I'm a fool to love you.


Brokad är väldigt aktuellt just nu och frågan är om det inte alltid är det. Personligen tycker jag att det ger en känsla av haute coutre. Min nyinköpta julbalsklänning [Lafayette,Paris] är i brokad. Den är en typisk coctail-
klänning men brokaden tar den till nya höjder.

Just kjolen är från Urban Outfitters [btw, ny favoritaffär] och jag är riktigt sugen på den. Marie Antoinatte trenden håller i sig lite längre, hoppas jag. I annat fall är den värd att satsa på, bara för att den är väldigt speciell.

Keeping it simple.

70258-186

Klänning : Le Petit Francaise. Från Paris, så en sjävlklarhet imorgon.
Kofta : Zara, Kaschmir kollektionen.
Skor : Björn Borg.
Armband: LaFayette. Ny favorit?

The show must go on. Imorgon är det tillbaka i skolan efter Paris. Egentligen är det inte negativt  eftersom jag saknat en del kompisar mycket. Jag och en kompis var inne i Urban Oufitters butiken idag innan vi skulle gå på bio. Den var underbar! Helt otroligt härlig - alla mina pengar kommer gå till det stället. Ok, inte direkt men det fanns mycket fint. Många roliga böcker och kläderna var inte en besvikelse heller. Perfekt för julklappar :)

Paris, part 3 : Accessories


70258-193


1. Vogue UK , Kedjearmband LaFayette , Camébrosch .
På planet  läste jag 90-årsjubilenumret. Jätte,jättehärligt. Mycket inspiration. Inte så mycket om kedjor men jag tror starkt på det inför vårens enkelhet. Jag har letat efter ett sånt här armband länge - men stockholm tycks inte ha något. Paris kan man dock lita på. Ser fram emot att använda det mycket. Likadant är det med broschen, har helt enkelt inte hittat någon passande camé förran jag hittade denna. Den känns väldigt fransk, lite royalistisk [påminner om armémedaljer] och är stunning till min kaschmir-kofta.

2. P ä l s c u f f  s.
Är riktigt söta till min smuts/blekrosa jacka. Pälsdetaljer är alltid sött och kanske kommer de att kombineras med tjocktröjor i vinter.

[Jag är en lousy fotograf - men försök se det som suddig modern konst :) ]

Paris, part 2 : Shoes.

  

Pumps+jeans+whatever är som bekant en favorit. Dessa skor är ursöta, lite preppy-känsla över dem. Rund tå är ett plus förutom det faktum att de sitter helt perfekt på min fot. Jag gillar att klacken är så klassisk och lagom hög till veckorna. Bild två är definitivt sötast, de gör sig jättefint framifrån. So, whats your verdict?

Paris, part 1: Clothes.

70258-183

 

1&2. Klänning från La Petite Francais
LaFayette är verkligen ett toppen varuhus. Den här klänningen är jättesöt och kommer från ett franskt märke som säljs just där. Kläningen är lätt babydoll, nätta gnistrande knappar och fina linjer. My poor photographing ability försämrar intrycket. På mig är den toppen.

3.1. Linne från Womens Secret.
Geeky namn, men det är Paris bästa underkläds-och-pyjamasaffär. Jag har ett sånt här linne sedan tidigare och vet hur användbart det är. Toppen under polotröjor, genomskinliga t-shirtar och liknande. Sött med ljusblått och vitt.

3.2. T-shirt av Franck Sorbier
En välgörenhets t-shirt. Franck Sorbier har designat den speciellt för Sephora. Jag kommer använda den till min grå kjol occassionally eftersom t-shit+kjol är brymt snyggt.

Paris.

70258-177


LaFayette ,  Museé de la Mode ,  LaFayette   &   S o r  b o n n e  )

Nu är jag tillbaka från Paris. Juilskyltningen hade redan börjat, och jag är i riktig holidayspirit. Med mig från de storslagna gatorna har jag ett par påsar från Lafayette, Sephora och lite accessoarer. Så snart jag laddat kameran ska jag fotografera mina inköp och visa dem. Kan ge en liten hint om att dagens outfit på måndag kommer bli riktigt bra. [Klänning, kashimir & camé - grymt]

Je vous verrai tout à Paris!


Idag flyger jag till Paris. My true hometown. Helst av allt skulle jag vilja resa såhär [känns väldigt Gwyneth Paltrow möter Natalie Portaman]. Jag älskar den här klänningen, 3.1 Philip Lim gör verkligen underbara kläder. Halsbandet är underbart och jag hoppas jag hittar något liknande snart. Conversen är jag riktigt sugen på, men jag är så inne på LeCoqSportif så jag håller mig till dem ett dag. De passar dock väldigt bra till en sån här outfit. Och min manhattan måste alltid med.


Verkligheten ser inte riktigt sådan ut. Min härliga MJ inspirerad kofta,skoltröja, jeans och stövlar utgör outfiten. Jag har precis packat klart väskorna och har med mig ett antal olika outfits. Mycket plats i väskan är sparad för shopping dock. Digitalkameran är med för eventuella pictures av Seine, Palais du Tokyo och  les shops. Cravingsen är klara, Pause & ElleGirl ska köpas och flyget går snart.

Au Revoir!

Every girl got an obsession of her own.


När det kommer till tjejer finns det två sorters typer. Den ena är besatt av skor och den andra av väskor. Sedan finns det en tredje, de som inte bryr sig, och de går under kategorin badskum. Min besatthet är väskor. Det började i ett tidigt stadium, redan som tio-åring ägde jag runt tio väskor och då menar jag inte ryggsäckar med söta mönster. Nu är jag femton och antalet väskor har gått upp till ett trettio-tal. Jag har tygväksor, påsiga, skinn, japanska mönster och min manhattan väska som är i en kategori för sig själv. Jag har hittat mina tre favoritväskor just nu.

1. Marc Jacobs.
Jag börjar bli mer och mer inne på påsiga skinnväskor. Det är snuggt och passar en väsligt enkel stil. Den här har detaljer som räknar. Silverspänne [minns ni doktorväskorna?] och sidodetaljer. Cleant och riktigt snyggt.

2. Manhattan, Svenskt Tenn.
Eftersom jag har den i min personliga ägo är jag ju lite partisk. Det här är den absolut snyggaste väska som skapats i Sverige. Den är enkel, påsig och av det finaste linne.

3. I motsatts till den strika MJ väskan passar strikt till slappar dagar. Det är aldrig fel med kontraster. Även den har grymma detaljer som mörkt skinn och en lock funktion.

Blue.


 Är inte det här den roligaste t-shirten du sett på länge? Min åsikt är att t-shirt oftast är finast till kjol. Det blir så sött men samtidigt coolt. Eftersom jag har en stor besatthet av frankrike så är den franska liljan ett självklart val. Väskan är brym till den lite veckade kjolen. Så resultatet blir sött men samtidigt lite old-touch.

Sweet like sugar.

 

Jag gillar kombinationen jeans+klackar+collagetröja. Det är supercomfy och lite nytänkande. Chict möter slacker. Överhuvudtaget har jag en smärre besatthet av jeans och klackar. Ett par perfekta mörka jeans och ett par 10cm Zara klackar är det få saker som slår. Ett ribbat linne, ett diskret halsband och en passande väska and you're ready to go.

Collagetröjan påminner mig lite om Pharell och hans ice-cream och den är lite pimp. Pimp har förressten varit veckans ord, eftersom jag i min besattet av stora ringar som enda accessorar köpte en söt lila. Vi dansade till Snoop och kändes oss mer pimp than ever before.

Facehunter


Byxdressar är riktigt snyggt. Den här har lite Calvin Klein över sig. Enkelt och ljust.
Den här klänningen ger mej cravings, vet någon var man hittar den?


Vecka 45 - stuff.

Torsdag : Beckmans har modevisning i Gallerian. 13,15 och 18 kan man se tretton unga designers kollektioner. Alla är stödda av en butik i gallerian och har hämtat inspiration från detta. I won't miss it! Viktor & Rolf släpps på Hm. 
Fredag : Vice 2 year Anniversary Party på Södra Teatern. Härligt när det börjar droppa in saker i bloggmailen. Glöm inte den tjejer :)
Facehunter kommer till Stockholm och lär vara där. Dessutom är Stadion snöfylld och Snook uppträder 20.
Lördag : Stadion är fortfarande snöfylld men idag uppträder Petter och Mange Schmit. Det är riktigt glasiiiigt. Eftersom det är snowboard world cup (whatever?) så kommer det ju vara många snowboardåkare där. Biljetter hos Stadium,fri entré men det kommer släppas 25 000 biljetter på plats så man behöver inte direkt oroa sig... Official Site


Casual Tuesday



Oerhört tråkigt look-of-today, eller vad tycker ni? Jag tycker den är perfekt basic men non the less, lite boring.Det jag komemr minnas av hösten 2006 är just grått. Jag får inte nog. Därför är detta en outfit i min smak. Stuprör, sött smycke, ribbat linne och louboutin-look-a-like är verkligen min grej. Bortsett från det sista eftersom jag i praktiken inte kan ha 10 cm höga klackar dagtid.

