det är min ultimata väska och har varit det ända sedan jag såg den för första gången vid Berzeli Park. Så enkel och clean. Helt rätt i höst, i vår och vilket år som helst!

Autumm - the list.

Skor: Jag kan inte släppa mina LeCoqSportif men jag kommer variera dem med ett par dimrosa Zara heels med ankelrem.
Väska: Gigantisk svart skinnväska med korta handtag.
Jacka: Kort
Jeans & Byxor: Tajta stuprör och grå tweedbyxor med hög midja.
Shorts: Mörkblå från French Connection. Går särkilt väl till kilklackar.
Kjol: Lite vidare med tanke på de tajtar topparna. Helst veckat.
Klänning: LBD, a-linjeformat med rum för polo och en stickad sweaterdress med polokrage.
Toppar:
Koftor: Lite längre, normallånga eller oversized. Så länge de är stickade så spelar det inte så stor roll.
Smycken: I silver, definitivt. Kallt, cleant och snyggt.
Färger: Grått, smutsrosa, olika blå nyanser, paisley och några kontraster.
Typiska kännetecken: Koftor, stickat, enkelt och cleant.

Listan är hittad hos
rar.

Önskelista.

    


Smala skärp.

70258-60

I höst är det viktigt att ha smala skärp. De breda skärpen är glömda för i allt oversized blir det glömt och i det cleana är det helt enkelt mer cleant. Jag är mer för svarta skärp i fint läder och med ett tydligt spänne (som på bilden) än i klara färger.  Jag har så mycket mer andvändning för det. Skärpen på bilden är från
Bennetton, och jag kommer hålla ett öga på deras affär i höst. På hemsidan fins det flera fina plagg som jag gärna ser i min garderob.


Jeans + topp + heels

   
Jag tycker verkligen om paisley. Det ger så fin kontrast och är ett av de få mönster som jag gärna har eftersom jag annars inte är så mycket för mönster. Skjortan passar jättebra till olika gråa toner [till en Zara kofta kanske?] och jeansen och skorna gör att det håller sig nedklätt. Måste ge mig ut på stan snart och köpa en liknande skjorta.

   
Så enkelt, cleant och lite New York. Helt perfekt i höst alltså. T-shirtar andvänder jag nästan aldrig eftersom mina krav är ganska höga men med den här har jag nog hittat något. Med heels passar det til och med till fest. Halsbandet är lite kitchigt så jag skulle inte nödvändigt vis ha det som halsband. Armband går ju också.

Note to self: Hitta en snygg t-shirt och kolla efter paiseymönstrat.

What to wear?

 
Den här outfiten är oerhört enkel, men ändå snygg. Några silverarmband och en vintage-clutch så kan det bli riktigt bra. Passar bäst till en regning dag, jag vet inte riktigt vad det är men den passa bara till tristessen av en reging dag.


Här är det jag absolut helst skulle vilja ha. Färgerna är milda och vackra, skorna är perfekta och klänningen sött a-linjeformad. Med en enkel page och mörka naglar skulle det här vara helt perfekt.

Oh, jag önskar att jag skulle kunna ha något av det här på fredag. Jag ska nämligen på tjejmiddag  och  eftersom jag är sjuk så planerar jag redan klädvalet. Jag har stor shoppinglust och det som lockar mest är en clutch. Just nu är jag väldigt mycket för det rena och enkla så troligen blir det en enkel skinnclutch. Den slutgiltiga outfiten kommer jag hålla så clean som möjligt.

Skönhetstips.

  • Vårda händerna. Peela och smörj in med lotion. Ett diy peelingtips är att blanda vaselin och socker, gör händerna lena och mjuka. Funkar även för torra läppar.
  •  Ta väl hand om din hy. Sov alltså aldrig med smink och ha skonsamma produkter. En gång provade jag en blemish reducer och fick blemmor på hakan - bara för att kemikalierna var alldeles för starka.
  • Ät ett äpple om dagen. Jag blir cranky när jag är hungrig but who likes a crybaby? Naturlig skönhet kommer faktiskt inifrån [ok, kliché] och dessutom ser man bättre ut om man mår bra. Äpplen är så bra eftersom det innehåller både proteiner och kolhydrat. Mycket energi! [And it keeps the Doctor away]
  • När det gäller kläder är två saker viktiga. Ha stil och om du inte har det, fejka det.

70258-66


Lóreal Céramide Resist 502


Färg:

De senaste fyra åren har jag sällan gått utan nagellack. Främst av allt så tycker jag att det ger ett renare intryck och kan fixa till en outfit. Därför är det här nagellacket så bra eftersom den mörka färgen ger ett dramatiskt intryck. Jag använder nästan bara silver eller guldsmycken och då passar mörka färger bättre. Ljusa färger är snyggt till träarmband, bangles eller liknande. Färgen är given - passar till alla höstens färger. 4/5

Hållbarhet: Förvånansvärt bra! Med ridgefiller och överlack håller det sig i en vecka för då har det blivit nött i fingertopparna. Färgen har möjligen mattats av lite, men det fixas lätt med lite polering.  4+/5

Pris:
I affär kostar det 90 kr men hos Beutystore kostar det bara 49 kr. Ett helt rimligt pris om man är nagellacks-junkie, som jag. 3+/5

Kommentarer: Lacket har minst sagt nått mina förväntningar och jag satsar hellre på några färger av samma märke än ett dussin mavala-lack. Flaskan är dock ett minus eftersom den inte är lika söt som Essie eller Mavala. Men lättapplicerat, jämnt resultat och grymt snygg färg - vad kan man egentligen mer begära? Poäng överlag 4/5

Zooey Deschanel

70258-77


Jag vill ha den här klänningen, jag måste ha den här klänningen. Jag har för mig att Rodebjer har gjort en i mörkblått, är det någon som vet om det är S/S eller A/W? Jag är helt förtjust i snittet, puffärmarna och känslan den medför. Det är fulländat! Väskan är så strikt,hård och passar därför väldigt bra till. En liknande väska och klänningen är mina måsten den här månaden! Jag tror jag har hittat en stilikon.