Vad läser ni?

image912

Litteratur fachinerar mig. Inte bara när jag själv läser, utan även vad andra läser. Kanske handlar det lite om hur jag tycker att stil är helhet och konst [samt litteratur] tillhör det. Hela mitt modeintresse grundas på att jag tycker om att iaktta, och det är ju till stor del vad historier går ut på. Dagens fråga är därför :

V a d  l ä s e r  n i ?

Böcker, tidningar, websidor etc etc. I want to know.

Kommentarer
Postat av: Linnea

Just nu sitter jag faktiskt och skriver på en romananalys (till skolan) "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Ohlson- fantastisk fin bok, en av bästa jag någonsin läst! "Kärlekens historia" av Nicole Krauss (Strauss?) är annars bra. Låter klyschig men den är mycket bättre än vad den lite töntiga titeln signalerar. Hennes man Jonathan Safran Foer är intressant, skriver väldigt varmt och experimentellt. Annars
tycker jag om äldre klassiska böcker, men det har jag fått intrycket av att du också gör.

Postat av: Eve

Jag har just läst ut Harry Potter är väldigt stolt :). Annars är Parfymen tydligen väldigt bra kommer däremot inte ihåg vad författaren heter, men men. Harry Potter är alltid en höjdare de har snyggt trollkarlsmode där :).

2007-12-03 @ 21:51:38
URL: http://evenorvell.blogg.se
Postat av: Julia

Avslutade Hjalmar Söderbergs roman Den allvarsamma leken för ett tag sen. Hans böcker rekommenderar jag verkligen såhär i vintermörkret! Annars är Joyce Carol Oates en favorit hos mig, otroligt produktiv och skriver på ett fängslande och masgiskt sätt.
Bloggar läser jag alldeles för många, men det finns så fina bloggar som man inte vill missa... Jag har en lång länklista på min blogg där de flesta finns med.

2007-12-03 @ 21:52:50
URL: http://prick.blogg.se
Postat av: Johanna

Jag läser en hel del när jag har tid, så det brukar väl mest bli på lov och helger. Förutom tidningar, de försöker jag ta mig tid till även på veckorna, favoriten är brittiska Harpers. Jag tycker att den mesta litteraturen kan bli intressant om författaren har ett språk som är vackert, flyter på och att det används mycket synonymer. Vissa författare verkar inte veta att det existerar. Jag har svårt för alla dessa sötsliskiga romaner som alla har samma handling, en bok måste ha något speciellt annars försvinner den väldigt fort ur tankarna. Jag har en förkärlek till böcker som utspelar sig 1800-1940 tal och inget övers för svenska böcker. Både läser och skriver en del poesi, ingen favoritpoet utan gillar att läsa dikter från "massan". Jag har ingen favoritsida men jag måste tipsa om Poetica en klubb som finns på lunarstorm. Väldigt aktivt och varierande. Leta i arkiven där finns en massa guldkorn!

2007-12-03 @ 22:07:40
URL: http://ambitios.webblogg.se
Postat av: Lina

Två böcker just nu, Austerlitz av W G Sebald och En historia om läsning av Alberto Manguel. Det mesta i tidningsväg, allt från Illustrerad vetenskap till cosmo till DN. Glossiga, utländska magasin är det bästa som finns! Ett par olika bloggar jag finner intressanta.

2007-12-03 @ 22:35:13
URL: http://linaengman.blogg.se
Postat av: majsan

Aaaa ja läser då mest chicklit böcker, typ gossip girl, ska börja på 7e nu o jag diggar den! Vad läser du själv glammis?

2007-12-03 @ 22:39:01
Postat av: inmood

Jag läser mest böcker, tycker att tidningar är för dyra och det mesta av det går ju att hitta på nätet, men således läser jag alltså webbsidor (lots of 'em).

Favoriten bland böcker är Dorian Grays porträtt, av Oscar Wilde. Gillar gamla klassiker, och jag är en sådan som inte har tid att läsa nya böcker då jag vet att det finns "bättre" klassiker jag borde läsa först.