Min dag har varit den bästa på länge. Iklädd söta kläder har jag klarat mig genom dagen. Började skolan 10 men eftersom vi har grupparbete var jag hos en kompis till klockan två då vi droppade in. Jag var på oerhört bra humör och riktigt social. Det är iofs inte ovanligt men jag var ovanligt charmerande. Nu har jag pluggat en del matte och borde börja med biologin. Klockan 21 är det House. Visst är den den grymmaste doktor-serien ? Sarkasm is what I need on a daily basis. Grey's Anatomy är också riktigt bra, men på ett helt annat sätt.

Nya favoriter.


1&2. Ribbat linne : Topshop. Panik, det tillhör sommarkollektionen och jag har inte fått tag på ett vitt ännu. Men mörkblått är riktigt fint och jag passar i det mycket bra. Halsbandet är från Danmark. Personlized Jewllery is what it's all about.
3. Parfym : Burberry London. Min signatur doft. Berlocken är från Lousiana. För att hitta udda smycken (Pilgrim är verkligen last season) är museibutiker riktigt bra.

Jag var i Skåne ett par dagar på höstlovet och det blev mycket Danmark. Jag var i köpenhamn och besökte Urban Outfitters. Ärligt talat var det inte så bra som jag hade förväntat mig. Sjukt överprisat, med tanke på hur bra priser det är i USA. Basic bomullsklänningar som kostar 50 dollar, 350 kr, kostar nu 500 dk, 625 kr. Och det tar bort hela charmen. Tråkigt nog var det ett dåligt klädsortiment och inte ens smyckena var så överväldigande. Riktigt synd. När det öppnar i Stockholm hoppas jag att de har anpassat utbudet.

Nu ska jag återgå till mitt pluggande och den extrema huvudvärken. Tack för alla söta kommentarer jag fått på senare tid, jag är verkligen glad att ni gillar min blogg. Glöm nu inte outfit of the month! Har du valt, välj igen :)

Killing me softly with his words.

70258-143

 

Oversized Kofta : Sisters. Riktigt stor och perfket för lager-på-lager.

LBD : Hm. Ok, klicheé, men den är mycket mycket finare på.
Skor : Björn Borg.

Halsband : Birdie.
Parfym : Burberry London. Ny från Köpenhamn.

 
Imorgon börjar skolan igen. Tre veckors uppehåll. Prao,prao och höstlov. Outfiten är vald, naglarna målade i det mörkaste av rött och väskan väntar på att bli fylld med ett antal läppglans och nagelfilar. Och an occassional bok av hög-litterär standard. Jag får det bästa av två världar.


Get to know me.

1. Vilken är din favorit designer? Marc Jacobs, a long with alla tonårstjejer jag känner. Luella tycker jag mycket om. Chanels vårkollektion och även Stella McCarthneys passar mig i smaken. Det är enkelheten jag vill åt.
2. Ditt senaste köp? Söta berlocker att hänga på min ständiga silverkedja.
3. Ditt bästa köp någonsin? Manhattan väskan från Svenskt Tenn. Behövs förklaring?  Mitt bästa basic köp är mina LeCoqSportif, helt trasiga nu och det blir nya nästa år. De är sommaren 2006 för mig, jag använde dem varje dag.
4. Beskriv din stil med 3 ord? Aiming for perfection.
5. Vilken är din signaturdoft? Burberry London.
6. Oumbärlig beautyprodukt? Cliniques 3-step system. Den har räddat mig från hemsk tonårig-hy.
7. Vilket är ditt bästa stylingtips? Stil är helhet. Fokusera på detaljer, prova dig fram tills du hittar exakt rätt halsband/väska/strumpbyxa/sko som passar till den aktuella outfiten. Funkar inte det; skapa en riktigt bra uppsyn. Attityd är viktigt.
8. Vilket basplagg bör finnas i allas garderob? En enkel kjol. Man känner sig så mycket sötare i en kjol än ett par jeans.
9. Vad står högst på önskelistan just nu? En klänning till julbalen. Måste hittas i Paris.
10. Fashion No-no? Leopardmönstrat, lack [exkluderat lackballerinor], blonderat/vitt upptufsat hår och fake-loggoväskor. Otroligt tacky. Det finns dock undantag, ett fåtal passar i det. Det handlar bara om attityd.

Tack till
Hotspot som har skapat dessa 10 frågor och låter mig använda mig av den!

Style: september/oktober.



Vilken outfit är den bästa i september/oktober?

Snökaos.



Grått börjar bli min signatur färg :) Även fast det tydligen är snökaos i stockholm [kommentar från en ganska upprörd kompis] så är det lugnt här nere i Skåne. Ingen snö, inga minusgrader och faktiskt lite sol. Mycket bra för mig, jag står helt enkelt inte ut med vinter. Outfiten är ganska plan, men trots det helt underbar. Två grå nyanser, ridstövlar och min slappa manhattanväska. Idealt.

update: vote!