För tillfället håller jag dock på att läsa en massa böcker om Axel von Fersen då jag skriver om honom. Därför var det länge sedan jag läste en riktig roman...

2007-12-04 @ 00:04:42
URL: http://inmood.blogg.se/
Postat av: Anna

Just nu håller jag på att läsa boken Life Before Man av Margret Atwood och den är faktiskt riktigt fängslande! Annars läser jag gärna böcker av Joyce Carol Oates och Kafka, men det mesta går ner ;P Vad läser du själv?

Din blogg är verkligen bra! Den är både välskriven och vältalig. Det är skönt att äntligen läsa texter i modesammanhang där meningarna börjar med stor bokstav och det inte finns en miljon åsyftningsfel.. Sen skriver du om intressanta ämnen också, såklart :)

2007-12-04 @ 07:15:05
Postat av: olivia

just nu läser jag fria kvinnor del I av Doris Lessing. Den ser riktigt lovande ut.
Jag är en riktig bokmal så just nu försöker jag plöja lite böcker mer klassiska böcker så som av oscar wilde och Paul coehlo till exempel!

Annars gillar jag faktiskt väldigt mycket dem, älskar Anna gavalda och Paul coehlo efter att ha läst alkemisten!
Men sorbonne, vad gillar du?

2007-12-04 @ 07:56:38
URL: http://pluie.blogg.se
Postat av: sorbonne

Linnea : Ja, jag är för klassiker men det du föreslår låter också bra :)
Eve : Harry Potter är ju perfekt med allt mode ;) Parfymen har jag, men ännu inte läst tyvärr.
Julia : Åh, underbart tips! Joyce Carol Oates är också riktigt bra, om vi pratar modernt.
Johanna : Det låter som du har ett brett intresse, och tack för att du tog dej tid :)
Linnea : Härligt att tycka om det mesta :)
majsan : Ja, vår gossip girl kväll var ju härlig - ser framemot fler?
Inmood : Jag älskar the "Picture of Dorian Gray". Den är fantastisk. Och jag håller med om att klassiker ofta går före.
Anna : Otroligt roligt att läsa din kommentar - tack så mycket för berömmet :)
Olivia : Nobelpristagare i december passar :) Jag gillar mycket - jag antar att jag får lägga upp en lista av böcker :)

2007-12-04 @ 08:30:50
URL: http://sorbonne.blogg.se
Postat av: Drott

Paulo Coelho. Han har fömågan att pricka en känsla med en enda mening.

2007-12-04 @ 11:19:12
URL: http://drott.blogg.se
Postat av: sorbonne

Drott : Han verkar vara populär bland bloggerskorna :)

2007-12-04 @ 12:49:58
URL: http://sorbonne.blogg.se
Postat av: annie

Ingår rosa dunjacka+ brokadklänning i "stil är helhet"? :)

2007-12-04 @ 16:29:31
Postat av: Anna

Men sluta se litteratur som "stil"! Fan vad alla människor lever pseudoliv. Läs för att det är kul och berikande istället! "Brott och straff" är ingen accessoar!

2007-12-05 @ 08:56:18
Postat av: sorbonne

annie : Hur vet du om jag har burit det? Vem är du egentligen? Jag skulle uppskatta om du mailade mig på sorbonne.blogg@hotmail.com
Anna : Jag ser det inte som stil. För mig kom konsten, sedan litteraturen och sist modeintresset. Böcker är kul och berikande - inte en accessoar. Men precis som allt annat kan man dra paraleller mellan mode och litteratur; konsten att iaktta.

2007-12-05 @ 10:09:41
URL: http://sorbonne.blogg.se
Postat av: vip

Paulo Coelho är inte klassisk, han är ett dåligt skämt, okej? läs något bra, läs en klassiker!

2007-12-05 @ 23:13:19
Postat av: sorbonne

vip : Nej, Paulo Coelho är inte klassisk - han är inte ens i närheten. Men han verkar vara något som många behöver. Och jag personligen läser många klassiker.

2007-12-06 @ 11:27:12
URL: http://sorbonne.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback